Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024StreetstyleSe Min LookTrendiga vårskor

Stockholm Fashion week 2021: Följ den digitala modeveckan här!

17 dec, 2020 
Stockholm Fashion Week 2021 Stand Studio AW21
Med fokus på hållbarhet och mångfald är Stockholm Fashion Week tillbaka i digital form, öppen för alla, ännu en säsong. Häng med, medans ELLE guider dig igenom den digitala modeveckan!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

I rådande tider behöver modebranschen hitta nya kreativa lösningar" så löd orden när Stockholm Fashion Week återetablerade sig i en ny, mer hållbar och digital form under hösten 2020. Mellan den 9 och 13 februari 2021 är Stockholm Fashion Week tillbaka i digital form och håller öppet för alla som är nyfikna på det senaste inom svenskt mode via plattformen stockholmfashionweek.se.

Häng med när ELLEs Fashion Director Elina Grothén och styling redaktör Josefine Kanths guidar dig igenom det bästa från höstmodet 2021!

Höstens kollektioner 2021:

Hope AW21

Jennifer Blom AW21

”Ett designerplagg är inte bara ett konstverk. Det är ett universum.” står det i beskrivet för Jennifer Bloms kommande kollektion. Ljuvliga klänningar i tonerna av metallic, blått och svart är perfekta för sommarens festligheter (som vi fortfarande hoppas på sker!).

Annons

Stylein AW21

Musan, som alltid spelar en central roll i gestaltandet av Styleins kollektioner, har nu lämnat den svenska landsbygden som inspirerade henne i våras. Nu drar hon sig till en vibrerande parisk puls. Där lever hon mer på kvällen och natten än om dagen, och bär långa draperade längder i en monochrom och grafisk färgskala i exklusiva kvalitéer och välskräddat snitt. Här är några av favoritlooks från höstkollektionen:

Annons
Elin Alemdar om Stylein FW21Brand logo
Elin Alemdar om Stylein FW21
Annons

Atp Atelier AW21

"Atp ateliers musa är elegant, smart och medveten – men precis som alla andra är är hon inte perfekt. She´s blessed, but also stressed” lyder ett citat som ramar in svenska Atp Ateliers kvinna. I AW21-kollektionen väljer accessoarmärket att sudda ut gränsen och erbjuder en samling anpassad för alla tillfällen. Här är några highlights.

Atp atelier Klassiska paletten med inslag av färgstark fuchsia!

Klassiska paletten med inslag av färgstark fuchsia!

Annons
atp atelier aw21 vardagsaccessoarer

Klassisker á la Atp atelier! Mer neutrala nyanser, chunky loafers och boots var det här!

atp atelier aw21 fluffig teddy

Till alla teddyfluff-älskare – det blir mer fluffiga inslag kommande säsong!

Annons
gröna loafers med klack atp atelier aw21

Som en elegant och uppdaterad variant av loaferskon – nu med hög klack och en rejäl chunky kedja.

atp aterlier pastellfärger aw21

Mmm mums! Smöriga och pudriga nyanser ser också ut att leva vidare nästa höst.

Annons
atp atelier aw21 vardagsskor

Vardagsskon x 3. Knähöga stövlar, ankelboots och gåvänliga klackar i klassiska nyanser är något att se fram emot 2021.

ATP Ateliers Maj-La Pizzelli om F/W 2021Brand logo
ATP Ateliers Maj-La Pizzelli om F/W 2021

Self Cinema

Anpassad för mer tid utomhus och vårt skandinaviska klimat, Self Cinema introducerar mer funktionella nyckelplagg i sin kommande AW21-kollektion och allt är givetvis enligt modevarumärkets DNA – hållbart med hög modegrad. Med allt från 100% hållbara jeans till pufferjackor, hoodies och figurnära toppar i återvunna material. I allt från paketering till produkt! Lägg Self Cinema på minnet och se fram emot en mer hållbar och cool kommande säsong.

Annons
Self Cinema AW21 gul jacka
Self Cinema AW21 pufferjackor
Self Cinema AW21 100% hållbara jeans
Annons
Self Cinema AW21 t-shirt
Self Cinema AW21 hoodies
Self Cinema AW21 croppade jeans
Annons

House of Dagmar AW21

Under modeveckan i Köpenhamn förra veckan korades dem som vinnare i Zalandos hållbarhetspris, Zalando Sustainability Award. Svenska House of Dagmar kammade hem priset tack vare varumärkets starka hållbarhetsambition och imponerande hållbarhetslösningar. Nu har AW21-kollektionen presenteras och det är en avslappnad men elegant look som tar vid nästkommande höst och vinter. Med tidlösa nyckelplagg som låter detaljerna tala. Hemma, på vift eller kontor – oavsett vart och hur vi lever vår vardag kommande säsong är det en avslappnad look som träder fram hos House of Dagmar. Spana in!

kostym House of dagmar aw21.
Annons
randig House of dagmar.
loungewear House of dagmar 21
jacka House of dagmar aw21
kappa House of dagmar aw21
Annons
svart kappa House of dagmar aw21
skräddat House of dagmar aw 21
Annons

Stand Studio

Först ut under Stockholms modeveckan är Stand Studio som kickade igång med att både presentera deras kampanj för SS21 tillsammans med Caroline Winberg i samarbete med designföretaget Bolon i deras Virtual Reality museum.

Vi kikar närmre på deras höst- och vinterkollektion för 2021 där det det givetvis är ytterplagg som osar av statement-känsla. Varumärket väljer ständigt att uppdatera dess typiska Stand-plagg med coola detaljer, pigga färgkombinationer och mönster att dras åt. Låt oss upptäcka några urdrag från kollektionen att se fram emot nästa höst och vinter.

Stand studio aw21

Uppdatera den helsvarta läderlooken med en hint av färg och du har läderlooken 2.0.

Annons
Stand Studio aw21 beige, gul och lila looks.

Det ser ut att bjudas på neutrala toner, senapsgult och lysande lila från topp till tå hösten 2021.

Limegrönt hos Stand Studio AW21.

Statement när det är som bäst – skräddade plagg i lysande nyanser!

Annons

Grönt + svart ser ut som en vinnande kombination kommande säsong. Spännande att se om det bjuds på mer grönska hos fler svenska designers. Det återstår att se!

24 timmar med Charlie Lindström – Chimi Eyewears kreativa chef och medgrundareBrand logo
24 timmar med Charlie Lindström – Chimi Eyewears kreativa chef och medgrundare

Stockholm Fashion WEEK 2021 – MED FOKUS PÅ HÅLLBARHET OCH MÅNGFALD

Stockholm Fashion Week februari 2021 har temat; ”An Inclusive Exclusive”, som belyser svensk modedesign och -kultur med värderingar runt hållbarhet, mångfald, jämlikhet och demokrati. Runt 25 designers och varumärken kommer att presentera rådande eller kommande säsonger i ett kurerat program med förinspelade och livesända kollektionsvisningar. Bland bekräftande medverkande varumärken finns BLK DNM, Hope, Rodebjer, Stand Studio, Weekday och Hunkydory.

Abomé SS21

EMILIA DE PORET OCH NICK CARVELL MODERERAR MODEVECKAN

Brittiska modejournalisten Nick Carvell blir SFW studiovärd även denna säsong, och får sällskap av modeexperten Emilia de Poret. De kommer att få hjälp av ytterligare svenska och internationella moderatorer som ska leda samtal och seminarier, fysiskt eller digitalt, med utvalda mode- och designexperter.

Annons
Stylein SS21

Modeveckan sänds från tisdag 9 februari till torsdag 11 februari 2021, och visar både dam- och herrkollektioner på den digitala plattformen stockholmfashionweek.se

LÄS MER:

Stockholms modevecka återetableras i ny digital form – med hållbarhetsfokus!

Modespaning: Fysiska modevisningar – kommer de att försvinna?

Kronprinsessan Victoria i svensk design 2020

randig House of dagmar.

Videon kunde inte hittas

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons