Artikeln innehåller reklamlänkar – läs mer här >

10 trendiga basplagg du garanterat vill ha i din jobbgarderob hösten 2021

snygga och jobboutifits till kontoret med tidlösa och trendiga basplagg hösten 2021

Satsa på stilsäkra jobblooks hösten 2021.

Klädvalet är en av sakerna vi vill ska gå som en dans om morgonen när vi nu går tillbaka till att jobba på kontoret igen. Därför har vi samlat 10 plagg som du kommer älska – och som kommer lösa många snygga jobboutfits i höst.
06 oktober, 2021

Efter att rekommendationen om att arbeta hemifrån har tagits bort så är det många som nu återgår till att jobba på plats. Spännande tider, helt klart – men också utmanande efter att många av oss under många månader har spenderat arbetsdagarna i en representabel överdel parat med ett par inte så stylish mjukisbyxor.

Det finns dock några saker som underlättar för dig när du sätter ihop dina jobboutfits i höst och vinter. Det kanske allra främsta, om du är en morgontrött person, är att planera dina outfits kvällen innan. Istället för att slita ditt hår, samtidigt som du sneglar på klockan och undrar om du hinner med bussen, kan du i lugn och ro prova ut din look och lägga fram den så att den är redo för dig när du vaknar. Ett enkelt men revolutionerande lifehack!

Kontorskläder för dam hösten 2021

Vi har samlat 10 plagg som kommer att platsa i din basgarderob och som kommer att kunna hjälpa dig till många snygga back to work-outfits – från stilren kavaj och kostymbyxor till trendiga jeans och stickad tröja. Vilka har du redan hemma i garderoben?

1. Kavaj

Skräddat är en stor trend hösten 2021, och ett enkelt sätt att ta in trenden i din jobboutfit är att satsa på en snygg kavaj. Den här säsongen ser vi många bruna toner och den här kavajen från H&M är både trendig och ett tidlöst köp som kommer hålla stilen i många år framöver. Dessutom är den ett riktigt budgetfynd! Läs mer och köp den rutiga kavajen här (reklamlänk från Adtraction).

tidlös och stilsäker rutig brun kavaj för dam till kontoret hösten 2021

Klicka på bilden för att komma direkt till kavajen.

Läs också: 14 tidlösa kavajer att bära i höst och vinter

2. Kostymbyxor

Om du jobbar på kontor eller någon annanstans där du behöver se representabel ut så kan kostymbyxorna aldrig gå fel. Den här säsongen ser vi särskilt mycket av de vidare modellerna, som de här svarta byxorna från Stylein. Läs mer och köp byxorna här (reklamlänk från Adtraction).

tidlösa och stilsäkra kostymbyxor för dam till kontoret hösten 2021

Klicka på bilden för att komma direkt till kostymbyxorna.

Läs också: Streetstyle från London Fashion Week – så stylar du en oversize kostymbyxa

3. Powerblus

Underskatta inte vikten av en riktigt snygg blus; med rätt snitt kan den lyfta vilken look som helst. Den här blusen från Frame har en trendig hjärtformad ringning och små puffärmar, samtidigt som den är tidlös i sin design. Läs mer och köp blusen här (reklamlänk från Apprl).

tidlös och stilsäker vit blus med puffärmar för dam till kontoret hösten 2021

Klicka på bilden för att komma direkt till blusen.

Läs också: Vardagsblusarna som är perfekta för återgången till kontoret

4. Raka jeans

Jeanstrenderna är många och vitt skilda hösten 2021, men två starka stjärnor på trendkartan är raka jeans och rå denim. De här jeansen från Carin Wester kombinerar de två och är samtidigt så tidlösa all de aldrig kommer att kännas daterade. De finns dessutom i flera olika tvättar, läs mer och köp jeansen här (reklamlänk från Adtraction).

tidlös och stilsäkra raka jeans i mörk rådenim för dam till kontoret hösten 2021

Klicka på bilden för att komma direkt till jeansen.

Läs också: I höst bär vi rå denim – så stylar du den trendiga looken

5. Kappa

Om det finns ett visst plagg som kan klä upp allt från jeansen till mjukissetet så är det en stilig kappa. Just nu ser vi extra mycket av kappor med knytning i midjan, sannolikt inspirerat av bland annat Max Maras ikoniska kappa (reklamlänk från Apprl), och det finns många alternativ som är snälla mot plånboken. Den här beiga kappan från & Other Stories är gjord ull som både värmer och ger en lyxig känsla, läs mer och köp kappan här (reklamlänk från Adtraction).

tidlös och stilsäker beige ullkappa för dam till kontoret hösten 2021

Klicka på bilden för att komma direkt till kappan.

Läs också: Årets snyggaste höstkappor – här är bästa köpen

6. Midiklänning

Ett plagg som är som gjort för att bära under den långa kappan är klänningen i midimodell, som är överallt i höst. Framförallt är det den stickade klänningen som dominerar, ett plagg som spänner från en mer avslappnad grovstickad silhuett till med figurnära ribbstickade varianter. Den här klänningen från H&M i trendigt mörkbrunt platsar i den senare kategorin och är lika elegant till jobbet som enkel att klä upp till de aw:s vi alla har längtat efter. Läs mer och köp klänningen här (reklamlänk från Adtraction).

tidlös och stilsäker brun ribbad klänning för dam till kontoret hösten 2021

Klicka på bilden för att komma direkt till klänningen.

Läs också: 18 stickade klänningar under 600 kronor

7. Chunky boots

Bootsen med grövre sula har gått från att bli vattendelare till att bli ett givet inslag i stadsbilden. Och vi förstår varför: de är både stilsäkra och riktigt sköna att bära! Satsa på ett par i klassisk design och i ett material som håller under flera säsonger, som de här läderbootsen från Arket. Du kan läsa mer och köpa skorna här (reklamlänk från Adtraction).

stilsäkra och trendiga chunky boots i skinn för dam till kontoret hösten 2021

Klicka på bilden för att komma direkt till skorna.

Läs också: Hösten och vinterns snyggaste chunky boots

8. Randig tröja

Du har hört det förut men det tål att upprepas: den randiga tröjan räddar många klädkriser i alla sammanhang. Höstpromenad bland gulnade löv eller en dag på kontoret – den här stilrena tröjan i ull från Wakakuu Icons gör sig lika bra i båda situationerna. Läs mer och köp tröjan här (reklamlänk från Adtraction).

tidlös och stilsäker beige randig ulltröja för dam till kontoret hösten 2021

Klicka på bilden för att komma direkt till tröjan.

Läs också: Satsa på randigt i höst – här är 15 snygga tröjor i trendmönstret

9. Skinnbyxor i läder eller skinnimitation

Läder och skinnimitation är material som har en given plats i höstgarderoben den här säsongen, inte minst eftersom de lyfter vilken outfit som helst och bjuder på en behaglig stilkrock när de bärs med andra material. De här croppade byxorna i skinnimitation från Lindex har en skön och stilsäker lösare passform och finns även i brunt, läs mer och köp byxorna här (reklamlänk från Adtraction).

tidlös och stilsäkra byxor i skinnimitation för dam till kontoret hösten 2021

Klicka på bilden för att komma direkt till byxorna.

Läs också: Snygga leggings i skinn och läderimitation – 10 fina köp

10. Perfekta jobbväskan

Kommer du också att släpa datorn fram och tillbaka till kontoret i betydligt större utsträckning än tidigare? Säg i så fall hejdå till ensamma datorfodral och tygpåsar – ditt viktigaste arbetsredskap förtjänar att ta plats i något som är lika delar praktiskt och snyggt. Den här läderväskan från COS kommer att åldras fint och har plats för allt du kan tänkas behöva under en arbetsdag. Läs mer och köp väskan här (reklamlänk från Adtraction).

tidlös och stilsäker skinnväska i totemoell för dam till kontoret hösten 2021

Klicka på bilden för att komma direkt till väskan.

Läs också: 10 tidlösa väskor i bra kvalitet att bära till vardags

1:9

Efter reklamen: 5 back to work outfits att inspireras av i höst

(1:9)

Missa inte

Vardagsblusarna som är perfekta för återgången till kontoret

Plagget som räddar alla klädkriser!

5 back to work-outfits som hjälper dig hitta jobbstilen

ELLE listar looks från Copenhagen Fashion Week som ger maxad inspiration!