Skotrenderna och modellerna som tar över våren 2021

skotrender 2021

Vilka skotrender är extra viktiga våren 2021? ELLEs kompletta trendguide visa vägen – vi har i detalj studerat vilka skomodeller som spås bli säsongens trendigaste. Varsågoda här är skomode:et våren 2021!
07 januari, 2021

ELLEs Fashion Director Elina Grothén listar vårens hetaste skomode 2021. Bland de största trenderna hittar vi allt från 2000-talets flip-flop sandaler till otippade clogs – ja, du hörde rätt. Här är skotrenderna som spås bli extra viktiga våren 2021.

Läs mer om vårmode 2021:
Vårens hetaste trender – stor guide till vårmode 2021
Allt om vårens accessoartrender 2021
Hud, hår & make-up! Allt om årets beautytrender 2021

Skotrenderna och modellerna som tar över våren 2021
Slå på ljud

1. Flip-Flop- och Thong sandaler

Flip-flop sandalerna har cirkulerat på trendkartan i några säsonger. I vår kan du med fördel tänka tidigt 2000-talet för den perfekta thong-formade sandalen, gärna med en robust sula.

Läs mer om skomode 2021: Sneakers till våren 2021 – här är årets bästa köp

Stella McCartney

Jacquemus

Coperni

2. Bekväma sandaler och tofflor

Sport-, vandrarsandaler och tofflor får ännu en härlig säsong i rampljuset. Komfort är nyckel till vårens stora skotrend. Och om vi ska vara helt ärliga, är det allt vi har på oss just nu. Tofflor är officiellt den hetaste skon, när som helst, var som helst, 2021.

Proenza Shouler

Valentino

Celine by Hedi Slimane

3. Clogs

Träskorna gör entré och spås bli det coolaste du kan bära i skoväg 2021. Vem hade anat? Men när märken som Hermès, Louis Vuitton och Stella MccCartney dedikerar stora delar av sina kollektioner till skotrenden, vet vi att skorna är avsedda att bli en hit!

Bally

Givenchy

Hermès

4. Stadiga Plattåskor

Trenden har varit här ett tag, men har inte helt slagit igenom (än!). Den här säsongen visar modeskapare från Milano till New York att de hetaste du kan göra är att välkomna våren och sommaren med ett par stadiga plattåskor på fötterna.

Altuzarra

Gabriela Hearst

Erdem

5. Strappy remsandaler

Förra sommarens hetaste skotrend fortsätter regera även i vår- och sommar. Coola modehus som Khaite, Acne Studios och Sportmax visade alla fram en rad spännande nya utformningar på de annars minimalistiska remsandalerna.

Khaite

Acne Studios

Sportmax

6. Ballerinaskor

Ballerinaskorna är alltid en go-to så snart temperaturen tillåter. Den här säsongen är de extra framträdande i modebilden och våra fötter jublar av glädje –nu kan vi dansa otaliga timmar i bekväma skor och samtidigt kamma hem stilpoäng!

Àcheval

Marina Mascone

7. Skor med kedja

Kedjan håller ett stadigt grepp om vårmodet och vi ser ännu en säsong där kedjan skiner fint i sommarsolen. Versace, JW Anderson och Givenchy menar att den hetaste accessoarer (kedjan) sitter på skorna.

Versace

JW Anderson

Givenchy

8. Slingback med spetsig tå

Den klassiska slingback-modellen men lagom klackhöjd blir en (fest)hit. Satsa på en slingback i en härlig accentfärg som hos Prada, Khaite eller Valentino – och låt tån vara spetsig!

Khaite

Valentino

Prada

Foto: Imaxtree

LÄS MER:

Vårmode 2021: Säsongens viktigaste trender

Därför kommer du vilja bära soliga gula nyanser i vår

Nyckelplaggen att satsa på inför vårmodet 2021