Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024Se Min LookTrendiga vårskorELLE-galanRöda mattan

Nobel 2022: Så klädde sig drottning Silvia

10 dec, 2022 
AvEmma Castman
Nobel 2022: Så klädde sig drottning Silvia
Drottning Silvia strålade i en lila klänning med spetsdetaljer på årets Nobelfest. Här är allt vi vet om den vackra kreationen!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Efter två års uppehåll var det återigen dags för årets mest exklusiva tillställning – Nobelbanketten.

Se de kungliga kreationerna på NobelfestenBrand logo
Se de kungliga kreationerna på Nobelfesten

Kvällen till ära bar drottning Silvia en vacker lila kreation av tjock brodyrspets och duchesse. Siluetten är rak och klänningen har ett skört i midjan som fungerar som ett slags skärp och som smidigt kan tas av och kombineras med andra looks.

Silvia i lila klänning på Nobel 2022

Till den lila klänningen bar Silvia matchande pumps och en silverglittrig clutch. Drottningen bär diadem, halsband, örhängen och brosch ur Ametistgarnityret, uppger ELLEs bloggare Royalistan.

Annons

Det bar drottningen på förra årets Nobelfirande

På grund av coronapandemin var 2021 års Nobelfirande i mindre tappning. Den stora galamiddagen i Stockholms stadshus var inställd, och en mindre skara samlades i stället för en hyllningsceremoni.

Som representanter för kungahuset fanns drottning Silvia, kung Carl XVI Gustaf , kronprinsessan Victoria och prins Daniel. Och kvällen till ära bar drottningen en mönstrad långklänning i mörkblå sammet, med matchande väska och klackar.

Foto: TT

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons