Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsRöda mattan

5 saker som gör att vi alla vill vara emily in Paris

12 okt, 2020 
AvLouise Berglund
AvLouise Åström
Emily in Paris
Det otroliga modet, konsten att vara en flâneur och drömmen om en biltur till ett familjegods i Champagne. Den nya serien Emily in Paris gör något med sina tittare. Här är 5 anledningar till att vi alla vill vara Emily!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Därför pratar alla om Emily in ParisBrand logo
Därför pratar alla om Emily in Paris

Emily in Paris hade premiär på Netflix den andra oktober i år. Och på bara en vecka seglade den upp i toppen av listan över de 10 serierna som är populärast just nu.

Huvudkaraktären Emily spelas av Lily Collins och de 10 avsnitten kretsar kring hennes (otroliga) liv i Paris. Emily är från Chicago och jobbar med marknadsföring men får av en slump flytta till Paris för att hjälpa en pr-byrå där med kommunikationen i sociala medier.

Det visar sig dock snabbt att det faktum att hon inte kan ett ord franska blir ett hinder. Kulturkrockar avlöser varandra i världens vackraste stad. Serien har fått både ris och ros. Men trots att den kritiserats för att vara klichéartad och måla upp en överdriven bild av Paris så är det svårt att inte bli förälskad i typ allt (förlåt mig!). Jag såg klart den på två dagar. Och jag gissar att det finns fler som mig som inte kan sluta drömma om att anamma sin inre Emily.

Annons

Här är 5 saker som gör att vi alla vill vara Emily in Paris:

1. Modet i Emily in Paris är goals

Finns det någon scen i hela serien som inte ger en modeinspo? Jag tror inte det. Allt jag vill är att sitta ensam på ett café i en perfekt outfit i krispigt väder. Jag vill ha en buckethat som matchar min kappa. Konceptet ton i ton ska vara mitt ledord och jag lyckas plötsligt hitta den ultimata balansen mellan färgglatt, vågat, genomtänkt och självsäkert - utan att det ser för ansträngt ut.

2. Emily har alltid kreativa idéer

Emily är på hugget. Även om hennes amerikanska "allt är möjligt"-attityd ibland får en att känna MEN SNÄLLA så är det svårt att inte i hemlighet önska att man vore lika lösningsorienterad som henne. Inspirationen flödar och idéerna ploppar upp i hennes huvud som svampar på hösten. Hon lyckas marknadsföra allt från champagne till parfym och trötta märken på ett nytt och uppfinningsrikt sätt.

Annons

3. Att flörta har aldrig varit så lätt

Det faktum att fransmännen inte räknar våningar på samma sätt som amerikaner gör att Emily konstant springer in i sin granne, den drömmiga kocken Gabriel. Dessutom går hennes dusch sönder vilket gör att han måste komma och prata franska med rörmokaren. På champagneprovningen inser hon inte att det är provsmakning och inte "svep hela glaset", vilket får den unga guiden att falla pladask för henne. Hon är helt enkelt en mästare på att flörta utan att övertänka.

4. Att vara en flanör är det nya

Fransmännen är bättre än amerikaner på att göra ingenting. Så får Emily det förklarat för sig i serien. Jag har aldrig förr känt en så stark vilja att omfamna min inre flâneur. Genast måste jag uppsöka ett stilla vattendrag som ligger lagom centralt. Där ska jag sedan strosa runt utan en specifik plan. Jag ska plötsligt upptäcka ett litet café med en härlig markis. Det finns såklart plats. Jag kommer att ta en liten kaffe. De har dessutom, som av en händelse, precis bakat pan de chocolate.

Annons

5. Utflykten till Champagne

Det som allra mest fick mig att vilja öppna fönstret och vråla "när är pandemin över?!" var avsnittet med utflykten till det lilla godset i Champagne. Var ska jag börja? Den otroliga vinkällaren! De krispiga men mjuka lakanen i en perfekt brun nyans! Takkronorna med levande ljus! Coq au vin till middag! Poolen! Druvfälten! Den hemliga romansen! Sättet guiden på kvällen kommer gåendes med två coupe-glas i handen och en kall flaska i den andra. Okej, måste sluta nu. Jag orkar inte med mig själv.

Läs mer:

Lily Collins svar på kritiken kring Emily in Paris

Här är reaktionerna på Netflix-serien Emily in Paris

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons