Utsvängda leggings gör comeback – så stylar kändisarna trenden

Utsvängda leggings ny trend

Den senaste leggingstrenden stavas utsvängd. Javisst, jazzbyxan är tillbaka i modebilden! Och kändisarna ger en stor tumme upp.
21 december, 2022
Video: Låga midjan är tillbaka – så bar kändisarna trenden på 00-talet
1:58

Efter reklamen: Video: Låga midjan är tillbaka – så bar kändisarna trenden på 00-talet

(1:58)

Slå på ljud

De senaste åren har leggings blivit ett självklart inslag i garderoben. Plaggets populäritet gick dessutom spikrakt uppåt i samband med pandemin 2020. Men även när hemmakontoren och isoleringarna äntligen blev färre kommande år, så var det ett som var säkert. Leggingsen hade rotat sig ordentligt såväl i modebilden som i våra hjärtan – och de skulle inte bort!

Bekvämt, snyggt och lätt att klä både ner och upp gör det sköna plagget till en storfavorit vi aldrig vill släppa taget om. Helt enkelt.

Katie Holmes tar tillbaka en hatad Y2K-trend – och den delar internet

Utsvängda leggings-trenden tar över

Men kanske är vi redo för leggings i en ny tappning? Det är åtminstone kändisarna som en efter en anammar den nyaste trendmodellen. För ska vi tro just några av kändisvärldens största modepersonligheter så verkar de tighta byxorna nu nämligen få ta ett litet steg tillbaka för att släppa fram en vidare modell.

Vi talar om leggings med utsvängda ben, som har synts på var och varenda fashionista de senaste månaderna. Javisst, jazzbyxan är tillbaka!

Kanske är det baggyjeansens revival som är orsaken till de utsvängda leggingsens comeback? Eller så kan vi skylla på Alaïas volangprydda tights från höstkollektionen 2022? Oavsett vilket så är den omdebatterade byxan här igen.

Så stylar kändisarna utsvängda leggings

Hailey Bieber sågs på väg till ett pilates-pass i oktober iklädd ett par leggings med utsvängda ben från Tnalife, med matchande sportbehå, grå läderjacka och vita teddysandaler.

Rihanna kör på trendbrallan till en middag på stan. Här i november 2022 iklädd ett par svarta leggings med utsvängda ben från Nensi Dojaka, en svart skjorta med volangdetalj vid ärmslutet, boots från Balenciaga och en vintageväska signerad Tom Ford för Gucci.

Emily Ratajkowski är också ett fan av vår tids jazzbyxa och har setts bära dem flera gånger. Här, i november 2022, matchar hon leggings från Alo Yoga med jacka från Noah x Barbour och svarta sneakers.

Rihannas mest minnesvärda nakenlooks genom tiderna

Foto: TT

Se också: 5 av Kim Kardashians Balenciagalooks
0:41

Efter reklamen: Se också: 5 av Kim Kardashians Balenciagalooks

(0:41)

Slå på ljud