Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024Se Min LookTrendiga vårskorELLE-galanRöda mattan

8 kreativa (och inspirerande!) stylingidéer för dig som är gravid

08 feb, 2023 
Annorlunda stylingtips för dig som är gravid
Lämna magen bar, bära kjol som klänning och en helkroppsdräkt – ELLE har samlat åtta kreativa (och lite annorlunda) stylingidéer för dig som är gravid.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Se Prinsessan Dianas gravidstilBrand logo
Se Prinsessan Dianas gravidstil

Att vara gravid innebär för de allra flesta att du tvingas tänka till och prova nya kombinationer i garderoben. Och det ÄR inte alltid lätt att klä sig. Vissa dagar kan det tvärtom kännas knepigt (för att inte säga omöjligt) att välja kläder på morgonen.

Kreativa stylingtips för dig som är gravid

Men naturligtvis går det att klä sig både stilsäkert och bekvämt under graviditeten. Och den senaste tiden har stylingidéer som passar för en gravidmage fullkomligt exploderat på både streetstyle och i våra flöden.

Annons

Vi älskar den lekfulla gravidstilen som poppat upp. Mammajeans och gravidtoppar har bytts ut mot bara magar, kjolar som klänningar och body suits. ELLE har samlat ett gäng av dessa inspirerande och kreativa stiltips för gravida nedan.

Lufta magen!

Bär gravidmagen som en accessoar – eller åtminstone som en del av stylingen – som nedan.

Kreativa stylingtips för gravida – lufta magen

Skippa toppen!

När du inte kan knäppa knapparna – strunta i det. Även Hanna Stefansson låter gravidmagen titta fram under en öppen tunn kavaj och dekorerar dessutom med en stor blomma.

Annons
Kreativa stylingtips för gravida – bar mage

Kostym plus bar mage

Katarina Petrovic visar upp ytterligare en look där den bara magen blir en del av stylingen.

Kreativa stylingtips för gravida – naken mage

Helkroppsdräkt

London-baserade modeinfluencern Marilyn Nwawulor-Kazemaks är en ständig källa till inspiration. Så även som gravid! Här satsar hon på en gravidlook med body suit och kavaj. En outfit som skulle passa perfekt även att klä ner med sneakers eller stövlar.

Annons

Magtröjan till gravidmage

Den croppade toppen har varit aktuell i modebilden ett bra tag nu. Och den funkar fint även till dig som är gravid! Det visade Pernille Rosenkilde under Copenhagen Fashion Week hösten 2022 fyra månader innan hon fick en dotter.

Kreativa stylingtips för gravida – magtröja

Öppen rygg – mer plats åt magen

Sara Crampton satsar på ett linne med öppen rygg för att göra plats för magen. Toppar med knytband i ryggen är ett smart och kreativt val när gravidmagen växer.

En till bodysuit

Även Maja Nilsson Lindelöf inspirerar till att bära en helkroppsdräkt under graviditeten. Det ser både bekvämt och stilsäkert ut.

Annons

Kjol som klänning

Petra Tungården visade upp flera kreativa looks när hon väntade barn. Här låter hon en kjol agera klänning i gravidvecka 41.

Öppna jeans

Den senaste tiden har vi sett många modeprofiler lägga gravidjeansen åt sidan och istället bära ett par löst sittande jeans – och helt enkelt strunta i att knäppa dem!

Fler uppknäppta jeans

Här ser vi ELLE Danmarks Josephine Aarkrogh Schepelern i samma styling. Vill du dölja den öppna gylfen kan du addera en detalj som täcker, en stor blomdekoration eller kanske en maffig rosett.

Cut outs

Mikaela Hållén bjöd på fler kreativa looks under sin graviditet. Här iklädd en stickad klänning med cut outs.

Tvådelat

Som sagt, när dina kläder inte går över magen – satsa på looks som inte kräver det. Babba Rivera inspirerar till tvådelat.

Foto: Imaxtree/Instagram

Rihannas inspirerande gravidstil - spana in hennes bästa looksBrand logo
Rihannas inspirerande gravidstil - spana in hennes bästa looks

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons