Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsBridgerton

Allt du vill veta om Matty Healy – uppges vara Taylor Swift nya pojkvän

11 maj, 2023 
AvPenellope Ness
Det här är Taylor Swifts nya pojkvän Matty Healy
Här är allt vi vet om Matty Healy, musikern som ryktas vara Taylor Swifts nya pojkvän!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
ELLE pop #13 Del 2: Taylor Swifts otippade fanboyBrand logo
ELLE pop #13 Del 2: Taylor Swifts otippade fanboy

Efter uppbrottet med Joe Alwyn, ryktas det nu att Taylor Swift dejtar Matty Healy. Här är allt vi vet om den brittiska musikern!

Vem är Taylor Swifts nya pojkvän Matty Healy?

Matty Healy är en 34-årig musiker som är mest känd som frontfiguren i det engelska poprockbandet The 1975. Han är sångare och gitarrist i bandet som bildades i Manchester 2002.

Matty Healy

Healy och de andra bandmedlemmarna, basisten Ross MacDonald, gitarristen Adam Hann och trummisen George Daniel har sedan dess gjort succé. De har nått framgångar med exempelvis Chocolate – låten som var deras genombrott och mest framgångsrika singel.

Annons
Bandet 1975
Bandmedlemmarna Matty Healy, Ross MacDonald, Adam Hann och George Daniel.

Förutom att ha toppat listorna och kammat hem ett antal priser, har det engelska bandet samarbetat med några av de största namnen inom musikvärlden. Bland annat den Grammy-vinnande producenten Jack Antonoff och sångaren, samt Healys misstänkta flickvän, Taylor Swift.

Vilka är Matty Healys föräldrar?

Matty Healy har sedan barnsben varit en del av underhållningsbranschen då båda hans föräldrar är välkända brittiska skådespelare. Hans pappa är Tim Healy och mamma Denise Welch. Paret välkomnade sonen 1989, som föddes i London och tillbringade sin uppväxt i Newcastle. Tim och Denise fick sin andra son, Louis, 2001. 22-åringen har valt att följa föräldrarnas fotspår och arbetar idag som skådespelare.

Annons

Vad är Matty Healy känd för?

Utöver sin roll i The 1975 har Healy även skapat ett namn för sig själv, delvis på grund av sina djärva uttalanden och sitt uppförande under bandets spelningar. Vid ett antal tillfällen har hans beteende blivit virala snackisar både i pressen och bland fans på sociala medier.

Förutom att röka cigaretter och ta fram vinflaskor på scen, har tusentals fans även vittnat Healy äta rått kött under spelningarna. Under en konsert i november 2022 på Madison Square Garden blev musikern viral på sociala medier då han ska ha ätit en rå biff och gjort ett antal armhävningar i bar överkropp. Healy ska ha upprepat samma stunt på flera av The 1975s konserter under deras turné At their very best.

Annons

Ryktas vara Taylor Swifts nya pojkvän

Nu ryktas det återigen om Matty Healy då det misstänks att han är Taylor Swifts nya pojkvän. Romansryktena började efter att han ska ha besökt flera av hennes konserter i Nashville, Tennessee under hennes Eras tour. Och bara några dagar innan konserterna hade tidskriften The Sun rapporterat att de dejtar.

Men redan i september 2022 ryktades det om en romans mellan de två stjärnorna. Då ska Healy ha avfärdat ryktet och kallat det "fake news". Men sångaren bekräftade att The 1975 hade arbetat med superstjärnan på hennes album Midnights. Senare förtydligade han i en intervju att deras musik inte inkluderats i albumet, men sa att Taylor Swift var "otrolig".

Foto: TT, Instagram /@jordhughesphoto, @denise_welch

Källa: People

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons