Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Love is blindYoung royalsOscarsgalan

Ana Diaz om kampen under Så mycket bättre – som tittarna inte får se

25 nov, 2020 
AvAngelica Hedlund
AvElin Jonsson
Ana Diaz om kampen under Så mycket bättre: ”Helt ny nivå av ångest”
I årets säsong av Så mycket bättre möter vi bland annat nykomlingen Ana Diaz. Nu berättar hon om kampen, som vi inte fick se i tv-rutan.
”Hade så gärna velat vara starkare”, skriver hon i ett inlägg på Instagram.
Annons
8 saker du inte visste om tv-aktuella Ana DiazBrand logo
8 saker du inte visste om tv-aktuella Ana Diaz

När Ana Diaz, 43, berättar om sin medverkan i musikprogrammet Så mycket bättre på TV4 blir det tydligt att hon inte är den personen som gärna tar plats och gör sig till rummets mittpunkt. När hela gruppen hänger tillsammans i huset väljer hon att hålla sig lite mer vid sidan av.

– Det var mycket nerver och många stora personligheter. När människor är sådana tar jag ett steg tillbaka och blir lite som att jag tittar på en tennismatch. Det blir rätt så mycket observerande, för jag är ganska introvert, säger hon i en lång intervju med Dagens Industri.

Ana hade haft en intensiv period i studion dagarna före avresan till Gotland och inspelningarna av Så mycket bättre, allt detta under tiden hon var tillbaka från en utmattning.

”En helt ny nivå av ångest”

Väl på plats blev alla nya intryck till slut för mycket för artisten. Ångesten gjorde sig påmind och inför hennes tredje dag med gänget bröt hon ihop.

Annons

”På morgonen vaknade jag på Lill-Babs rum med helt ny nivå av ångest, min kropp råmade lite som en ko, det var en ny spännande upplevelse. Jag kunde inte stå upprätt, jag visste inte vad jag skulle göra så jag ringde Lisa Nilsson som kom och stöttade mig”, skriver hon.

Därför saknades Ana Diaz under inspelningen

I det senaste avsnittet av Så mycket bättre åkte artisterna iväg och sjöng för några äldre på ett ålderdomshem i närheten. Men en i gruppen saknades – Ana Diaz var inte på plats.

”Sjukvårdaren Johan avbröt inspelning i 6 timmar för mig (det var därför jag inte var med och sjöng på boendet). Han gav mig lugnande och det enda jag minns är att det mest kändes som om jag smälte samman med sängen, att Lisa satt kvar på min sängkant, sen somnade jag”, fortsätter hon.

Ana kämpade med ångesten och tröttheten och trots hennes utmattade kropp så anslöt hon till lunchen där hon skulle tolka Askan är den bästa jorden av Markus Krunegård.

Annons

”Jag hade svårt att dra ihop mig, det kändes trögt att andas utåt...och vet ni det enda min hjärna tänker på, när jag ser det i efterhand, är den morgonen. Jag tänker på hur trött och arg jag var på mig själv att jag så gärna velat vara starkare, men man får inte alltid som man vill”, konstaterar Ana.

Det som tittarna inte får se

Men ofta finns det något gott även i det onda, nu kan Ana minnas tillbaka och inse hur mycket stöd och kärlek hon faktiskt fick.

”Jag lärt mig massor av den här erfarenheten som jag ALDRIG vill vara utan. Jag har lärt mig allra mest om tacksamhet och om människors otroliga förmåga till att vara kärleksfulla, om hur mycket stöd jag fick. Produktionen består av SÅ många fantastiskt fina människor bakom kameran, som tittarna aldrig får se!!”, skriver Ana Diaz.

Foto: TT

LÄS MER:

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons