Designstudenterna presenterar framtidens mode

Beckmans designhögskola 2021

Årets modestudenter vid Beckmans Designhögskola presenterade framtidens mode under Stockholm Fashion Week. Inspireras av deras kreationer skapade i samarbete med internationella varumärken här!
11 februari, 2021

Beckmans Designhögskola presenterade under veckan designsamarbetet Trailblazer – där årets modestudenter sammanarbetat med internationella varumärken.

11 unika kollektionskoncept har skapats utifrån varje varumärkes individuella ramverk och berättelse. Genom att lägga sin egen personliga vision och prägel har modestudenterna skapat deras vision av framtidens mode!

SE MODESTUDENTERNAS designSAMARBETE 2021 här:

Designer: Britta Åsåker

I samarbetet med Marimekko har Britta Åsåker valt att fokusera på tryck och alternativa tillvägagångssätt på prints.

Britta Åsåker

Design av Britta Åsåker.

Designer: Christina Leube

Modemärket Zandra Rhodes färgstarka och magiska värld inspirerade modestudenten Christina Leube att skapa en kollektion med många textildimensioner. Mönstren och silhuetterna utgör en spännande blandning av abstrakta och organiska former.

CHRISTINA LEUBE

Design av Christina Leube.

Beckmans student Christina Leube om samarbetet med Zandra Rhodes
Slå på ljud

Designer: Erika Haglund

Modestudenten Erika Haglund beskriver hennes kollektionen skapad utifrån Marimekko med orden: ”Jag ville komponera en lekfull kollektion av djärva, livliga tryck, färger och individualitet. Jag vill använda silhuetter som gör att bärare kan hoppa runt och röra sig fritt. jag vill få dem att känna sig djärva"

Design av Erika Haglund.

Designer: Filippa Agaton

Filippa Agatons avsikt med kollektionen var att fånga elegansen i plagg som lika gärna kan bäras idag som på 1950-talet. Där skjortan är fokusplagget. Kollektionen är ett designsamarbete med varumärket Palmer//Harding.

Design av Filippa Agaton.

Beckmans student Filippa Agaton om samarbetet med Palmer//Harding
Slå på ljud

DESIGNER: Mathilda Guve

Kollektionen med namnet "Helga" är både en tolkning av märket Matty Bovan och vad något personligt är. Att gå in i någon annans värld och försöka förstå den, försöka leva i den och skapa något meningsfull ur den. Alter-ego divan från 1930-talet står för det!

Design av Mathilda Guve.

DESIGNER: Marte Stensrud

Marte Stenruds kollektion med märket Matty Bovan kombinerar två världar: Den glittriga fantasivärlden och den vanliga världen precis utanför dörren.

Design av Marte Stensrud.

Beckmans student Marte Stensrud om samarbetet med Matty Bovan
Slå på ljud

DESIGNER: NIKLAS GUSTAVSSON

Med inspiration från popkonst och konstnärer på 80- och slutet av 70-talet har Niklas Gustavsson tolkat märket Zandra Rhodes.

Design av Niklas Gustavsson

DESIGNER: Ronja Berg

Kollektionen belyser mentaliteten att behålla och spara saker i generationer –reparera, lappa, ärva och spara allt som kan sparas. Utifrån kulturen och uppväxten i Dala-Järna har Ronja skapat den här kollektionen i designsamarbete med Per Götesson.

Design av Ronja Berg

DESIGNER: Sarah Niklasson

Hållbarhet är essensen i Sarahs arbete – där den ultimata klassiska garderoben med kläder för varje tillfälle i vardagen oavsett årstid är tanken. Varumärket för samarbetet är Nomen Nescio.

Design av Sarah Niklasson

DESIGNER: Siri Gertonsson

Tanken på en kollektion där det inte finns några normer, en kollektion gjord för alla och ingen. Utan kön. Onormala former och överraskande element rekonstruerade Siri nedan look utifrån märket Per Götesson.

SIRI GERTONSSON

Design av Siri Gertonsson.

DESIGNER: Yanis Dorey

Från förvirringen och chocken under de senaste månadernas utmaningar har designern Yanis Dorey skapat en vacker look i en perfekt emotionell balans från Palmer//Harding.

Yanis DoreyYanis Dorey

Design av Yanis Dorey.

Foto: Beckmans Designskola/Paul Edwards

LÄS MER:

Stockholm Fashion Week 2021: Följ den digitala modeveckan här

Beckmans studenterna skapar mode av årets Nobelpris

Brands to watch: Jade Cropper är Sveriges nya designstjärna