Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024StreetstyleMilano fashion weekSe Min LookTrendiga vårskor

Teurn fyller 2 år – och firar med smyckeskollektion

01 dec, 2023 
AvRebecca Jardsdotter
Grattis på tvåårsdagen, Teurn! Tillsammans med firandet utvidgar märket sitt universum med en guldskimrande smyckeskollektion som väcker liv i ha-begäret.
Annons
Min rutin #19 – Flora WiströmBrand logo
Min rutin #19 – Flora Wiström

Två år har gått sedan svenska Teurn äntrade den svenska modebilden. Med gedigen denim, krispig corpcore (2023-versionen av powerdressing) och skräddarsydda läderplagg har kvinnorna bakom märket, kreativa chefen Anna Teurnell och VD:n Moa Strand, fastslagit Teurn som ett modemärke att räkna med.

Sophie Fontanel, Alexis Foreman, Efva Attling och Emilia de Poret är några av Teurn-universumets återkommande bärare, och det finns förmodligen ingen PR-arbetande kvinna i Stockholm som inte lagt vantarna på, eller i alla fall sneglat åt, kostymaxlarnas vassa kanter eller sweatshirtärmarnas mjuka kashmir.

Annons
Skräddat och vackra fall är två av Teurns specialiteter.

ÄNTRAR EN NY ARENA

Tillsammans med tvåårsfirandet utökar Teurn sitt sortiment – och gör det med sin allra första smyckeskollektion. Örhängen och halsband står i fokus, främst tillverkat i återvunnet guld.

Annons

Kollektionen är framtagen tillsammans med smyckesdesignern Nathalie Gourdon, som själv besitter en gedigen modebakgrund i bagaget. Det var under Gourdons tid på Celine som kreativ chef för accessaorer och smycken (under den kultklassade Phoebe Philo-eran med apostrof över E:et) som hon och Teurnell först träffades, och deras gemensamma estetik fortsatte att föra dem samman. Sedan dess har hon arbetat nära med designers som Virgil Abloh, Tom Ford och Alber Elbaz, och för tillfället huserar hon titeln som designchef för smycken och glasögon hos Balenciaga.

”Vi eftersträvade elegans, femininitet och exceptionell teknisk precision”

Varför addera smycken till Teurn?

Anna: Vår vision har alltid varit att Teurn ska erbjuda en full look – plagg och accessoarer som gör att man känner sig välklädd, exklusiv och cool. Smycken är, för oss, en otroligt viktig del av just det. Personligen har jag också längtat efter att få jobba med Natahlie, och nu hade hon äntligen möjlighet.

Annons

Hur har samarbetet med Nathalie sett ut?

Anna: Jag gjorde ett moodboard för det jag tyckte var viktigt för kollektionen, en mix av idéer som Nathalie tolkat helt fritt. Det enda vi sa var att kollektionen behövde vara användbar och verkligen lyfta bäraren. Nathalie är en mästare på att få till det där lilla extra i något litet och enkelt och besitter en unik kunskap och känsla för hantverksmässiga tillvägagångssätt och kvalitéer. Att ta fram hela smyckeskollektionen hos en ateljé I Italien som Nathalie handplockat var ett absolut krav från hennes sida – vilket jag både respekterar och älskar.

Vad tycker ni själva om resultatet?

Anna: Vi är otroligt nöjda. Vi eftersträvade elegans, femininitet och exceptionell teknisk precision, vilket vi känner att vi uppnått.

Ni firar också två år som märke – hur beskriver ni den tiden?

Anna: Intensiva, varierande och kreativa.

Moa: Eko på det. Det har varit en fantastiskt kul, utmanande och inspirerande resa. Vi är oerhört stolta över det vi lyckats åstadkomma tillsammans med vårt lilla, handplockade team.

Spana in ett urval från smyckeskollektionen nedan!

Annons