Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024Se Min LookTrendiga vårskorELLE-galanRöda mattan

Tidlösa klänningar till basgarderoben

27 okt, 2021 
AvCecilia Persson
Tidlösa klänningar till basgarderoben
I basgarderoben platsar inte bara jeans, skjortor och kavajer – utan även en riktigt snygg och stilren klänning som du kan bära med precis allt. Vi har samlat 10 tidlösa klänningar som gör jobbet.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

December närmar sig med stormsteg, och med det allt från glöggpartyn och julfester till nyårsfirande som vi (äntligen!) kan gå på och anordna i år igen. Kanske vill du möta festligheterna i en stilsäker klänning? Faktum är att många klänningar inte bara passar till mer högtidliga och festliga tillställningar, utan fungerar lika bra att bära till kontoret som under utflykter med familjen.

Med andra ord är en tidlös klänning ett givet inslag i basgarderoben och ett plagg som kommer att rädda dig från många klädkriser. Bär den med allt från chunky boots och dunkappa till klackar och en vacker ullkappa – bara fantasin sätter gränser!

Versace runway
Versace var ett av alla modehus som visade upp stilrena och tidlösa klänningar på catwalken. Klicka på bilden för att komma direkt till klänningen.

Tidlösa klänningar till basgarderoben

Vi har samlat 10 tidlösa klänningar som du både kan klä upp och klä ner under vintern 2021. Bär dem med ett par tunna mönstrade strumpbyxor eller varför inte ett mer värmande par i ull?

Annons

Långärmad klänning, Carin Wester

Brunt är en av säsongens stora trendfärger, och den här mörkbruna klänningen från Carin Wester har dessutom en riktigt vacker silhuett med en figurnära överdel och vackert fall i kjolen. Den finns även i svart, läs mer och köp klänningen här (reklamlänk).

långärmad mörkbrun klänning till basgarderob
Klicka på bilden för att komma direkt till klänningen.

Minimalistisk klänning, Filippa K

Ju färre utstickande element en klänning har, desto lättare är det att styla om den och variera den till olika tillfällen. Den här svarta klänningen från Filippa K har en minimalistisk design med långa ärmar, mjuk båtringning upptill och en diskret drapering fram. Den är gjord i en skön lyocell- och kashmirblandning och finns dessutom även i vitt, läs mer och köp klänningen här (reklamlänk).

Annons
minimalistisk klänning till basgarderob
Klicka på bilden för att komma direkt till klänningen.

Ribbstickad klänning, Wakakuu Icons

Vi ser ribbstickat på alla möjliga typer av plagg den här säsongen, inte minst på klänningar. Den här svarta ribbade klänningen från Wakakuu Icons har en smickrande passform som är åtsmitande över kroppen och något vidare ballongärmar med en effektfull manschett i ärmslutet. Läs mer och köp klänningen här (reklamlänk).

ribbad klänning till basgarderob
Klicka på bilden för att komma direkt till klänningen.

Mångsidig Klänning med halterneckskärning, COS

En detalj som återigen har seglat upp på trendkartan den senaste tiden är halterneckskärningen, som vi ser på allt från toppar till klänningar. Den får gärna ackompanjeras av långa ärmar och cutouts, som på den här svarta klänningen från COS. Just COS är fenomenala på hybridplagg och den här klänningen är inget undantag, då du dessutom även kan knyta bandet i ringningen för att få en annan silhuett. Två klänningar i en, med andra ord! Läs mer och köp klänningen här (reklamlänk).

Annons
klänning med halterneck till basgarderob
Klicka på bilden för att komma direkt till klänningen.

Ärmlös klänning, H&M

En ärmlös klänning är ett måste att ha i klänningsgarderoben. Förutom att vara perfekt under de varmare månaderna passar den lika fint att bära under en kavaj under vinterhalvåret. Den här svarta finstickade varianten från H&M har en figurnära överdel och en lätt utställd plisserad kjol. Den finns även i vitt, läs mer och köp klänningen här (reklamlänk).

ärmlös klänning till basgarderob
Klicka på bilden för att komma direkt till klänningen.

Klänning med hjärtformad ringning, Stylein

Vacker svart klänning från Stylein med en figurnära passform och en trendig hjärtformad ringning. Den har långa ärmar och en liten slits baktill, och är enkel att både klä upp och ner beroende på tillfälle. Läs mer och köp klänningen här (reklamlänk).

Annons
klänning med hjärtringning till basgarderob
Klicka på bilden för att komma direkt till klänningen.

Stickad klänning, Minus

En stickad klänning är det perfekta valet under vinterhalvåret, och är dessutom extra trendig hösten och vintern 2021. Den här grå varianten från Minus har en snygg polokrage och är i en snygg knälång modell med små slitsar i sidorna. Den finns även i en snygg mörkgrön nyans, läs mer och köp den stickade klänningen här (reklamlänk).

grå stickad klänning till basgarderob
Klicka på bilden för att komma direkt till klänningen.
Annons

Klänning med tunna axelband, Adoore

Stickat är inte bara snyggt i form av mer vintriga klänningar utan kommer passa lika bra att bära även i vår och sommar. Den här klänningen från Adoore är gjord i en dovt lila nyans och har en smickrande figurnära passform. Den finns i flera färger, läs mer och köp klänningen här (reklamlänk).

lila stickad klänning till basgarderob
Klicka på bilden för att komma direkt till klänningen.

Omlottklänning i satin, H&M

Genom att satsa på material som siden eller satin kan du genast ge din look en mer exklusiv känsla. Den här bruna satinklänningen från H&M har en fin glansig finish, långa ärmar och en omlottskärning som ger ett lyxigt intryck. Den finns även i svart, läs mer och köp omlottklänningen här (reklamlänk).

Annons
satinklänning till basgarderob
Klicka på bilden för att komma direkt till klänningen.

Klänning i kortare modell, & Other Stories

Till festligare tillfällen vill vi även har en klänning i en något kortare modell i klänningsgarderoben. Ett tips om du vill känna dig mer "klädd" i en kortare klänning är att satsa på en variant med långa ärmar som täcker mycket hud upptill. Den här svarta klänningen från & Other Stories är gjord i återvunnen polyester och har en texturerad, lätt skrynklad, yta. Läs mer och köp klänningen här (reklamlänk).

Annons
krinklad klänning till basgarderob
Klicka på bilden för att komma direkt till klänningen.

Se mer:

Therese Hellströms tre bästa stylingtipsBrand logo
Therese Hellströms tre bästa stylingtips

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons