Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024StreetstyleSe Min LookTrendiga vårskor

Det tidlösa plagget som it-girlsen älskar: kostym setet

01 dec, 2023 
AvMichelle Lannerhjelm
AvCecilia Persson
AvAmie Chorr
Det tidlösa plagget som it-girlsen älskar: kostym setet
Den finns en specifik outfit som streetstyle-profilerna älskar och som återkommer på modeveckorna år efter år. Den klassiska kostymen som går att styla på en mängd olika sätt – spana in våra favoriter!
Annons
Behind the scenes med Zećira MušovićBrand logo
Behind the scenes med Zećira Mušović

Trender kommer och går men det finns specifika plagg som aldrig tappar sin hedersplats på modescenen. Vi talar såklart om den tidlösa kostymen, som med sin klassiska design både ger pondus och stilpoäng till bäraren.

Rosa kostymset

Under våren och sommaren var det djärva trendfärger som rosa, blått och grönt som tog täten, medan nu syns rött, vitt, brunt samt den ständiga favoriten i svart som färger vi gärna satsar på. Samtidigt ser vi nya tolkningar av den klassiska kostymen, med kavajer utan slag, markerad midja eller skimmer. En kostym är looken som fungerar till allt från vardag till fest, där du enkelt dressar upp stilen med hjälp av accessoarer.

Annons
Mörkgrå kostymset

årets snyggaste kostym set för dam

Det bästa med en kostym är att man kan ta delar från setet och styla med allt från en klassisk vit skjorta till kostymbyxorna eller ett par jeans med kavajen. För dig om gillar en monokrom look är dock ett kostym set den perfekta looken. Spana in kostym seten som vi drömmer om att bära i vinter!

Annons

Kostym set i färgen espresso

Toteme

Det mörkbruna setet hämtar inspiration från 90-talets silhuetter! Det är tillverkat i ett robust bomullstyg och kommer vara en pålitlig följeslagare under många år – ett perfekt tillskott till basgarderoben. Setet ser otroligt bra ut tillsammans, men fungerar även utmärkt att kombinera med andra plagg i din garderob.

Kavaj
Köp kavajen härDenna kavaj har en markerad midja tack vare en knapp utformad för att vara öppen och skapa en markerad siluett. Tillverkad av bomullsmoleskin, ett robust bomullstyg.
Kostymbyxor
Köp kostymbyxorna härDesignen av dessa byxor hämtar inspiration från denimbyxor. De är skurna i en extra lång och slimmad silhuett som mjukt vidgar sig mot bensluten. Med en linning som sitter mellan midjan och höfterna, samt hällor för skärp, sidofickor och bakfickor, får de en elegant touch. En praktisk dragkedja framtill gör dem både stilfulla och funktionella.

Kritstrecksrandig kostym med en twist

Cos

Kritstrecksrandigt är en av många klassiker när det kommer till kostymer. Denna kommer med en liten twist. Kavajen är croppad! Vilket ger detta set en extra modern känsla. Bär den med ett par guldiga statement örhängen och spetsiga boots – så är du i hamn.

Croppad kavaj
Köp kavajen härReklamlänkKritstrecksrandig dubbelknäppt kavaj i en ullblandning och pressveck vid ärmarna.
Kritstrecskrandig kostymbyxa
Köp kostymbyxorna härReklamlänkFlanellbyxor med låg midja i ullblandning. Hellånga, vida ben med pressveck fram och bak. Sidfickor och en passpoalficka bak.

Zebramönstrad kostym

Cos

Denna kostym går direkt in i nyårsmoodboarden! En kostym med ett subtilt mönster, vilket utgör en perfekt mjukstart om du har haft lust att prova mönster ett tag men inte riktigt vågat.

Zebramönstrad kavaj
Köp kavajen härReklamlänkDenna kavaj är formad med en krage utan traditionella slag och har en enknäppning, diskreta ärmslut samt ett par prydliga påsydda fickor framtill. Det lätt strukturerade tyget är jacquardvävt med ett zebramotiv i en färgpalett av chokladbrunt och svart.
Zebramönstrad kostymbyxa
Köp kostymbyxorna härReklamlänkEn förfinad tolkning av klassiskt djurtryck fortsätter med kostymbyxan, vävd i jacquard med ett subtilt zebramönster. Den är designad med en skräddarsydd linning, skarpa pressveck och har en längd som elegant faller över dina skor.
Annons

kostym set med sidendetaljer

HM

En design som hämtar inspiration från den klassiska smockningen presenteras här. Det är ett set som lätt kan förhöjas med statement smycken i guld eller silver. Toppa med röda läppar!

Smokinginspirerad kavaj
Köp kavajen härReklamlänkEn oversized kavaj i twill med dubbelknäppt design och spetsiga slag fångar genast blicken. Kavajen förstärks av klädda satin-knappar med en subtil touch av lyx.
Smokingbyxa
Köp kostymbyxorna härReklamlänkByxor i vävd kvalitet fångar uppmärksamheten med sin lösa passform och eleganta revärer i glansig satin. Med en hög midja och ben i en förtrollande ballongform, komplett med subtila pressveck både fram och bak.

Kostym set i slimfit modell

Weekday

Detta set har en regelbunden passform, och funkar perfekt för den som letar efter ett kostym set i slimmad modell. En avslappnad modell som funkar perfekt att ha på kontoret.

Kavaj med markerad midja
Köp kavajen härReklamlänkEn mångsidig enkelknäppt kavaj med en subtilt markerad midja. Tillverkad av återvunnen polyester och Livaeco-viskos förstärkt med en touch av återvunnen elastan.
Byxa i slim fit-modell
Köp kostymbyxorna härReklamlänkEtt par byxor i slim fit-modell tillverkade av återvunnen polyester och viskos. De längre benen är försedda med en slits på vardera sida, vilka faller snyggt över boots.

Figurnära kavaj med leggins

HM

Detta set blir både elegant och edgy! Denna kombination är perfekt för en lekfull twist på kostym setet. Hjärtformen i urringningen och det figurnära snittet på leggingsen ger en trendig och samtidigt sofistikerad look, vilket gör setet perfekt för att sticka ut och addera en extra touch av stil till din outfit.

Figurnära kavaj
Köp kavajen härReklamlänkEn fodrad kavaj av vävd kvalitet med en hjärtformad ringning och klädda knappar framtill. Kavajen är försedd med axelvaddar, långa ärmar med sprund vid ärmslut och passpoalerade framfickor med lock. Dessutom finns formande insnitt i midjan för en smickrande, timglasformad silhuett.
Leggins med fothäll
Köp legginsen härReklamlänkLeggings i crêppad trikå med fothälla, dold resår i midjan och sydda pressveck fram och bak.
Annons

Bouclé kavaj + smokingbyxor = sant

By Malina

En perfekt kombination av stil och komfort för den som strävar efter en tidlös och snygg look. Det ständigt trendiga bouclé-tyget förenas med eleganta, klassiska smokingbyxor med pressveck. Resultatet blir en harmonisk förening av modernt och tidlöst där varje detalj samverkar för att skapa en stilfull och sofistikerad helhet.

Kavaj i bouclé
Köp kavajen härReklamlänkFigursydd boucleblazer i ullblandning med fyrkantig halsringning, klädda knappar och fickor framtill.
Smokingbyxor med pressveck
Köp kostymbyxorna härReklamlänkSmokingbyxor i en stilfull ullblandning med sina subtila detaljer. Dessa byxor är genomtänkta med fina pressveck som löper längs benen och skapar en distinkt struktur.

Klassiskt set

Bikbok

Det här setet kommer verkligen få dig att drömma dig bort till jazzkvällar i 20-talsanda, men med en modern och feminin twist. Det är den perfekta klädseln för nyårsafton, särskilt tillsammans med ett par spetsiga klackar.

Kavaj med glansigt slag
Köp kavajen härReklamlänkElegant enkelknäppt kavaj med peak lapel. Kavajen har smal passform med krage och knappar framtill. Kavajen har också passpoalfickor med lock. Det här är den ultimata kavajen när du vill klä upp dig lite extra.
Kostymbyxa
Köp byxorna härReklamlänkKostymbyxa i semi-stretchigt vävt material med medelhög midja, raka ben som är lätt utsvängda nedtill och pressveck. Linning med hällor samt dold ögla, knapp och dragkedja framtill. Byxan har snedställda sidfickor fram och dekorativa stolpfickor bak.

Röd kostym

HM

Rött har definitivt tagit priset för ett av de hetaste trendfärgerna i år. Passar dessutom perfekt att bära till julfirandet!

Dubbelknäppt kavaj
Köp kavajen härReklamlänkEn figurnära, dubbelknäppt kavaj i vävd kvalitet, insnitt både fram och bak, vilket skulpterar en tydlig och markerad silhuett. Kavajen är försedd med trubbiga slag och klädda knappar fram för en extra touch. Fulländad med foder för extra komfort, är denna kavaj ett stilfull alternativ.
Byxor i slim fit-modell
Köp kostymbyxorna härReklamlänkEtt par byxor i vävd kvalitet utmärker sig med sin höga midja, resår, och en stilfull knäppning som inkluderar dragkedja och dold knapp, samt hyska och hake. Designen kompletteras av snedställda sidfickor, dekorativa stolpfickor bak, och smala, raka ben med pressveck både fram och bak.
Annons

Tidlöst och elegant

Dagmar

Vi kunde inte hålla oss från att lägga till ett tredje set med en kavaj utan slag! De är ju så himla fina och tillför det lilla extra till en look.

Kavaj utan slag
Köp kavajen härReklamlänkI denna kraglösa kavajen möts klasiska och moderna snitt och toppas med en markerad midja, accentuerande knappar och mjukt skräddarsydda axlar.
Vida kostymbyxor
Köp kostymbyxorna härReklamlänkKostymbyxor i glansig viskosblandning och vida ben. En högmidjad och tidlös klassiker med en jämn textur, avslutad med snedställda fickor, hällor för skärp, bakre passpoalfickor samt veck både baktill och framtill.

Skimmerblått kostymset

Kappahl

En stilfull look till nyårsafton som kommer att göra dig till festens mittpunkt. Den skimmerblå färgen på plaggen kommer definitivt att reflektera vackert i alla ljus, och det figursydda snittet ger en elegant och festklar silhuett.

Figursydd kavaj
Köp kavajen härReklamlänkEn enkelknäppt kavaj av vävd kvalitet med glittereffekt som kombinerar stil och en skräddarsydd passform. Figursydd med insnitt fram och bak vilket ger den en tidlös silhuett.
Dressade byxor
Köp kostymbyxorna härReklamlänkDressade byxor, i vävd kvalitet med en subtil glittereffekt, kompletterar kavajen perfekt. De har eleganta pressveck och snedställda fickor framtill, fuskfickor baktill för extra detalj.

5 SNYGGA KOSTYMER TILL HENNE

Scrolla vidare för ett fång av inspirerande looks direkt från modeveckorna för höst/vinter 2023.

Annons
Svart kostym
Multifärgad kostym
Rosa kostym
kavaj med kjol
Annons
Regnbågsfärgad kostym
Blå kostym

Foto: Laucnhmetrics.com/spotlight

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons