Nobel 2022: Här är bästa beautylooksen från årets Nobelfest

nobel 2022 kronprinsessan victoria smink look

Dova kulörer och glamourös glans – men också en högtidlig beautyaccessoar som i år tar mer plats än någonsin. Spana in den otroliga (och otippade) sminkningen från året Nobelfest 2022.
10 december, 2022

Kronprinsessan som återigen bär svensk design (något som ELLE var först med att rapportera om), prinsessan Sofia i en magisk, duvblå kreation och kvinnliga politiker som strålar som aldrig förr – årets Nobel 2022 är ingen besvikelse vad gäller strass, glitter och glamour. Vi har också sett otroliga håruppsättningar från kungligheterna– som känns i år känns mer trendsäkra än någonsin.

Se de kungliga kreationerna på Nobelfesten
1:02

Efter reklamen: Se de kungliga kreationerna på Nobelfesten

(1:02)

Slå på ljud

Beautymässigt brukar Nobel inte innebära lika spektakulära sminkningar. Men med det sagt är enkelt minst lika elegant! I år ser vi däremot kronprinsessan Victoria i en otippad beautylook som går emot alla regler.

Vi har samlat makeupen som sticker ut extra mycket under årets Nobel – och kan se att gästerna har koll på de rådande beautytrenderna.

Årets Nobel 2022 – här är håruppsättningarna vi älskar

Nobel 2022: Kronprinsessan Victorias sminkning

nobel 2022 kronprinsessan victoria trend look sminkning
Pontus Lundahl/TT

Glöm alla regler om att rosa och rött inte går att bära tillsammans! Kronprinsessan Victoria visar nämligen att hon har förstått att rosa och rött är det snyggaste kombinationen – både inom mode och beauty! Kungligheterna brukar i regel ofta bära ljust nagellack, men i år ser vi otippat nog kronprinsessan matcha den rosa klänningen från Camilla Thulin med enkla röda naglar.

I övrigt är kronprinsessan Victorias makeup enkel. Kinderna strålar med lätt rouge och highlighter och läpparna går precis ton i ton med klänningen.

Så klädde sig gästerna på årets Nobel – se bilder här

Nobel 2022: Prinsessan Sofia

prinsessan sofia nobel 2022 sminkning
JONATHAN NACKSTRAND

Prinsessan Sofia har som vanligt fokuserat på att skapa en frisk och fräsch look. Kinderna har en ljus, persikofärgad ton. Brynen är mjukt målade och ögonskuggan lätt och jordnära. Men något som är otippat i år är prinsessan Sofias mörka läppar som i vanliga fall brukar ha en betydligt mer ljusrosa nyans.

Prinsessan Sofia under Nobelbanketten
Pontus Lundahl/TT

Nobel 2022: Magdalena Andersson, Annie Lööf och Nooshi Dadgostar

Magdalena Andersson, Annie Lööf och Nooshi Dadgostar följde alla klädkoden glimmande glitter – men även läpparna lyckades politikerna matcha. Tre är en trend i mörka läppar!

Det bar kronprinsessan Victoria vid årets Nobelfirande

Nobel 2022: Drottning Silvia

Pontus Lundahl/TT

Drottning Silvia fullkomligt strålade under årets Nobelprisutdelning. På sig hade drottningen en lila klänning med extra stor kjol och vackra spetsdetaljer. Och för den med ett skarpt öga kunde man se att det fanns ett genomgående tema för drottningens look.

drottning silvia under Nobelbanketten
JONATHAN NACKSTRAND

" Drottningen bär diadem, halsband, örhängen och brosch ur Ametistgarnityret", rapporterar ELLEs kungliga expert och bloggare Royalistan. Både halsband, diadem, brosch och örhängen hade lila färger som matchade klänningen perfekt – och så även läppstiftet som gick åt fuchsia.

Drottning Silvia strålade på årets Nobel – se looken här

Läs mer om Nobel hos ELLEs kungliga bloggare Royalistan.

Foto: TT

Kronprinsessans fem vackraste klänningar på Nobel enligt Royalistan
1:29

Efter reklamen: Kronprinsessans fem vackraste klänningar på Nobel enligt Royalistan

(1:29)

Slå på ljud