Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024Se Min LookTrendiga vårskorELLE-galanRöda mattan

Världens lättaste väska och viral Kate Moss-kopia – här är snackisarna från Paris

05 mar, 2024 
Största trendsnackisarna från Paris Fashion Week
En väska gjord av 99 procents luft, The Rows exklusiva visning och Kate Moss-kopian som fick internet att tappa hakan – här är de största snackisarna från Paris Fashion Week.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Min look #8 - Emma UnckelBrand logo
Min look #8 - Emma Unckel

Nu avslutas de internationella modeveckorna för den här säsongen. I en månads tid har världens största designers presenterat höstkollektionerna för 2024. Sist ut var Paris Fashion Week och Frankrikes huvudstad har i vanlig ordning bjudit på extravaganta visningar, kändistäta gator och inspirerande trendspaningar.

Men våra flöden har också fyllts av en hel del snackisar från veckan. Här är händelserna från veckan som det har pratats om bland gäster och i sociala medier!

Annons

Kate Moss-kopian som blev viral

Kate Moss-kopian Denise Ohnana på Paris Fashion Week
Launchmetrics.com/spotlight

Marine Serre bjöd på en av veckans största snackisar och ett riktigt ”fake Moss-moment” när de presenterade sin höstkollektion för 2024. Vid en första blick trodde många nämligen att det var supermodellernas supermodell Kate Moss som gick på catwalken, men istället var det hennes lookalike Denise Ohnana.

Hela internet tappade hakan och sociala medier fylldes av bilder på modellens dubbelgångare från visningen. Det verkar inte ha varit första gången Denise Ohnana blev jämförd med 00-talets stora modellnamn, det blir tydligt inte minst när vi ser hennes instragramkonto @iamnotkatemoss.

Annons

Copernis väska av 99 procents luft

Coperni är inte sena med att skapa snackisar. För drygt ett år sedan pratade hela internet om när modehuset lät spraymåla på Bella Hadid en klänning på catwalken och den pålästa minns säkert också deras glasväska som blev en lika stor snackis som kändisfavorit innan det.

Nu kommer en ny variant av ovan nämnda glasväska! Under Paris Fashion Week presenterade modehuset en väska gjord av 99 procents luft och 1 procent glas. Väskan väger så lite som 33 gram och är tillverkad av NASA:s nanomaterial aerogel, det lättaste materialet på jorden.

Väskan ser visserligen skör ut, men materialet ska klara ett tryck på fyra tusen gånger dess vikt(!) och på frågan om vad man kan stoppa i den svarar modehuset själva ”en Iphone, såklart”.

Chemena Kamalis debutkollektion för Chloé

Chemena Kamalis debutkollektion för Chloé under Paris Fashion Week
Launchmetrics.com/spotlight

I oktober kom nyheten att Chemena Kamali blir ny chefsdesigner för Chloé. Hon har tidigare varit en del av Phoebe Philos designteam hos Chloé för flera år sedan, och har även arbetat tillsammans med tidigare kreativa chefen Clare Waight Keller.

Annons

Under Paris Fashion Week presenterade hon sin debutkollektion för modehuset. Och modevärlden tittade storögt på! Chloés feminina och bohemiska signum mixas med en modern edge i den nya kollektionen. Fjäderlätta klänningar i pudriga pastellfärger möter kontraster i läder och statementsmycken i guld. Vi gillar!

Desperate Housewife hos Vetements

Desperate Housewives-stjärnan Marcia Cross på Vetements visning under Paris Fashion Week
Launchmetrics.com/spotlight

När Vetements presenterade höstmodet för 2024 dök Desperate Housewives-stjärnan Marcia Cross, känd för sin roll som Bree Van De Kamp i den kända TV-serien, upp på catwalken. Skådespelaren bar en golvlång, röd, glittrande klänning. Ett otippat och välkommet ansikte på modeveckan!

Annons

The Rows superexklusiva visning

The Row AW24
The Row

The Row går mot strömmen under säsongens modevecka i Paris. Medan andra modehus försöker skapa virala modeögonblick och livesänder sina visningar samt dessutom bjuder in såväl kändisar som influencers — vilka även de i sin tur livesänder visningarna – satsade The Row istället på en intim visning med foto- och videoförbud till hösten 2024. Inte ens varumärket själva har publicerat bilder från själva visningen. Däremot kan du hitta bilder på kollektionen på deras hemsida. Är det en ny visningstrend vi ser?

Foto: TT, Launchmetrics/Spotlight

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons