Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeSommarklänningarOutfits till bröllopHöstens trender

Nobel 2022: Så klädde sig prinsessan Sofia

10 dec, 2022 
AvEmma Castman
De senaste två åren har prinsessan Sofia inte närvarat vid Nobelfirandet – men i år var det äntligen dags igen. Spana in hennes magiska look i detalj här!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

I år var det äntligen dags för årets Nobelfirande att åter inta Stockholm – och prinsessan Sofia strålade som aldrig förr.

Se de kungliga kreationerna på NobelfestenBrand logo
Se de kungliga kreationerna på Nobelfesten

Kvällen till ära bar hon en ljusblå klänning med hög hals och vackra tredimensionella detaljer, signerad Ida Lanto. Kreationen matchades med en glittrig clutch och prinsessan Sofias privata diadem som hon fick av kungaparet inför bröllopet med prins Carl Philip 2015. De blå örhängena kommer från LWL Jewelry.

Prinsessan Sofia nobel 2022

– Det här är första gången som prinsessan Sofias diadem har monterats med topaser. I dess ursprungsform är det smaragder men vi har även sett det med pärlor och turkoser. Vid Nobel 2019 bar prinsessan diademet med turkoser monterade, säger ELLEs bloggare Royalistan.

Annons

Det hade Prinsessan Sofia på sig på senaste Nobel

På grund av coronapandemin har Sofia inte närvarat vid Nobelfestligheterna de senaste två åren. Senast var 2019 och då bar hon en blå, axelbandslös klänning signerad den svenska designern Emelie Janrell.

Prinsessan Sofia nobel 2019

Klänningen var tillverkad i italiensk sidencrepé, och turkoserna i prinsessans tiara matchade looken perfekt.

Emelie Janrell utnämndes till årets nykomling på ELLE-galan 2018 och har förutom prinsessan Sofia även klätt stjärnor som Seinabo Sei, Jessika Gedin och Frida Hyvönen.

Foto: TT

Annons