Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsBridgerton

Allt du vill veta om Sabrina Carpenter

04 apr, 2024 
Sabrina Carpenter
Instagram/Skims
Du har sett henne som förband åt Taylor Swift, ansiktet utåt för Skims och tillsammans med Saltburn-skådisen Barry Keoghan, men vem är egentligen Sabrina Carpenter? Från Disney Channel till gen z-stilikon – här är allt du vill veta om popprinsessan Sabrina Carpenter!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Taylor Swifts stilresa genom årenBrand logo
Taylor Swifts stilresa genom åren

För många är nog Sabrina Carpenter en ny stjärna på pophimlen, men det här är en gen z-it girl du vill ha koll på! Kanske har du sett henne ta världen med storm som förband på Taylor Swifts Eras-tour? Hon har blivit lika hypad för sin musik som för sina fyndiga (och barnförbjudna!) improvisationer och sin Barbie-inspirerade och söta men sexiga stil. Nu frontar hon dessutom Skims-vårkampanj!

Sabrina Carpenter
Instagram

Sabrina Carpenters Karriär

Sabrina Carpenter började skådespela redan som 12-åring och fick som 15-åring en huvudroll i Disney Channel-serien Girl Meets World. I samband med det signade hon även ett skivkontrakt på fem album.

Annons
Sabrina Carpenter Disney Channel
Sabrina Carpenter i Disney-serien Girl Meets World©Disney Channel/Courtesy Everett Collection

Debutalbumet Eyes Wide Open kom 2015 och Sabrina Carpenter fortsatte vid sidan av musikkarriären skådespela, inte minst för Disney, där hon gjorde flera roller och soundtracks.

2016 kom Sabrinas andra album, Evolution, vilket följdes av Singular: Act I (2018) och Singular: Act II (2019). Hon gjorde även flera filmroller under den här tiden, bland annat i storfilmen The Hate U Give (2018) och Tall Girl (2019). På Broadway fick hon möjligheten att kombinera sina talanger inom skådespeleri och musik med en roll i musikalversionen av Mean Girls tillsammans med en annan gen z-ikon, Renée Rapp.

Annons

Under 2021 släppte Sabrina singeln Skin och detta blev hennes första placering på Billboard Hot 100-listan. Året därpå kom hennes femte studioalbum, The Emails I Can't Send, vilket blev hennes mest framgångsrika hittills.

Sabrina Carpenter öppnar för Taylor Swift på Eras Tour

Under Taylor Swifts enorma Eras tour (som kommer till Sverige i maj!) fick Sabrina Carpenter äran att vara förband under flera konserter i Latinamerika, Australien och Singapore. I samband med detta släppte Sabrina en cover på Taylor Swifts hit I Knew You Were Trouble från 2012.

Annons
Sabrina Carpenter och Taylor Swift
Taylor Swift och Sabrina Carpenter framför en låt tillsammans på Eras tour.Instagram

Sabrina Carpenter har gjort succé som förband, inte minns för sina fyndiga improvisationer. I outrot på låten Nonsense ändrar hon texten varje gång hon framför den.

I Buenios Aires lät det såhär:

When I'm in the bedroom I looking sexy
He's having a ball he call me Messi
Argentina will you be my bestie?

Annons

Hennes texter är alltid suggestiva med glimten i ögat, och innehåller alltid en referens till staden hon är i, vilket publiken älskar! Vill du höra alla Sabrinas kreativa outros så har Billboard samlat dem här.

Sabrina Carpenters sexiga barbie-stil

Fans är även tokiga i Sabrinas stil på scen, som är starkt inspirerad av både Y2K och Barbiecore. Hennes looks är en perfekt mix mellan sött och sexigt, vi ser mycket minikjolar, rosa, hjärtan och glitter. Gärna tillsammans med överdimensionerade platåskor! Här är några av våra favoritlooks från Eras-turnén.

Sabrina Carpenter
Instagram

Sabrina bär en ljusblå korsett från Ukrainska märket Frolov på scen i Mexico City.

Annons
Sabrina Carpenter
Instagram

Sabrina Carpenter i ett glittrande set från Retrofête i São Paulo.

Sabrina Carpenter
Instagram

Sabrina i en glittrig klänning från Guiseppe Di Morabito i São Paulo.

Annons
Sabrina Carpenter
Instagram

I Melbourne valde Sabrina en lila, glittrig miniklänning från Versace.

Sabrina Carpenter
Instagram

Sabrina bär ett custom set från spanska märket Dominnico i Buenos Aires.

Annons

Vem dejtar Sabrina Carpenter?

Sabrina har historiskt varit väldigt sluten kring sitt kärleksliv, men har kopplats samman med bland andra popstjärnan Shawn Mendez, skådisen Dylan O'Brien och Highschool Musical-stjärnan Joshua Bassett.

Barry Keoghan
Cat Morley / TT

Idag dejtar hon skådespelaren Barry Keoghan, som blivit en megastjärna genom sina roller i filmerna The Banshees of Inisherin (som han även fick en Oscars-nominering för) och Saltburn. Barry Keoghan fick 2022 en son med dåvarande flickvännen Alyson Sandro som döptes till Brando, paret gjorde sedan slut sommaren 2023.

Annons

Sabrina och Barry sågs först tillsammans i december 2023 då de åt middag ihop i Los Angeles. I februari sågs de tillsammans igen, denna gången på en Grammy-efterfest.

I mars kom Barry till Singapore för att se Sabrina uppträda på Eras tour. Dessutom noterade fans att Barry bar ett pärlarmband med Sabrinas namn på, likt de armband som swifties byter på Taylor Swifts konserter. Taylor Swifts pojkvän Travis Kelce har även han burit ett liknande armband med Taylors namn på. Vi älskar supportive boyfriends!

Annons
Sabrina Carpenter och Barry Keoghan
Matt Baron/BEI/Shutterstock

På Vanity Fairs Oscars-efterfest gjorde Sabrina och Barry sitt första offentliga framträdande tillsammans. När de fotograferades bredvid varandra på röda mattan ropade fotograferna efter Barrys uppmärksamhet medan han spanade in Sabrina.

– Förlåt, jag är distraherad! skojade han med fotograferna.

Det är inte bara på turné eller på röda mattan som Barry stöttar Sabrina, han är även hennes största fan i kommentarsfält på instagram.

Annons

När Sabrina la upp en post med Taylor Swift kommenterade han en prinsess-emoji, och när hon publicerade bilder från sin kampanj med Skims kommenterade han en eld-emoji, en svettig smiley-emoji och skrev "barbie emoji" (något han uppenbarligen tyckte saknades i emoji-biblioteket).

Sabrina Carpenter Barry Keoghan Skims
Instagram

Sabrina Carpenter frontar vårens Skims-kampanj

I kampanjen för Skims, som är Kim Kardashians märke med underkläder, kläder och shapewear, ser vi Sabrina i samma sockersöta stil som vi är vana vid. Hon bär mycket rosa och spets, och kampanjen är plåtad i vad som ser ut som en tonårsrum med många nostalgiska referenser från 90- och 00-talet. Väggarna är fulla av posters och Sabrina ses bland annat prata i en klassisk hemtelefon och lyssna på en portabel CD-spelare.

Annons
Sabrina Carpenter Skims
Instagram

Alla är dock inte så stora fans av kampanjen, flera swifties har kommenterat kritiskt. Detta på grund av den långtgående beefen mellan Kim Kardashian och Taylor Swift, som grundar sig i ett bråk med Kanye West.

Sabrina Carpenter Skims
Instagram

– Det här får mig att ifrågasätta din vänskap med Taylor, kommenterar en användare.

Annons

Sabrina Carpenters kontroverser

Detta är inte den enda gången Sabrina har varit i hetluften. I höstas hamnade hon i konflikt med katolska kyrkan efter att ha spelat in musikvideon till sin hit Feathers i en kyrka i Brooklyn. Kyrkan upprördes av videon, som de menade var både sexuell och våldsam.

I den kan man se Sabrina dansa vid altaret i en sexig kortkort, svart klänning och matchande slöja, omringad av pastellfärgade kistor.

Den provokativa videon fick biskopen som godkänt samarbetet att förlora titeln som ansvarig för utveckling, och kyrkan höll till och med en mässa för gottgörelse för att rena kyrkan efter den syndiga musikvideon.

Vi ser fram emot att fortsätta följa Sabrina Carpenter och se vad hon hittar på i framtiden!

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons