Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024Se Min LookTrendiga vårskorELLE-galanRöda mattan

Årets trendigaste sommarkläder till dam 2023

24 maj, 2023 
AvSandra Bohlin
sommarkläder
Preppa sommargarderoben med årets trendigaste sommarkläder 2023! ELLE listar trenderna och 6 ultimata looks du kan sno rakt av.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Nu är dags att låta dina vårkläder vila i garderoben och istället göra rum för fina sommarkläder. Letar du inspiration till dina sommarlooks? Då har du kommit helt rätt! ELLEs shoppingredaktör Sandra Bohlin har trendspanat inför sommaren och samlat de hetaste modetrenderna samt 6 perfekta looks som passar såväl stranden och kontoret som festen och semestern. Scrolla ner och hitta din favoritlook!

Trender sommar 2023

  • Denim
  • Rosdetaljer
  • Sandaler
  • Bohemiska vibbar
  • Den perfekta blommiga sommarklänningen
  • Ljusa nyanser
  • Avklätt
  • Låg midja
  • Tubtoppen/tubklänningenS
  • Linnematerial
  • Y2K

Fina Sommarkläder för dam 2023 – 6 snygga looks att inspireras av

Bohemiska sommarvibbar, ljusa trendtoner, denim och stilsäkra basplagg – här är 6 ultimata sommarlooks baserade på säsongens trender!

1. Ljusa sommartoner

För en chic sommarlook satsar vi lite extra på de ljusa tonerna. Den lättstylade satinkjolen är ett måste i säsongens garderob och vi stylar den mer än gärna till en trendig tubtopp och ett par klackar – perfekt festlook med somriga vibbar. Släng över en ljus skinnjacka över axlarna för att hålla värmen hela kvällen!

Annons
ljus toner att bära sommaren 2023

2. Bohemiska sommarvibbar

Romantiska detaljer som spets och skira material trendar i sommar och vad passar inte bättre än en krämvit klänning tillsammans med ett par snygga sneakers? Den perfekta citylooken, semesterlook eller till stranden – ja vi fullkomligt älskar denna klänning! Toppa med dina favoritsmycken och en väska.

bohemisk look sommar 2023

3. Lågmidjat och Y2K-inspirerat

Y2K trenden har fullkomligt dominerat modet i år och vi möts av allt från lågmidjade plagg, croppade toppar, chunky smycken och strass. För en casual och så snygg sommarlook inspirerat av trenden så satsar vi på ett par lågmidjade jeans till en croppad bastopp och toppar looken med trendiga slingbacks, ett chunky halsband och sportiga solglasögon – detta blir garanterat en go to look i sommar!

Annons
y2k trend sommar 2023

4. Den perfekta blommiga sommarklänningen

Alla behöver den perfekta sommarklänningen med blommigt mönster i sin garderob. Den kan stylas till oändligt med tillfällen och löser många klädkriser – från bröllop och fest till semester, examen, midsommar och vardag. Hos Adoore hittar vi den mest smickrande modellen med långa ärmar, knappar och i midilängd. Den finns i massor av olika färger och mönster och du kan styla den med allt från sandaler och sneakers till klackar – ett måste i sommargarderoben helt enkelt!

Annons
blommig sommarklänning 2023
Klicka på bilden för att komma direkt till klänningen.

5. Strandlooken

Skapa den ultimata strandlooken med en snygg bikini stylat med ett par stilsäkra jeansshorts. Packa ner allt du behöver i en rymlig strandväska och bär ett par sandaler på fötterna – enkelt och så snyggt. Glöm inte solglasögonen!

strandlook sommar 2023

6. Den långa jeanskjolen

En av sommaren mest populära nyckelplagg är den långa jeanskjolen och du kan bära den till allt från festen till kontoret eller strandlooken. Vi har valt att styla den lite mer festligt med en topp med trendig rosdetalj vid axeln, snörade sandaler och en kavaj att slänga över axlarna – stilsäkert, snyggt och trendigt!

Annons

Foto: Imaxtree

Trendigt sommarmode 2023Brand logo
Trendigt sommarmode 2023

Se mer:

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons