Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeSommarklänningarOutfits till bröllop

Skotrenderna och modellerna som tar över våren 2021

07 jan, 2021 
skotrender 2021
Vilka skotrender är extra viktiga våren 2021? ELLEs kompletta trendguide visa vägen – vi har i detalj studerat vilka skomodeller som spås bli säsongens trendigaste. Varsågoda här är skomode:et våren 2021!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

ELLEs Fashion Director Elina Grothén listar vårens hetaste skomode 2021. Bland de största trenderna hittar vi allt från 2000-talets flip-flop sandaler till otippade clogs – ja, du hörde rätt. Här är skotrenderna som spås bli extra viktiga våren 2021.

Läs mer om vårmode 2021:
Vårens hetaste trender – stor guide till vårmode 2021
Allt om vårens accessoartrender 2021
Hud, hår & make-up! Allt om årets beautytrender 2021

Skotrenderna och modellerna som tar över våren 2021Brand logo
Skotrenderna och modellerna som tar över våren 2021

1. Flip-Flop- och Thong sandaler

Flip-flop sandalerna har cirkulerat på trendkartan i några säsonger. I vår kan du med fördel tänka tidigt 2000-talet för den perfekta thong-formade sandalen, gärna med en robust sula.

Läs mer om skomode 2021: Sneakers till våren 2021 – här är årets bästa köp

Stella McCartney
Annons
Jacquemus
Coperni
Annons

2. Bekväma sandaler och tofflor

Sport-, vandrarsandaler och tofflor får ännu en härlig säsong i rampljuset. Komfort är nyckel till vårens stora skotrend. Och om vi ska vara helt ärliga, är det allt vi har på oss just nu. Tofflor är officiellt den hetaste skon, när som helst, var som helst, 2021.

Proenza Shouler
Valentino
Annons
Celine by Hedi Slimane

3. Clogs

Träskorna gör entré och spås bli det coolaste du kan bära i skoväg 2021. Vem hade anat? Men när märken som Hermès, Louis Vuitton och Stella MccCartney dedikerar stora delar av sina kollektioner till skotrenden, vet vi att skorna är avsedda att bli en hit!

Bally
Annons
Givenchy
Hermès
Annons

4. Stadiga Plattåskor

Trenden har varit här ett tag, men har inte helt slagit igenom (än!). Den här säsongen visar modeskapare från Milano till New York att de hetaste du kan göra är att välkomna våren och sommaren med ett par stadiga plattåskor på fötterna.

Altuzarra
Gabriela Hearst
Annons
Erdem

5. Strappy remsandaler

Förra sommarens hetaste skotrend fortsätter regera även i vår- och sommar. Coola modehus som Khaite, Acne Studios och Sportmax visade alla fram en rad spännande nya utformningar på de annars minimalistiska remsandalerna.

Khaite
Annons
Acne Studios
Sportmax
Annons

6. Ballerinaskor

Ballerinaskorna är alltid en go-to så snart temperaturen tillåter. Den här säsongen är de extra framträdande i modebilden och våra fötter jublar av glädje –nu kan vi dansa otaliga timmar i bekväma skor och samtidigt kamma hem stilpoäng!

Àcheval
Marina Mascone
Annons

7. Skor med kedja

Kedjan håller ett stadigt grepp om vårmodet och vi ser ännu en säsong där kedjan skiner fint i sommarsolen. Versace, JW Anderson och Givenchy menar att den hetaste accessoarer (kedjan) sitter på skorna.

Versace
Annons
JW Anderson
Givenchy
Annons

8. Slingback med spetsig tå

Den klassiska slingback-modellen men lagom klackhöjd blir en (fest)hit. Satsa på en slingback i en härlig accentfärg som hos Prada, Khaite eller Valentino – och låt tån vara spetsig!

Khaite
Valentino
Annons
Prada

Foto: Imaxtree

LÄS MER:

Vårmode 2021: Säsongens viktigaste trender

Därför kommer du vilja bära soliga gula nyanser i vår

Nyckelplaggen att satsa på inför vårmodet 2021

Annons