Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsRöda mattan

Netflix-serien Emily in Paris – här är reaktionerna

09 okt, 2020 
Allt du behöver veta om serien Emily in Paris
Nya Netflix-serien Emily in Paris har både hyllats och fått mycket kritik. ELLE listar allt du behöver veta om serien – och samlat de bästa reaktionerna.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Därför pratar alla om Emily in ParisBrand logo
Därför pratar alla om Emily in Paris

Ingen har nog missat den nya Netflix-serien Emily in Paris som på gott och (kanske främst) ont har blivit en riktig snackis världen över. Men vad handlar den om, varför kallar vissa den för nya Sex and the City och varför är den egentligen så extremt hypad? ELLE listar allt du behöver veta om serien – och reaktionerna som garanterat underhåller.

Det här handlar Emily in Paris om

Den romantiska komedin Emily in Paris följer Emily Cooper, som spelas av Lily Collins. Emily är en ambitiös tjugoplussare från Chicago som landar sitt stora drömjobb på en markadsföringsbyrå i den pulserande modestaden Paris. I serien får vi följa alla Emilys med- och motgångar, från skeptiska kollegor till nya vänskaper och (inte helt okomplicerade) kärleksrelationer – allt detta medan hon försöker komma in i en ny kultur och tillvaro. Och detta helt utan att behärska det franska språket, vilket i sig är som att börja i motvind.

Annons

Därför pratar alla om emily in paris

Redan innan Emily in Paris släpptes på Netflix var den en stor snackis, vilket inte är så konstigt när du hör vem som är skaparen bakom serien – Darren Star. Star är producent och regissör känd för bland annat Beverly Hills, Melrose Place och kanske främst Sex and the City, serien som formade ett helt årtionde och älskas än idag. Med det sagt har Emily in Paris fått en betydligt tuffare start än sina föregångare – och har redan hunnit bli en rejäl vattendelare bland tittarna.

Serien Emily in Paris har fått mycket kritik
Emily in Paris har både hyllats och kritiserats. Foto: Netflix.

Här är reaktionerna på den hypade netflixserien

Det är en framstående faktor kring Emily in Paris som har fått betydligt mer uppmärksamhet än serien i sig själv – reaktionerna. Även om många gillar den lättsamma och drömmiga serien har kritiken överskuggat hejarropen, inte minst i franska medier.

Annons

Franska radiokanalen RTL lyfter den stora problematiken kring klichéerna, från den orimliga drömlägenheten till konstant lyx, och säger att de aldrig har sett så många parisiska klichéer "sedan Gossip Girl-avsnitten i Paris eller slutet av Djävulen bär Prada". Och juste, det faktum att skaparna borde se skillnaden mellan russinbröd och en chocolatine – ouch. Tidningen Les Inrockuptibles menar att "alla fransmän skrattar åt serien" medan franska Twitteranvändare är eniga om att serien är "ridicule". Det säger sig självt.

här är de bästa reaktionerna från twitter

På Twitter finns det en hel uppsjö av underhållande reaktioner, både från peppiga fans till något mer kritiska tittare. Flera kopplingar dras till Emily Blunts rollkaraktär Emily Charlton i Djävulen bär Prada som suktade efter Paris. Vem minns inte scenen där hennes modeveckan i Paris-drömmar gick i kras efter bilolyckan där hon bröt benet och Hermès-scarves plötsligt förgyllde Manhattans gator? Oförglömlig. Här är några av favoriterna från Twitter:

Foto: TT.

Källa: The Independent och Cosmopolitan.

LÄS MER:

Blir det en säsong 2 av Emily in Paris? Här är allt vi vet

Alla nya serier och filmer på Netflix i oktober 2020

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons