Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024StreetstyleMilano fashion weekSe Min LookTrendiga vårskor

Här gör oväntade trenddetaljen entré på filmfestivalens röda matta i Cannes

26 maj, 2023 
AvSade Borquez
Nu låter vi behån titta fram och gör den till en iögonfallande detalj som utmanar den eleganta andan! Detaljen har nämligen gjort storslagen entré på röda mattan under filmfestivalen i Cannes och spås bli nästa stora styling att anamma. ELLE tar en närmare titt på den oväntade trenddetaljen!
Annons
Cannes filmfestival: öppningsceremoninBrand logo
Cannes filmfestival: öppningsceremonin

Filmfestivalen i Cannes börjar nå sitt slut och vi har blivit serverade med otroligt glammiga looks från veckans första stund. Blickar vi mot röda matten ser vi en återkommande trenddetalj som synts på flera kändisars extravaganta looks, nämligen den klassiska bygelbehån där axelbanden står synliga! Underklädesplagget som tidigare varit något många valt att gömma och absolut inte sticka fram har nu blivit en accessoar som bestämt ska titta fram och stjäla rampljuset.

Synliga behån + CANNES filmfestival = SANT

Under den kändistäta filmfestivalen på franska rivieran har flera kändisar valt att anamma den nya trenddetaljen på röda mattan. Allt från Scarlett Johansson och Sydney Sweeney till Rosie Huntingon-Whiteley valde att bära klänningar där behån tittade och blev en central och sexig touch till deras annars sofistikerade looks. Under säsongen har vi sett hur underklädstrenden fullkomligt dominerat och enligt röda mattan finns inga planer på att det kommer att svalna. Kanske är det till och med en detalj du själv vill passa på att integrera i sommarens outfits? Ta en närmare titt nedan och inspireras av kändisarnas otroliga looks!

Annons
Scarlett Johansson i Prada.

Scarlett Johansson bar en skräddarsydd ljusrosa klänning från Prada där en klassisk vit behå tittade fram som lekfull och överraskande twist. Om vid en närmre titt syns även att behån var utsmyckat med glittriga drag som ger det annars tama plagget ett extra lyft!

Rosie Huntington-Whiteley i Fendi couture SS23

I Rosie Huntington-Whiteleys look signerad Fendi couture stod en transparent och glittrig behå som lookens it-detalj. Och tillsammans med den höga slitsen skapades en look som tydligt visar vad sexig elegans innebär!

Annons

Sydney Sweeney har också hoppat på underklädes-trendtåget och följer det blå temat som genomsyrade hennes look. Här ser vi henne lämna Hotel Martinez i Cannes i en vitblå klänning från Miu Miu där en babyblå behån tydligt fick sticka fram. Och för att göra den ovanliga detaljen extra tydlig har klänningen synliga byglar som framhäver behån och bysten något ytterligare.

Underklädstrenden inspirerar

Utöver den nya trenddetaljen där behån och dess band ska stå synliga, har andra kändisar valt underkläderna som deras inspirationskälla för deras röda mattan looks i Cannes. Supermodellen Elsa Hosk var en av dem som bar den omtalade Viktor & Rolf-klänning från haute couture-kollektionen för 2023. Och där är det underklänningen som flirtade med underklädestrenden. Ett tydligt tecken att det som finns under våra kläder kan vara minst lika snyggt att bära synligt.

Elsa Hosk i Viktor & Rolf haute couture SS23
Annons
Viktor & Rolf haute couture SS23LÅT UNDERKLÄDERNA STÅ I CENTRUM

Blickar vi till sommarens mode är det tydligt att modehus som Del Core, Burberry, Nensi Dojaka och Victoria Beckham valt att låta underkläderna vara detaljer som lyfter varje look – tänk dig underkläder som tydligt syns under skira och transparenta klänningar eller den lilla braletten som minst sagt är sommarens go-to överdel. Intresserad av att anamma mer underkläder i din look? Spana in ELLEs stylingredaktörs guide med tips på hur du enkelt kan styla till vardag och fest – här!

Burberry SS23
Nensi Dojaka SS23.
Dej Core SS23
Victoria Beckham SS23.

Foto: Launchmetrics/Spotlight, Instagram, TT.

Cannes filmfestival – Se kändisarna på röda mattanBrand logo
Cannes filmfestival – Se kändisarna på röda mattan
Annons