Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serierBoktips

5 utvalda tv-serier att se fram emot hösten 2024

03 jul, 2024 
AvLouise Berglund
Nya serier hösten 2024
Foto: SVT/ Warnes bros pictures/Max
Action, verklighetsbaserad krim och finansbråk. Hösten bjuder på nya seriepremiärer. Här är 5 utvalda tv-serier att se fram emot.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Helle tipsar: 3 superbra tv-serier du antagligen missatBrand logo
Helle tipsar: 3 superbra tv-serier du antagligen missat

Även om det i skrivande stund är högsommar har flera streamingtjänster redan gläntat på dörren kring höstens nyheter. Både helt nya premiärer och säsonger av redan etablerade favoriter är på väg. ELLEs Louise Berglund har valt ut 5 premiärer att se fram emot.

Här är 5 utvalda tv-serier med premiär hösten 2024:

The Penguin – Max (tidigare HBO)

The Penguin på Max släpps i semtember 2024
Colina Farrell i rollen som The Penguin.Foto: Max

HBO har bytt namn till Max och ihop med DC kommer dem med den nya originalserien The Penguin – nästa kapitel av superhjältefilmenThe Batman (från Matt Reeves). Colin Farrell spelar huvudkaraktären Oz Cobb, eller The Penguin som han kallas. Att döma av trailern som släppts blir det både actionfyllt och våldsamt. Lite gudfadern-vibbar, men med mer specialeffekter.

Annons

The Penguin har premiär på Max (tidigare HBO) i september.

Helikopterrånet – Netflix

Tv-serien Helikopterrånet är baserad på romanen med samma namn om det verkliga brottet 2009.Foto: Netflix

En tidig höstmorgon i september år 2009 landar en helikopter på taket till Sveriges säkraste värdedepå. Rånarna lyckas få med sig flera miljoner kronor medan polisen står handfallna. Nu blir det uppmärksammade helikopterrånet i Västberga tv-serie med titeln Helikopterrånet. Serien är baserad på Jonas Bonniers roman med samma namn. Och Netflix utlovar ”en febrig och absurd berättelse om svek och upprättelse, om rädsla och faderskap. Men kanske framför allt: en storslagen och intensiv Ikaros-saga om att vinna eller förlora allt”

Annons

I rollerna syns bland annat Mahmut Suvakci och Ardalan Esmaili. Dessutom regisserar Daniél Espinosa, vilket känns som handen i handsken med tanke på att han också regisserade Snabba Cash.

Helikopterrånet har premiär på Netflix hösten 2024.

Dune: Prophecy – Max (tidigare HBO)

Dune: Prophecy
Trailern till Dune: Prophecy visar storslagna scener.Foto: Max (tidigare HBO)

Sedan filmen Dune med Zendaya och Timothée Chalamet släpptes 2021 har hela Dune-universumet bara växt. Uppföljaren släpptes 2024 . Och nu blir det hela ännu större med tv-serien Dune: Prophecy som utspelar sig 10 000 år innan Timothys karaktär Paul Atreides födsel. Serien, som är en originalserie på Max, kommer bestå av sex delar och kretsa kring två Harkonnen-systrar när de bekämpar krafter som hotar mänsklighetens framtid och etablerar den mytomspunna sekten som kommer att bli känd som Bene Gesserit.

Annons

Tv-serien är inspirerad av boken Sisterhood of Dune, skriven av Brian Herbert och Kevin J. Anderson. Rollistan är gedigen. Bland annat medverkar Emily Watson, Olivia Williams, Travis Fimmel, Jodhi May, Mark Strong, Sarah-Sofie Boussnina och Josh Heuston.

Dune: Prophecy har premiär på Max (tidigare HBO) i höst men har inte fått ett närmare premiärdatum än så.

Tunna blå linjen, säsong 3 – SVT

Tunna blå linjen säsong 3
I den tredje säsongen av Tunna blå linjen sker en skolsprängning.Foto: Anders Nicander/SVT

Polisserien Tunna blå linjen får en tredje säsong . I november meddelade SVT att inspelningarna var igång i Malmö. I den kommande säsongen återser vi Magnus, Sara, Jesse och de andra poliserna. Den stora kampen mot narkotikan är central. En skolsprängning ger samtidigt svallvågor till annan brottslighet. Och samtidigt som poliserna ska utföra sina jobb måste dem balansera sina privata relationer. Totalt består den tredje säsongen av sex avsnitt.

Annons

Säsong 3 av Tunna blå linjen har premiär på SVT under hösten.

Industry – Max (tidigare HBO)

Kit Harington i Industry
Foto: Max/Simon Ridgway

Unga traders och bankirer står i fokus i tv-serien Industry som nu är tillbaka med en tredje säsong. På Pierpoint & Co, en av Londons hetaste internationella banker, är tempot högt. Alla vill vara bäst på sitt jobb och hierarkin prövas ständigt. Mitt bland de riskfyllda aktiebesluten är det fest, droger och sex. I den tredje säsongen dyker Kit Harington upp, känd för sin roll som John Snow i Game of thrones. I Industry spelar han Sir Henry Muck, ägare av ett energibolag.

Annons

Den tredje säsongen av Industry har premiär den 12 augusti på Max (tidigare HBO).

Annons