Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterELLE-galan

Nobel 2022: Håruppsättningarna vi älskar från årets Nobelfest

10 dec, 2022 
nobel 2022 hår kungligheter uppsättning
Årets Nobelbankett 2022 bjuder på både strass, stenar – och otroliga hårlooks. ELLE har samlat årets snyggaste hår. Här hittar du håruppsättningarna som sticker ut extra mycket under årets stora fest.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Se de kungliga kreationerna på NobelfestenBrand logo
Se de kungliga kreationerna på Nobelfesten

Glimmande diadem och vackra galaklänningar – årets Nobelfest 2022 står som vanligt för vackra kreationer och otrolig makeup.

Modemässigt är vi vana att se en klassisk siluett med strass och stenar – och till det en minimalistisk och elegant makeup. Desto mer krut läggs istället ofta på håret – som så klart gärna får matchas med diadem av kungligheterna och håraccessoarer.

Kronprinsessan och drottningen Nobel 2022

Men vid flera tillfällen har vi också sett klänningar som sticker ut. Sara Danius fantastiska kreation signerad Pär Engsheden 2018 går till exempel till historien. Den färgstarka looken matchade hon då med ett elegant läppstift som gick ton i ton med den ceriserosa capen och håret sattes upp i en stram toft.

Annons

Alice Bah Kuhnkes vita, voluminösa klänning av Bea Szenfeld år 2017 var en riktig statement-klänning, och till den matchade hon med en minimalistisk makeup, men en desto mer avancerad håruppsättning.

Årets looks från Nobel 2022 – kungligheternas och gästernas vackra hår

Se looksen som sticker ut extra mycket under årets Nobelfest 2022.

NOBEL 2022: KRONPRINSESSAN VICTORIA

kronprinsessan victoria nobel 2022

Kronsprisessan Victoria strålade som vanligt under Nobelprisutdelningen! Till den rosa prinsessbakelsen till klänning från Camilla Thulin bar hon ett tindrande diadem och en hårnål. Håret var uppsatt i en låg knut – som också är en av de stora hårtrenderna 2023. Kronprinsessan bar Karl Johan-diademet, även kallat Sexknappsdiademet, rapporterar ELLEs kungliga bloggare Royalistan.

Annons
kronprinsessan hår nobel

NOBEL 2022: drottning silvia

drottning silvia hår 2022 nobel

Även drottningens hår var uppsatt i en låg knut – med en twist. Vi gissar att drottningens otroliga håruppsättning har skapats av drottningens frisör Peter Hägelstam, en av ägarna bakom Björn Axén, som också är kungliga hovleverantörer. Diademet, som drottningen bär är en del av Ametistgarnityret, vilket ELLEs bloggare Royalistan rapporterar om.

Annons
drottningen hår nobel 2022

Nobel 2022: Prinsessan Sofia

prinsessan sofia hår nobel 2022

Prinsessan Sofia ramade in ansiktet snyggt med en gardinlugg och resterande hår uppsatt i en knut som vilade snyggt strax ovanför axlarna. Håret är gjort av Matthias Lavesson och de matchande örhängena kommer från LWL Jewelry.

Annons

"Prinsessan bär sitt privata diadem som ursprungligen består av smaragder, i år har topaser monterats på diademet och det är första gången vi ser dessa ädelstenar. Prinsessan Sofia har burit sitt privata diadem vid fyra Nobelfester.", skriver ELLEs kungliga bloggare Sara Ericsson/Royalistan.

Nobel 2022: Annie Lööf

annie lööf nobel 2022

Annie Lööf matchade den vackra, grönglittriga klänningen med en vacker håruppsättning som nästan hade formen som en blomma.

NOBEL 2022: MAGDALENA ANDERSSON

magdalena andersson nobel 2022

Mjuka vågor i luggen och en låg knut, men härlig volym – Magdalena Andersson visar att enkelt är otroligt elegant när det kommer till hår.

Annons

Läs mer om Nobel hos ELLEs kungliga bloggare Royalistan.

Foto: TT

Här är kronprinsessans populäraste NobeldiademBrand logo
Här är kronprinsessans populäraste Nobeldiadem

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons