Stockholms modevecka återetableras i ny digital form – med hållbarhetsfokus!

Stockholms modevecka återetableras i ny digital form –  med hållbarhetsfokus!

De två senaste säsongerna har Stockholm saknat en samlande modevecka, ett tydligt tecken på en bransch i förändring. I höst återetableras Stockholm Fashion Week i ny digital form – här är allt vi vet!
05 juni, 2020
Inspireras av de hetaste trenderna till hösten
Slå på ljud

 

Det var runt samma tid förra året som nyheten om att Stockholms modevecka, planerad att hållas i augusti 2019 ställdes in med förklaringen: framtiden. Det var såklart en rad olika faktorer som ökad digitaliseringen, dålig ekonomi och mer fokus på hållbarhet som låg till grund för beslutet.

Nu blir Stockholm Fashion Week istället digital

I rådande tider behöver modebranschen hitta nya kreativa lösningar. Som en följd av covid-19 har designers och varumärken samlats, lokalt och globalt, för att skapa modevärldens nya normala, skriver Swedish Fashion Association i ett pressmeddelande och bekräftar nu att Stockholm Fashion Week återetableras i en ny, mer hållbar och digital form som riktar sig till media, influencers, inköpare och med ett fortsatt starkt konsumentfokus.

– Svenska modeföretag har arbetat sida vid sida under pandemin, delat erfarenheter, stöttat varandra och drivit viktiga frågor tillsammans. Vi har talat om demokrati, mångfald, hållbarhet och teknologi i modebranschen i åratal. Med covid-19 kan det bli verklighet, kanske till och med det “nya normala”, säger Catarina Midby, generalsekreterare för Swedish Fashion Association, medlemsorganisationen för svenskt mode, som nu planerar Stockholm Fashion Week SS21 för fullt.

Modeveckans nya format – en helhetslösning

Mellan den 26 och 28 augusti kommer svenska designers och modevarumärken att samlas på en digital plattform för att visa upp sina kollektioner för vår- och sommar 2021. Det nya formatet innehåller presentationer, visningar, livesändningar från respektive varumärke samt interaktiva möten med designers, intervjuer paneldiskussioner, en digital handelsplattform, kundaktiviteter med rådande säsongs kollektioner, och mycket annat.

Stockholms modevecka blir digital.

Stockholms modevecka SS21 arrangeras för första gången i digital form. Är front rows ett minne blott?

Hon blir moderater för den digitala modeveckan 2020

Som moderatorer för modeveckans tre dagar har Swedish Fashion Association bjudit in Clare Press, Vogues första hållbarhetsredaktör, som även driver podcasten Wardrobe crisis, tillsammans med Simon Collins, grundare av modekonferens-konceptet Fashion Culture Design och tidigare rektor på Parson’s New School for Design.

– Jag har alltid tyckt om skandinavisk design och ser mycket fram emot att presentera Stockholm Fashion Week tillsammans med den briljanta Mrs Press, säger Simon Collins från sin lägenhet i New York. Jag har varit isolerad i månader och arbetat via länk med människor över hela världen. Det fungerar utmärkt. En digital modevecka, och i synnerhet från tech-ledande Stockholm, är en självklar utveckling för framtiden, säger Clare Press.

Stockholm Fashion Week SS21 schemat uppdateras kontinuerligt på stockholmfashionweek.se.

Foto: TT, Copenhagen Fashion Week.

LÄS MER: 

Catarina Midby leder svenskt mode genom pandemin

Stockholms modevecka är inställd – det här är anledningen

ELLE älskar svenskt mode – nu hyllar vi våra svenska modeskapare