Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024StreetstyleSe Min LookTrendiga vårskor

Kändisbarnen som tar över som stilikoner

28 mar, 2024 
Kändisbarnen som tar över som stilikoner
Med föräldrar som har visat vägen, tar de nu modevärlden med storm. Kaia Gerber, Lila Moss, Willow Smith och Amelia Gray – här är kändisbarnen som tar över som stilikoner.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Min look #9 - Frida ArgentoBrand logo
Min look #9 - Frida Argento

Känslan för stil ligger i blodet! Det blir tydligt när vi spanar in en ny (kändis-)generation stilikoner som växer fram. Trots att de ofta har stora skor att fylla – med föräldrar som har hyllats, prisats och omskrivits världen över för sin personliga stil – tar de nu modevärlden med storm.

Nya generationens stilikoner

Vi pratar Kaia Gerber, dotter till Cindy Crawford som gång på gång skapar modemagi med garderobens klassiker samtidigt som hon aldrig gör någon besviken på röda mattan. Vi har Lila Moss, dotter till Kate Moss och en fena på att mixa tidlöst mode med trendiga detaljer. Iris Law fullkomligt osar lekfullt mode och Amelia Grays personliga stil går alltid som en röd tråd genom hennes looks.

Annons
Cindy Crawford och Kaia Gerber stilikoner
Cindy Crawford och dottern Kaia Gerber.

Scrolla ner och inspireras av namnen ovan plus en rad andra kändisbarn som vi spår blir nya generationens stora stilikoner.

Kaia Gerber

Dottern till ett av våra största modellnamn genom tiderna, Cindy Crawford, har gjort samma karriärsval som sin mor. 2017 debuterade hon på catwalken och året efter(!) blev hon utnämnd till årets modell på Fashion Awards. Hon frontade amerikanska ELLEs decembernummer 2021 och i februari 2022 gick hon Off Whites känslosamma och kändistäta visning, den första sedan designern Virgil Ablohs bortgång, under Paris Fashion Week.

Annons

Men låt oss lämna catwalken för en stund. För när vi spanar in Kaias looks utanför modelluppdragen är det tydligt att hon har en stark känsla för stil. Privat skapar hon ofta modemagi med basgarderoben och på röda mattan gör hon ingen besviken med trendsäkra galaklänningar. En av den här generationens största stilikoner, absolut!

Kaia Gerber

Lila Moss

Lila Moss går i mamma Kate Moss fotspår. Som 18-åring debuterade hon på catwalken när hon gick en visning för Miu Miu 2020 och sedan dess har hon varit en frekvent bokad modell hos de stora modehusen. I september 2021 såg vi både mor och dotter på catwalken när Versace och Fendi visade sitt historiska samarbete "Fendace", hon har likt sin mamma varit på omslaget av brittiska Vogue och flera gånger har hon också hyllats för att ha visat upp sin insulinpump på catwalken.

Annons

Likt sin mor levererar Lila en hel del stilinspiration även utanför catwalken. Inte sällan ses de båda sida vid sida i varsin panglook.

Lila Moss

Annons

Amelia Gray

Amelia Gray är dotter till skådespelaren Lisa Rinna och beskrivs i modevärlden som modellen att ha koll på just nu. Hon debuterade på catwalken 2017 och både öppnade och stängde då Dennis Basso SS18-visning. Sedan dess har hon gått visningar för Diesel, Vivienne Westwood, Balenciaga, Max Mara, Sportmax och behöver-jag-fortsätta?

Hon sägs gå i Gigi och Bella Hadids fotspår. Och likt dessa namn har även Amelia Gray en stark, personlig stil också när hon inte syns på catwalken. Det är lekfullt och edgy – och vi får inte nog!

Amelia Gray

Annons

Willow Smith

Med föräldrarna Will Smith och Jada Pinkett Smith har Willow Smith vuxit upp i strålkastarljuset. Idag är hon artist och skådespelare – men också en självklart gäst under de internationella modeveckorna.

Hennes stil beskrivs ofta som djärv och hon har en förkärlek till svarta statementplagg (som hon inte sällan matchar med svarta läppar eller en svart eyeliner) och metallic. Hon kan konsten att leka med kontraster och matchar gärna flanellskjortan med en Chanel-väska.

Willow Smith

Iris Law

Iris Law föddes år 2000 och är dotter till Jude Law och Sadie Frost. Hennes experimentella stil – vi pratar mixade mönster, lager på lager, lekfulla cut outs, gnistrande ögonlock och färgglada hårprydnader – tar nu både modehusen och Tiktok med storm. Den blonderade, korta frisyren och jacket i ögonbrynen har blivit något av hennes signaturstil.

Iris arbetar som modell (hennes gudmor är dessutom Kate Moss) och har varit på omslaget av bland annat koreanska och japanska Vogue och ansiktet utåt för Versace. En stilförebild att ha span på!

Iris Law

Annons

Lourdes Leon

Lourdes Leon går i sin mammas fotspår – inte bara när det kommer till musiken utan också stilmässigt. För likt mamma Madonna är artisten Lourdes Leon också känd för sina kreativa och vågade outfits.

Halsband med krucifix, slitna jeans och konformade (synliga) behåar – ja, det ser ut som att modeintresset bokstavligt talat finns i blodet, för nog går det lätt att dra preferenser till Madonnas stil. Lourdes Leon har tagit över stafettpinnen!

Lourdes Leon

Annons

Lily-Rose Depp

Lily-Rose Depp, dotter till skådespelaren Johnny Depp och modellen Vanessa Paradis, har inte bara ärvt sina föräldrars talang, utan även deras känsla för stil. Skådespelaren och modellen föddes 1999 och inledde sin karriär som 15-åring. Utöver flertalet modellkampanjer har vi har sett henne i filmer som Planetarium och A Faithful Man och serien The Idol.

Sedan hon var 16 år gammal har hon varit en av Chanels ständiga musor och uppmärksammad i modevärlden för sin personliga stil. I jobbsammanhang ser vi henne ofta i lekfulla och vågade outfits där minikjolen, transparenta material och cut outs tar plats, och till vardags satsar hon gärna på stilsäkra looks av basplagg.

Annons

Lily-Rose Depp

Foto: TT

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons