Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024Se Min LookTrendiga vårskorELLE-galanRöda mattan

ELLEs stylingredaktör: Så bär jag trendfärgen limegrönt i vår

03 maj, 2023 
ELLEs stylingredaktör: Så bär jag trendfärgen limegrönt i vår
Är du sugen på att bära mer färg i vår? Men osäker hur? ELLEs stylingredaktör listar två stylingtips som gör det enkelt. Med vårens syrliga trendfärg limegrönt och basgarderoben i fokus!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Emilia de Poret: Så stylar du vårens linneplaggBrand logo
Emilia de Poret: Så stylar du vårens linneplagg

Med soligare dagar runt hörnet ökar suget efter glassiga färger och roliga detaljer – i både hem och garderob. Och 2023 är det just glassiga färger som sticker ut! Allra främst den fräscha färgen limegrönt som överöser oss med ny energi lagom till att våren slår till på riktigt. ELLEs stylingredaktör Josefine Kanth är såld på färgen och planerar att bära inslag av syrlig lime med allt från pudrig beige och krispig vit till havsblå hintar. Upptäck färgen och inspireras av enkla, men stilsäkra sätt att styla trendfärgen!

Annons
Limegrön tröja med svart kjol Tory Burch SS23.
Tory Burch SS23.

Neutral + färgklick = sant

För vårkänslor på ett kick – toppa basgarderobens neutrala palett med en glassig färg som piggar upp. Med ett limegrönt plagg i fokus behövs inte mycket för att få looken intressant, men stylar du med plagg i basfärger som svart, beige eller brunt tenderar den gröna färgen att poppa något extra. Ett exempel är att våga sig på en topp eller tröja i limegrönt men sedan styla med vita byxor och accessoarer i en neutral beige nyans. Det blir utan tvekan en vår-fräsch look på nolltid.

Annons
Grön look från Jil Sander SS23.
Jil Sander SS23.

– I vår bär jag mer än gärna tröjor, linnen och skjortor i den poppiga färgen limegrönt. Denna tröja från Christopher Esber fångar rätt känsla – se mer av den HÄR. (reklamlänk)

Limegrön tröja från Christopher Esber med cut outs.
Klicka på bilden för att komma direkt till plagget.

– Solglasögon med tonade glas i brunt eller beige fulländar en stilsäker och balanserad look. Dessa solglasögon i pilotmodell kommer från Chimi och finns HÄR (reklamlänk).

Annons
Solglasögon från Chimi.
Klicka på bilden för att komma direkt till plagget.

– En puderbeige vårjacka över den limegröna tröjan livar upp. Denna drömjacka från Acne Studios finns att spana in HÄR (reklamlänk).

Beige mockajacka från Acne Studios.
Klicka på bilden för att komma direkt till plagget.

– Ett par vita jeans blir det perfekta plagget som balanserar de färgstarka inslagen. Dessa jeans från H&M i avslappnad modell finns att spana in HÄR (reklamlänk).

Annons
Vita jeans från H&M.
Klicka på bilden för att komma direkt till plagget.

Toppa looken med skor i liknande färgval! Dessa mules med blockklack och dekorativ beige strå kommer från H&M och finns HÄR (reklamlänk).

Blockklack med beige strå från H&M
Klicka på bilden för att komma direkt till plagget.

Limegrönt och blått är vårens finaste färgkombination

En färgkombination att testa våren och sommaren 2023 är den fräscha nyansen av limegrönt tillsammans med havsblå toner. Och vill man åt ett enkelt sätt att anamma kombinationen så är blå denim plaggen att blicka till. Sugen att testa? Vi med! Ett exempel på en stilsäker vårlook är att låta en enkel vit t-shirt paras ihop med säsongens trendiga långkjol i blå denim. Toppa sedab med accessoarer i syrlig limegrön nyans för en spännande färgkombination.

Annons
Tory Burch limegrönt + blått kjol SS23.
Tory Burch SS23 får oss att vilja bära limegrönt med inslag av havsblå toner.

– Gröna accessoarer är att föredra oavsett om du vill komplettera med mer gröna inslag eller toppa en neutral look. Som till exempel detta dekorativa armband från Anni Lu som finns HÄR (reklamlänk).

Anni Lu grönt armband.
Klicka på bilden för att komma direkt till smycket.

– Lita på basplagg som en vit t-shirt, skjorta eller tanktop för att hålla din look balanserad och stilsäker. Denna t-shirt kommer från Cos och finns HÄR (reklamlänk).

Annons
Vit t-shirt i oversized modell från Cos.
Klicka på bilden för att komma direkt till plagget.

– Vårens stora trendplagg = jeanskjolen! Slå två flugor i en smäll och välj att bära en blå jeanskjol med vita basplagg och limegröna accessoarer. Denna kjol från Raey finns att spana in HÄR (reklamlänk).

Blå jeanskjol från Raey i amxilängd.
Klicka på bilden för att komma direkt till plagget.

– Liva upp med ett par iögonfallande skor. som t.ex. ett par limegröna eller silvermetallic! Dessa ballerinaskor från Mango finns att spana in hos Zalando HÄR.

Annons
Ballerinaskor i silver från Mango.
Klicka på bilden för att komma direkt till skorna.

– En liten väska i grönt blir pricken över i:et. Denna kommer från Stand studio och finns att spana in HÄR (reklamlänk).

Grön väska från Stand Studio.
Klicka på bilden för att komma direkt till väskan.

– En dekorativ brunt/beige hårklämma som ger en mer detaljrik look. Denna hårklämma från Celine by Hedi Slimane finns att spana in HÄR.

Annons
Hårklämma från Celine.
Klicka på bilden för att komma direkt till accessoaren.
SE OCKSÅ: Slitet och välanvänt - så stylar du den nya vårtrendenBrand logo
SE OCKSÅ: Slitet och välanvänt - så stylar du den nya vårtrenden
Annons

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons