Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024Se Min LookTrendiga vårskorELLE-galanRöda mattan

12 minimalistiska plagg att bära våren 2022

24 feb, 2022 
AvCecilia Persson
minimalistiska och stilrena kläder för dam våren 2022
Komplettera basgarderoben med minimalistiska basplagg som är mångsidiga och enkla att styla i olika outfits. Här är våra 12 stilrena favoriter!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

När våren och värmen gör entré och känslorna spritter i kroppen är det lätt att gå loss med modepaletten och ta in alla möjliga färger och designs i vårgarderoben. Men för att vi ska kunna bära säsongens trendfärger, skärningar och detaljer i så många olika looks som möjligt är en stilsäker bas så gott som en förutsättning.

En basgarderob med minimalistiska plagg är med andra ord något som kommer att hjälpa dig med din planering av outfits och looks framöver. Vi har samlat 12 minimalistiska plagg som vi vill bära i vår – och många säsonger framöver.

streetstyle kostym för dam i brun, grå och beige

Minimalistiska plagg för dam 2022

En beige kappa, svart oversized kavaj, stickad tröja eller klänning och tidlösa skor i läder – det finns många minimalistiska plagg du kan ta in i din basgarderob i vår och bära ända fram till sommaren. Vilka väljer du?

Annons

Beige kappa, Carin Wester

En stilsäker kappa är ett basplagg som kommer att låsa upp många looks i framtiden. Den här kappan är gjord i en kvalitativ ullblandning och är i en ljusbeige nyans som är lika fin i vår som under hösten och vintern. Läs mer och köp kappan här (reklamlänk).

minimalistisk beige vårkappa i ull för dam från Carin Wester 2022
Klicka på bilden för att komma direkt till kappan.

Svart Kavaj, H&M

Svart är en stor färgtrend våren 2022 och vi älskar att vi med gott samvete kan bära den lättmatchade nyansen långt in på vårkanten. Den här kavajen har en precis lagom oversized passform, är enkelknäppt med två knappar fram och är perfekt som vårjacka när värmen kommer. Den finns även i en snygg beige nyans. Läs mer och köp kavajen här (reklamlänk).

Annons
minimalistisk svart oversize kavaj för dam från H&M 2022
Klicka på bilden för att komma direkt till kavajen.

Stickad tröja, Wera

Bara för att våren kommer betyder det inte att vi förpassar de stickade tröjorna till vinterförvaringen. Tvärtom är de perfekta att bära under kavajen för en vardagslook som är både snygg och bekväm. Den här stickade tröjan är gjord i skön bomull och har en djup v-ringning som ger den det där lilla extra. Läs mer och köp tröjan här (reklamlänk).

minimalistisk ribbad stickad tröja med v-ringning för dam från Wera 2022
Klicka på bilden för att komma direkt till tröjan.

Linne, Totême

Ett enkelt linne är riktigt användbart, inte minst under våren och sommaren när värmen kommer. Det här vita ribbstickade linnet har en trendig rundad skärning upptill och är lika snyggt under kavajen som till midikjolen. Det finns även i svart, läs mer och köp linnet här (reklamlänk).

Annons
minimalistiskt ribbat linne för dam från Totême 2022
Klicka på bilden för att komma direkt till linnet.

Kostymbyxa, Stylein

Älskade kostymbyxa – det är ett basplagg som löser många klädkriser, oavsett säsong. Just den här kostymbyxan har en snygg lös passform samt dekorativa sömmar fram och är i en creppad kvalitet. Läs mer och köp kostymbyxan här (reklamlänk).

minimalistiska svarta kostymbyxor för dam från Stylein 2022
Klicka på bilden för att komma direkt till byxan.

Ballerinas, Arket

Ballerinaskor är ett vårplagg som har funnits med oss under många år och som inte kommer att försvinna på ett bra tag. Satsa på ett par i bra kvalitet och i en neutral nyans som håller i många år, som de här i läder med en rundad tå och diskret rosett fram. Läs mer och köp ballerinaskorna här (reklamlänk).

Annons
minimalistiska beige ballerinas för dam från Arket 2022
Klicka på bilden för att komma direkt till skorna.

Trenchcoat, COs

Ingen vår utan trenchcoat! Just våren 2022 ser vi extra mycket av det stilsäkra ytterplagget, som klär upp vilken look som helst. Varför inte bära den över den trendig midikjolen för en look som ändå ser riktigt välklädd ut? Trenchcoaten från Cos har breda slag, är gjord i kvalitativ bomull och har knytning i midjan. Läs mer och köp den här (reklamlänk).

minimalistisk beige trenchcoat för dam från COS 2022
Klicka på bilden för att komma direkt till trenchcoaten.
Annons

Klänning, H&M

Den stickade klänningen har varit vårt go-to-plagg under de senaste månaderna och vi behöver inte överge den bara för att vi går mot varmare tider. Den här ribbstickade klänningen har en stilsäker mullvadsbrun färg som ser riktigt lyxig ut, särskilt tillsammans med den markerade midjan och de markerade axlarna. Klänningen finns även i svart, läs mer och köp den här (reklamlänk).

minimalistisk ribbstickad klänning för dam från H&M 2022
Klicka på bilden för att komma direkt till klänningen.

SANDALETTER, GESTUZ

Ett par snygga skor lyfter vilken look som helst och de här sandaletterna är inget undantag. De är gjorda i svart läder och har en slät överdel, öppen tå och snygga knytband runt ankeln. Läs mer och köp skorna här (reklamlänk).

Annons
minimalistiska remsandaletter för dam från Gestuz 2022
Klicka på bilden för att komma direkt till skorna.

Ullkavaj, & Other Stories

Kavajen är som sagt perfekt som vårjacka och om du väljer en variant i ull så kan du börja använda den ännu tidigare på säsongen. Den här kavajen är gjord i en ullblandning och har markerade axlar som ger en snygg power-silhuett. Läs mer och köp ullkavajen här (reklamlänk).

minimalistisk beige ullkavaj för dam från & Other Stories 2022
Klicka på bilden för att komma direkt till kavajen.

Minikjol, Na-kd

Minikjolen är utan tvekan årets it-plagg och vi har sett den på allt från catwalken till Hollywood-kändisar. Den här svarta kjolen är en bra kompromiss om du inte vill ge dig på de allra mista varianterna. Den har ett snyggt, något veckat, fall och en dold dragkedja – och är dessutom ett riktigt budgetfynd. Läs mer och köp kjolen här (reklamlänk).

Annons
minimalistisk svart minikjol för dam från Na-kd 2022
Klicka på bilden för att komma direkt till kjolen.

Loafers, Vagabond

Loafers är ett av vårens mest populära skoval och den här säsongen väljer vi gärna ett par i en ljusare nyans, som kommer att funka lika bra att bära under de kommande åren. Satsa på ett par i god kvalitet, som de här som är gjorda i läder och har en kontrastfärgad svart sula. Läs mer och köp skorna här (reklamlänk).

minimalistiska off white loafers i skinn för dam från vagabond 2022
Klicka på bilden för att komma direkt till skorna.
Annons
10 inspirerande vårlooks från stilikonen Hailey BieberBrand logo
10 inspirerande vårlooks från stilikonen Hailey Bieber

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons