Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsBridgerton

Allt du behöver veta inför Taylor Swifts konserter i Sverige

08 mar, 2024 
AvLouise Berglund
Taylor Swift på Eras tour 2024
Foto: TT
Hur tar man sig bäst till arenan? Vad ska man ha på sig? Och hur är det nu med reglerna kring handväskor. Här är allt du behöver veta inför Taylor Swifts tre konserter i Stockholm 2024.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
ELLE pop #25 – Taylor Swifts upprörande kärlekslivBrand logo
ELLE pop #25 – Taylor Swifts upprörande kärleksliv

Taylor Swift kommer äntligen till Sverige! På Friends arena i Stockholm bjuder hon inte bara på en konsert utan hela tre stycken, tre kvällar i rad i maj. Det här blir dessutom första gången världsstjärnan kommer till Sverige.

Vilka dagar spelar Taylor Swift i Sverige 2024?

Taylor Swift gör tre konserter i Sverige. Datumen för konserterna är den 17 maj, 18 maj och 19 maj. Alltså fredag, lördag och söndag.

På vilken arena är Taylor Swifts konserter i Sverige 2024?

Alla tre av Taylor Swifts konserter hålls på Friends Arena i Stockholm.

Var ligger Friends arena i Stockholm?

Friends Arena ligger i Solna. Adressen är: Råsta Strandväg 1.

Annons

Hur åker man enklast till Friends arena i Stockholm?

Friends arena rekommenderar själva besökarna att ta sig till arenan kommunalt inför konserter. Det kan du göra med pendeltåg, tunnelbana, tvärbana eller buss. På arenans hemsida kan du se vilka stationer du ska gå av på och hur lång tid det tar att gå från varje station till arenan.

Om du åker bil kan du parkera i den närliggande shoppinggallerian Mall of Scandinavias parkeringsgarage. Men arenan själva varnar för att det kan bli fullt i garaget snabbt.

Hur åker jag enklast hem från Friends arena i Stockholm?

Efter stora arenakonserter blir det mycket folk som ska ta sig hemåt samtidigt. Det snabbaste alternativet är att åka kommunalt. SL brukar dessutom sätta in extratåg för att det ska gå så smidigt som möjligt för besökarna att ta sig hem.

Den som åker taxi rekommenderas förboka en taxi och ska då boka den till arenans upphämtningsplats.

Taylor swift på Eras tour
Foto: TT

Hur köper man biljetter till Taylor Swift på Friends arena i Sverige 2024?

Biljetterna till Taylor Swifts konserter släpptes under sommaren 2023. För att få tag i en biljett behövde du föranmäla dig via Ticketmaster för att på så sätt få chans att på släppdagen den 11 juli ställa dig i digital kö och därmed kunna köpa biljetter. Alla originalbiljetter till Taylor Swifts tre konserter är i skrivande stund slutsålda.

Annons

Behöver den som köpt biljetten vara med när man går in på Taylor Swifts konsertER i Stockholm?

Det har varit rörigt kring biljettreglerna för Taylor Swifts konserter i Stockholm. Först var konsertbiljetterna personliga, vilket innebar att den person som köpt biljetten (eller biljetterna!) behövde vara med och legitimera sig själv för att hela sällskapet skulle kunna passera entrén. Det här har dock ändrats veckan innan konserten.

I ett mejl till biljettköparna uppger nu Ticketmaster att ”För Taylor Swifts konserter i Sverige krävs inte längre att huvudbokaren är närvarande när biljetterna visas upp i entrén på arenan. Arrangören har tagit bort den tidigare policyn för att göra det enklare för fansen att använda sina biljetter”.

Vad heter turnén Taylor Swift är ute på 2024?

Turnén har fått namnet The Eras tour. Det är för att Taylor Swift under konserten helt enkelt bjuder på låtar från alla sina musikaliska eror. Alltså allt ifrån hennes tidigare popalbum till hennes lugna folklore-musik och senare softare countrylåtar.

Annons

Vem är förband till Taylor Swifts konserter i Sverige 2024?

Under en lång period har artisten Sabrina Carpenter varit förband åt Taylor Swift. Men i Sverige blir det istället bandet Paramore som spelar före Swift gör entré.

Vilken tid börjar Taylor Swifts konserter i Sverige?

Friends arena skriver själva på sin hemsida att preliminär starttid för Taylor Swifts konsert är klockan 18.15. Men precis som alltid går det sällan att säga en exakt start – eller sluttid.

Hur lång är Taylor Swifts konsert på Friends arena?

Konserterna under Taylor Swift The eras tour har under tidigare turnéstopp varit ungefär 3,5 timme långa. Under kvällen hinner hon framföra hela 44 låtar uppdelade i tio olika delar, som porträtterar olika album och eror av hennes karriär.

Annons

Hur långt innan behöver man vara på plats till Taylor Swifts konserter i Sverige?

Alla tre av Taylor Swifts konserter är slutsålda vilket gör att det kommer vara högt tryck på arenan med många människor i rörelse. Säkerhetsnivån är hög vilket gör att inpasseringen kan ta tid. Friends arena uppmanar själva besökarna att komma i god tid.

När Beyoncé uppträdde på Friends arena stod jag i kö i 40 minuter för att komma in. Glöm inte att lägga till tid för toabesök (med kö!) och inhandling av dryck inne på arenan innan konserten!

Får man ha med sig väska till Taylor Swifts konserter på Friends arena?

Nej, du får inte ha med dig väska eller handväska på konserten. Väskförbudet gäller även mindre handväskor, magväskor, tygkassar, necessärer och plastpåsar.

Finns det speciella regler under Taylor Swifts konsert på Friends arena?

Utöver väskförbudet får du heller inte ta med dig paraplyer, flaskor, systemkameror, mat eller dryck in i arenan.

Annons

Vad ska man ha på sig på Taylor Swifts konsert i Sverige?

Man behöver såklart inte komma i en look specifikt anpassad för Taylor Swift. Däremot väljer många fans att klä upp sig inom en viss epok – ofta sin favorit-era bland Taylor Swifts album. Är du kanske till exempel en lila Speak now, en blommig Folklore eller en rockig Reputation?

Hur byter man armband på en Taylor Swift-konsert?

Att göra och byta armband har blivit en tradition bland Taylor Swifts fans. Trenden inspirerades av en textrad från hennes album Midnights som kom 2022 och löd: ”So make the friendship bracelets, take the moment and taste it”.

Armband på Taylor Swift-konsert
Foto: TT

Den som vill kan helt enkelt göra armband och ha med sig till konserten för att där byta kompisarmband med andra fans. Vanligt är att armbanden är gjorda utifrån teman på albumen och låtarna. Men det är bara fansens egna fantasier som sätter gränserna. Taylor Swifts turnummer, 13, är till exempel ett vanligt inslag på armbanden. Även kul citat hon sagt genom åren.

Annons

Kommer Travis Kelce vara på plats i Stockholm under Taylor Swifts konserter?

Det är ännu oklart om Taylor Swifts pojkvän, den amerikanska fotbollsspelaren Travis Kelce kommer befinna sig i Stockholm med henne. Han har sett flera av hennes konserter under The Eras tour och eftersom hans lag nyligen vann Superbowl för andra året i rad borde han förhoppningsvis ha mer fritid i schemat i maj.

Kommer Taylor Swifts The Eras tour gå att streama?

Konserterna på Friends Arena kommer inte gå att streama. Däremot släpps turnén som konsertfilm på Disney+ den 15 mars i Sverige. Titeln är Taylor Swift | The Eras Tour (Taylor’s Version). Konsertfilmen innehåller hela konserten och fyra extra akustiska låtar, däribland Cardigan.

Taylor Swift | The Eras Tour (Taylor’s Version).
Foto: Disney+

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons