Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterSolskydd

Nobel 2022: Här är bästa beautylooksen från årets Nobelfest

10 dec, 2022 
nobel 2022 kronprinsessan victoria smink look
Dova kulörer och glamourös glans – men också en högtidlig beautyaccessoar som i år tar mer plats än någonsin. Spana in den otroliga (och otippade) sminkningen från året Nobelfest 2022.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Kronprinsessan som återigen bär svensk design (något som ELLE var först med att rapportera om), prinsessan Sofia i en magisk, duvblå kreation och kvinnliga politiker som strålar som aldrig förr – årets Nobel 2022 är ingen besvikelse vad gäller strass, glitter och glamour. Vi har också sett otroliga håruppsättningar från kungligheterna– som känns i år känns mer trendsäkra än någonsin.

Se de kungliga kreationerna på NobelfestenBrand logo
Se de kungliga kreationerna på Nobelfesten

Beautymässigt brukar Nobel inte innebära lika spektakulära sminkningar. Men med det sagt är enkelt minst lika elegant! I år ser vi däremot kronprinsessan Victoria i en otippad beautylook som går emot alla regler.

Annons

Vi har samlat makeupen som sticker ut extra mycket under årets Nobel – och kan se att gästerna har koll på de rådande beautytrenderna.

Nobel 2022: Kronprinsessan Victorias sminkning

nobel 2022 kronprinsessan victoria trend look sminkning

Glöm alla regler om att rosa och rött inte går att bära tillsammans! Kronprinsessan Victoria visar nämligen att hon har förstått att rosa och rött är det snyggaste kombinationen – både inom mode och beauty! Kungligheterna brukar i regel ofta bära ljust nagellack, men i år ser vi otippat nog kronprinsessan matcha den rosa klänningen från Camilla Thulin med enkla röda naglar.

Annons

I övrigt är kronprinsessan Victorias makeup enkel. Kinderna strålar med lätt rouge och highlighter och läpparna går precis ton i ton med klänningen.

Nobel 2022: Prinsessan Sofia

prinsessan sofia nobel 2022 sminkning

Prinsessan Sofia har som vanligt fokuserat på att skapa en frisk och fräsch look. Kinderna har en ljus, persikofärgad ton. Brynen är mjukt målade och ögonskuggan lätt och jordnära. Men något som är otippat i år är prinsessan Sofias mörka läppar som i vanliga fall brukar ha en betydligt mer ljusrosa nyans.

Annons
Prinsessan Sofia under Nobelbanketten

Nobel 2022: Magdalena Andersson, Annie Lööf och Nooshi Dadgostar

nobel 2022 smink look makeup

Magdalena Andersson, Annie Lööf och Nooshi Dadgostar följde alla klädkoden glimmande glitter – men även läpparna lyckades politikerna matcha. Tre är en trend i mörka läppar!

Annons

Nobel 2022: Drottning Silvia

Drottning Silvia fullkomligt strålade under årets Nobelprisutdelning. På sig hade drottningen en lila klänning med extra stor kjol och vackra spetsdetaljer. Och för den med ett skarpt öga kunde man se att det fanns ett genomgående tema för drottningens look.

drottning silvia under Nobelbanketten

" Drottningen bär diadem, halsband, örhängen och brosch ur Ametistgarnityret", rapporterar ELLEs kungliga expert och bloggare Royalistan. Både halsband, diadem, brosch och örhängen hade lila färger som matchade klänningen perfekt – och så även läppstiftet som gick åt fuchsia.

Annons

Läs mer om Nobel hos ELLEs kungliga bloggare Royalistan.

Foto: TT

Kronprinsessans fem vackraste klänningar på Nobel enligt RoyalistanBrand logo
Kronprinsessans fem vackraste klänningar på Nobel enligt Royalistan
Annons