Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024StreetstyleSe Min LookTrendiga vårskor

Designstudenterna presenterar framtidens mode

11 feb, 2021 
Beckmans designhögskola 2021
Årets modestudenter vid Beckmans Designhögskola presenterade framtidens mode under Stockholm Fashion Week. Inspireras av deras kreationer skapade i samarbete med internationella varumärken här!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Videon kunde inte hittas

Beckmans Designhögskola presenterade under veckan designsamarbetet Trailblazer – där årets modestudenter sammanarbetat med internationella varumärken.

11 unika kollektionskoncept har skapats utifrån varje varumärkes individuella ramverk och berättelse. Genom att lägga sin egen personliga vision och prägel har modestudenterna skapat deras vision av framtidens mode!

SE MODESTUDENTERNAS designSAMARBETE 2021 här:

Designer: Britta Åsåker

I samarbetet med Marimekko har Britta Åsåker valt att fokusera på tryck och alternativa tillvägagångssätt på prints.

Britta Åsåker
Design av Britta Åsåker.

Designer: Christina Leube

Modemärket Zandra Rhodes färgstarka och magiska värld inspirerade modestudenten Christina Leube att skapa en kollektion med många textildimensioner. Mönstren och silhuetterna utgör en spännande blandning av abstrakta och organiska former.

Annons
CHRISTINA LEUBE
Design av Christina Leube.
Beckmans student Christina Leube om samarbetet med Zandra RhodesBrand logo
Beckmans student Christina Leube om samarbetet med Zandra Rhodes

Designer: Erika Haglund

Modestudenten Erika Haglund beskriver hennes kollektionen skapad utifrån Marimekko med orden: ”Jag ville komponera en lekfull kollektion av djärva, livliga tryck, färger och individualitet. Jag vill använda silhuetter som gör att bärare kan hoppa runt och röra sig fritt. jag vill få dem att känna sig djärva"

Design av Erika Haglund.

Designer: Filippa Agaton

Filippa Agatons avsikt med kollektionen var att fånga elegansen i plagg som lika gärna kan bäras idag som på 1950-talet. Där skjortan är fokusplagget. Kollektionen är ett designsamarbete med varumärket Palmer//Harding.

Annons
Design av Filippa Agaton.
Beckmans student Filippa Agaton om samarbetet med Palmer//HardingBrand logo
Beckmans student Filippa Agaton om samarbetet med Palmer//Harding

DESIGNER: Mathilda Guve

Kollektionen med namnet "Helga" är både en tolkning av märket Matty Bovan och vad något personligt är. Att gå in i någon annans värld och försöka förstå den, försöka leva i den och skapa något meningsfull ur den. Alter-ego divan från 1930-talet står för det!

Design av Mathilda Guve.

DESIGNER: Marte Stensrud

Marte Stenruds kollektion med märket Matty Bovan kombinerar två världar: Den glittriga fantasivärlden och den vanliga världen precis utanför dörren.

Annons
Design av Marte Stensrud.
Beckmans student Marte Stensrud om samarbetet med Matty BovanBrand logo
Beckmans student Marte Stensrud om samarbetet med Matty Bovan

DESIGNER: NIKLAS GUSTAVSSON

Med inspiration från popkonst och konstnärer på 80- och slutet av 70-talet har Niklas Gustavsson tolkat märket Zandra Rhodes.

Design av Niklas Gustavsson

DESIGNER: Ronja Berg

Kollektionen belyser mentaliteten att behålla och spara saker i generationer –reparera, lappa, ärva och spara allt som kan sparas. Utifrån kulturen och uppväxten i Dala-Järna har Ronja skapat den här kollektionen i designsamarbete med Per Götesson.

Annons
Design av Ronja Berg

DESIGNER: Sarah Niklasson

Hållbarhet är essensen i Sarahs arbete – där den ultimata klassiska garderoben med kläder för varje tillfälle i vardagen oavsett årstid är tanken. Varumärket för samarbetet är Nomen Nescio.

Design av Sarah Niklasson

Annons

DESIGNER: Siri Gertonsson

Tanken på en kollektion där det inte finns några normer, en kollektion gjord för alla och ingen. Utan kön. Onormala former och överraskande element rekonstruerade Siri nedan look utifrån märket Per Götesson.

SIRI GERTONSSON
Design av Siri Gertonsson.

DESIGNER: Yanis Dorey

Från förvirringen och chocken under de senaste månadernas utmaningar har designern Yanis Dorey skapat en vacker look i en perfekt emotionell balans från Palmer//Harding.

Yanis DoreyYanis Dorey
Design av Yanis Dorey.

Foto: Beckmans Designskola/Paul Edwards

LÄS MER:

Stockholm Fashion Week 2021: Följ den digitala modeveckan här

Beckmans studenterna skapar mode av årets Nobelpris

Brands to watch: Jade Cropper är Sveriges nya designstjärna

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons