Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serierBoktips

Agnes Carlsson berättar om sin tuffaste period i livet

24 sep, 2020 
AvSaga Pettersson
Efter år av tystnad är Agnes Carlsson tillbaka i rampljuset igen. Nu berättar artisten om sin tuffaste period i livet.
”Det är så mycket som inte känns på riktigt”, säger hon i NRJ.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
8 Kändisar som har artistnamnBrand logo
8 Kändisar som har artistnamn

Agnes Carlsson slog igenom i den andra säsongen av Idol, 2005, där hon först åkte ut – och sedan kom tillbaka, för att sedan kamma hem hela tävlingen. Och åren efter vinsten gjorde hon superkarriär och blev en av Sveriges mest folkkära artister. Hon imponerade på tittarna hemma i tv-soffan när hon medverkade i Så mycket bättre 2013, och hon, ihop med Björn Skifs, fick den stora äran att sjung på kronprinsessan Victoria och prins Daniels bröllop.

Agnes långa tystnad

Men efter år i rampljuset blev det tyst kring Agnes. Det kom ingen ny musik, och hon syntes och hördes varken i tv eller radio. I en intervju med P3 har hon förklarat varför hon hade behov av att hålla sig utanför strålkastarna ett tag.

– Jag hade ett sånt jäkla behov av att bara känna den här friheten. En del av det var att kunna gå ut, klubba och inte bry sig om att man ska upp tidigt och sjunga dagen efter, sa Agnes tidigare i en intervju med P3.

Annons

”Helt fantastiskt men också jättekonstigt”

Men nu är hon i allra högsta grad tillbaka igen. Tidigare i år släppte hon singeln Goodlife, och för bara veckor sedan kom nya singel Fingers crossed. När hon nu gästade NRJ morgon i samband med den nya låten, fick hon svara på en del frågor om annat än musik.

En fråga löd: vilken var din tuffaste period i livet?

– Det skulle jag nog säga var precis när jag vann Idol. Bara grejen av att vara 16 år och flytta hemifrån, och vara med i ett sånt typ av program – som är helt fantastiskt men också jättekonstigt, svarar Agnes och fortsätter förklara:

– Jag kan gå tillbaka till den tiden, och tänka att det är så mycket som inte känns på riktigt. Om man tänker en barndomsdröm eller tonårsdröm. Allt det var ju där, samtidigt som det var superkonstigt.

Foto: TT

LÄS MER:

Världens mest inflytelserika personer 2020

Tove Lo om detaljerna under frieriet med Charlie Twaddle

Kika in i Rihannas lyxmansion i London

Annons