Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024StreetstyleMilano fashion weekSe Min LookTrendiga vårskor
Se de kungliga kreationerna på NobelfestenBrand logo
Se de kungliga kreationerna på Nobelfesten

En gång om året får Sverige sätta vetenskapen på världskartan. Vi pratar såklart om den otroliga Nobelfesten. Och årets Nobelbankett 2022 är mer efterlängtad än någonsin. Det sägs att det skålas ordentligt under festens gång och att det går åt runt 400 flaskor champagne och 450 flaskor vin

Outfits har planerats i månader, specialdesignade klänningar har skräddarsytts – och accessoarer är uttänkta i minsta detalj.

NOBEL 2022 – DET BAR KRONPRINSESSAN

ELLE har tidigare rapporterat om att kronprinsessan Victoria bar en sagolik klänning av den svenska designern Camilla Thulin, som vi vet är en favoritdesigner hos kronprinsessan. Den laxrosa klänningen med voluminös kjol hade en snygg markering i midjan och en djup v-ringning i ryggen. Kronprinsessans hår var uppsatt i en låg knut, makeupen var enkel och strålande – men kronprinsessan Victoria bjöd också på en otippad beautydetalj.

kronprinsessan diadem 2022 nobel
Annons

KRONPRINSESSANS FAVORITDETALJ PÅ NOBEL 2022

Det bjöds också på fler otippade detaljer! Bland annat återanvände kronprinsessan en riktig favorit bland kungligheterna – för fjärde gången på en Nobelbankett!

KRONPRINSESSAN VICTORIAS DIADEM NOBEL 2022

ELLEs kungliga bloggare, Sara Ericsson/Royalistan, har också rapporterat om att kronprinsessan kvällen till ära bar diademet Karl Johan-diademet, även kallat Sexknappsdiademet.

kronprinsessan nobel 2007

Och det spektakulära diademet är en riktig favorit bland kungligheterna – inte bara hos kronprinsessan. Kronprinsessan har burit diademet tre gånger tidigare under Nobel, 2007, 2009 och 2011. Även drottning Silvia och prinsessan Madeleine har vi några få tillfällen burit det vackra diademet.

Annons

Men diademet har också koppling till två kungliga bröllop: kronprinsessan Victoria och prins Daniels bröllop år 2010 samt prinsessan Madeleine och Christopher O'Neills bröllop år 2013. Då var det kungens syster prinsessan Christina som bar Karl Johan-diademet.

kronprinsessan diadem 2009

KRONPRINSESSAN PÅ NOBEL 2007

kronprinsessan nobel 2011 diadem

År 2007, när kronprinsessan var 30 år, bar hon Karl Johan-diademet på Nobelbanketten för första gången. Klänningen var designad Pär Engsheden, som senare också skapade kronprinsessans bröllopsklänning.

Annons
Kronprinsessan Victoria under Nobelbanketten i Stadshuset

KRONPRINSESSAN PÅ NOBEL 2009

Här är kronprinsessans populäraste NobeldiademBrand logo
Här är kronprinsessans populäraste Nobeldiadem

Två år senare bar hon återigen Karl Johan-diademet, men då matchades diademet med en lila klänning signerad modehuset Elie Saab.

KRONPRINSESSAN PÅ NOBEL 2011

År 2011, när kronprinsessan var gravid med prinsessan Estelle, bar hon även då favoritdiademet Karl Johan-diademet, eller Sexknappsdiademet som det också kallas. Men sedan dess har vi inte sett diademet på kronprinsessans huvud under Nobel – förrän nu.

KRONPRINSESSAN PÅ NOBEL 2022

Kronprinsessan Victoria under Nobelbanketten i Stadshuset 2022.

Foto: TT

Annons