Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serierBoktips

90-talsdetaljerna vi älskar i nya Barracuda queens

05 jun, 2023 
AvLouise Berglund
Barracuda queens på Netflix
Plåtburken till frukostflingorna, telefon med sladd och blå ögonskugga. Netflix Barracuda queens är en nostalgritripp tillbaka till 90-talet. Här är alla detaljer vi älskar från den nya tv-serien!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Barracuda Queens – "Visste inte hur man höll en handtelefon"Brand logo
Barracuda Queens – "Visste inte hur man höll en handtelefon"

Den nya originalserien på Netflix, Barracuda queens, är löst baserad på en verklig historia. Den så kallade Lidingöligan som i mitten av 1900-talet gjorde inbrott och stal allt från konst till smycken, möbler och viner från hem i Stockholms lyxiga förorter.

Gängets namn Barracuda är taget från en badplats som ligger på Djursholm. Den kallas också Germanviken och är ett vanligt strandhäng för unga.

Huvudrollerna i Barracuda queens

Huvudrollerna i Barracuda queens spelas av Alva Bratt, Tindra Monsen, Sandra Zubovic, Tea Stjärne och Sarah Gustafsson. Handlingen inleds med att tjejgänget är och festar i Båstad men bjuder på alldeles för många hotshots. Dessutom somnar en av dem i badkaret på hotellet med vattnet på och orsakar en rejäl fuktskada. Slutfakturan blir inte liten och för att lösa sina skulder börjar de stjäla från grannar och bekanta.

Annons

Jag själv festade inte på 90-talet. Det beror främst på att jag var ett barn då. Jag växte heller inte upp på Djursholm. Men miljöerna i Barracuda queens får en verkligen att bli nostalgisk. Skådisarnas styling och looks är välgjorda och varenda detalj i hemmen och de andra platserna andas 90-tal fullt ut.

Här är 90-talsdetaljerna vi älskar i Barracuda queens på Netflix:

Barracuda queens på Netflix

Looken när man ska på fest! Håret fönat inåt med rundborste a la Rachel i vänner. Och det svarta bandet som halsband, knutet i en lös rosett matchat med svart klänning över vit t-shirt.

Annons
Barracuda queens på Netflix

Varför hade alla samma ficklampa?! Den vita ficklampan med röda detaljer. Jag minns exakt hur den här ficklampan kändes i handen. Ganska tung och med en stor knapp på mitten som var lite trög att använda.

Barracuda queens på Netflix

Den fasta telefonen! Smartphones och appar var inte uppfunna. Ingen av karaktärerna har alltså telefon med sig när de är ute och festar eller gör inbrott. De måste ringa varandras hemnummer. Och sitta fast med telefonen eftersom den har sladd. Dessutom: Inga selfies?!

Annons
Barracuda queens på Netflix

90-talets polisbilar. Volvo 744 med två stabila saftblandare på taket. Dessutom: Den tidigare ljusblå polisuniformen.

Barracuda queens på Netflix

Var ska jag börja?! 90-talsköket med spis som har vridbara knappar, den konstiga keramik-grejen där man skulle ha vitlök. Dessutom mellanmjölken i högsta hugg och självklart plåtlådan till sina Kellogs-flingor.

Annons
Barracuda queens på Netflix

Ännu en riktig 90-talslook. Klänning med svarta spetsdetaljer och ett halsband med ett överdimensionerat kors.

Barracuda queens på Netflix

På bilden skålas det i champagne. Men i festscenerna från Båstad dricks det hotshots. Självklart till ramsan ”koka kaffe, vispa grädde, hot shots, hot shots, hot shots”. Jag känner starkt att vi bör ta tillbaka den ramsan.

Annons
Barracuda queens på Netflix

Back street-boys hade killars frisyrer in a chokehold. Mittbenan regerade.

Barracuda queens på Netflix

Dåtidens dammsugare som man alltid stängde av med foten, ganska aggressivt. Varför kändes det alltid som att hälften av smutsen åkte rakt ut genom filtret? Inget HEPA där inte!

Annons
Barracuda queens på Netflix

Fredagsmys i 90-talets färgglada loungewear. Notera lilla rynket på linnet för att få till den specifika V-ringningen. Snackset är självklart gurk- och morotsstavar serverat i färgat glasporslin. Är det en dipp jag ser där bakom också? Serveras på fyrkantig träbricka som sig bör.

Barracuda queens på Netflix

Ytterkläderna hos den som hade råd med det var självklart Fjällrävens puffiga jacka.

Annons
Barracuda queens på Netflix

Tusenlappen på 90-talet pryddes inte av Dag Hammarskjöld som nu. Där fanns istället Gustav Vasa! Dessutom var själva sedeln större. Gud, nu fick jag ålderskris och började sakna de gamla sedlarna. Mest saknar jag Selma på tjugolappen. Var dessutom tvungen att Googla vem som var på tusenlappen nu eftersom vi lever i ett typ kontantfritt samhälle.

Barracuda queens på Netflix

Finklänningen i glatt material och bh-modell upptill. Självklart med tunna band! Äkta 90-tal att matcha lila med röda naglar också.

Annons
Barracuda queens på Netflix

Det mest ironiska är väl att konceptet kräftskiva inte verkar ha ändrats över huvud taget på flera decennier. Kräfthattarna ser likadana ut nu som på 90-talet och både maten och tillbehören är samma. Jag noterar också Cartiers love bracelet på Izabella Scorupco. Äkta tidlöst och svindyrt!

Barracuda queens på Netflix

Vi får absolut inte glömma beauty-looksen! Blå ögonskugga! Notera även paisleymönstret inuti den vita pälsjackan.

Annons
Barracuda queens på Netflix

Det här skulle kunna vara en bild i en nutida influencers feed på Instagram. Svart tanktop med halter-ringning och små Matrix-brillor. 90-talet är ju tillbaka med full kraft både när det kommer till mode och skönhet.

Barracuda queens på Netflix

Notera att exakt samma märkesväskor som var on trend i mitten på 90-talet är de som används även nu.

Annons

Barracuda queens har premiär på Netflix den 5 juni.

00-talets snedlugg gör comebackBrand logo
00-talets snedlugg gör comeback
Annons