Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024Se Min LookTrendiga vårskorELLE-galanRöda mattan

Synlig stringtrosa gör comeback – Y2K-trenden som tar över

25 jan, 2023 
Whale tail, synlig stringtrosa – en stor trend 2023
Är 2023 året då synlig stringtrosa gör stark comeback? Ska vi tro kändisarna och catwalken så är svaret ett rungande ja.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Elle stylar: 3 enkla sätt att styla sneakers till vardagsBrand logo
Elle stylar: 3 enkla sätt att styla sneakers till vardags

Okej, du som tycker att vi är färdiga med Y2K-modet – och framförallt du som kanske tycker att vi inte borde ha gått tillbaka dit överhuvudtaget – du ska nog blunda nu.

Modebilden 2022 fullkomligt exploderade av comebacks från sent 90- och tidigt 00-tal. Vi bjöds på kära återseenden av allt från croppade toppar till minikjolar, barbiecore-vibbar, noppade ögonbryn, låg midja och Uggs. Men om du trodde att vi var redo att gå vidare från modeeran nu, så trodde du fel. För kanske är det först nu den allra mest vågade trenden från det lekfulla årtiondet tar fart på riktigt – den synliga stringtrosan.

Annons

Whale tail-trenden är tillbaka

I och med nakenklänningarnas ständiga aktualitet har vi såklart sett en del exponerade stringtrosor på såväl röda mattan som på kändisfester i flera år. Men med ett pånyttfött Y2K-mode under det gångna året samt den stora underklädestrenden som tog fart (framförallt på kändisarna) under hösten 2022 var det väl bara en tidsfråga innan den klassiska whale tail-looken skulle vara tillbaka med buller och bång. Och nu spås vi vara där!

Bella Hadid i stringtrosa på Versace men SS20
Versace men SS20
Stringtrosa på Versace SS21
Versace SS21

Till våren 2023 visade såväl Jacquemus som Tom Ford upp stringtrosan på catwalken och Gucci har återlanserat Tom Fords ikoniska variant med logga på från 1997 (men nu som bikini). Och under några säsonger tillbaka har stylingknepet synts även hos Versace.

Annons
Stringtrosa på Jacquemus SS23
Jacquemus SS23

Kändisarna som älskar trenden

Även kändisarna är eniga om att det är hög tid att djupdyka ner i stringtrenden. Såväl Dua Lipa som Hailey Bieber firade in 2023 iklädda trenden och sedan tidigare har vi sett kändisar som Jennifer Lopez, Lila Moss och Alexa Demie anamma den. Spana in hur kändisarna stylar whale taile-looken nedan!

Dua Lipa matchade den glittriga nyårsklänningen (som fullkomligt osade Y2K) signerad Ludovic de Saint Sernin med synlig stringtrosa och höga stövlar.

Hailey Biber bar en svart klänning med inbyggd stringdetalj till nyårsafton 22/23.

Annons
Alexa Demie i stringtrosa på Euphoria-premiär, 2019.

Alexa Demie på Euphoria-premiär, 2019.

Lila Moss med synlig stringtrosa, på Fashion Awards 2022.

Lila Moss i transparent klänning med synlig trosa, på Fashion Awards 2022.

Annons

Megan Thee Stallion i vit string-look, hösten 2022.

Emily Ratajkowski i stringtrosor 2022

Emily Ratajkowski med byxor och synlig troskant under Milan Fashion Week, hösten 2022.

Foto: TT/Imaxtree

Tips på sevärda filmer från 2000-taletBrand logo
Tips på sevärda filmer från 2000-talet

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons