Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024StreetstyleSe Min LookTrendiga vårskor

8 gånger kändisar har återanvänt samma look på röda mattan

18 nov, 2022 
8 gånger kändisar har återanvänt samma look på röda mattan
Det är fortfarande ovanligt att en kändis bär samma outfit två gånger på röda mattan. Men det händer allt mer ofta. Här är några stjärnor som kan konsten att återanvända en gammal favorit!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Se 5 kändisar som sällan färgar håretBrand logo
Se 5 kändisar som sällan färgar håret

Att bära samma outfit flera gånger på röda mattan är fortfarande relativt ovanligt. De allra flesta i kändisvärlden tar istället tillfället i akt att hoppa i en ny blåsa eller kostym när det vankas ett nytt, stort event. Därför blir det också ett ännu starkare statement i hållbarhetens tecken när en stjärna faktiskt väljer att gå motströms och återanvända en gammal favorit.

För även om många av gästerna till Oscarsgalan, exklusiva filmpremiärer och Golden globe lånar sina plagg från de stora modehusen – vilket innebär att plaggen faktiskt bärs igen, fast av någon annan – så sänder det utan tvekan ut ett starkt budskap om vikten av att tänka på miljön vid val av kläder, varje gång vi ser samma look flera gånger på kändisvärldens stora fester.

Annons

Kändisar som återanvänt en röda mattan-look

I kungligt sammanhang är Kate Middleton väldigt duktig på att återanvända plagg vid offentliga uppdrag, Billie Eilish blev uppmärksammad hösten 2022 då hon entrade röda mattan i en pyjamaslook vi hade sett henne bära två år tidigare och Keira Knightley har en tydlig Chanel-favorit i garderoben som hon inte bara burit på flera kändisevent, utan också senare gift sig i. Spana in nämnda kändisar ovan och några andra stjärnor som har rockat samma outfit flera gånger.

Kate Moss

Kate Moss återanvänder svart klänning med fransar

Den här svarta fjäderklänningen har blivit en av Kate Moss mest kända looks. Hon bar den första gången under filmfestivalen i Cannes, 1998, när hon gick på en filmpremiär med Johnny Depp. Hon matchade med en stram uppsättning och diamantsmycken.

Annons
VIDEO: Kate Moss - 7 Saker du vill vetaBrand logo
VIDEO: Kate Moss - 7 Saker du vill veta
Kate Moss återanvänder svart klänning med fransar

År 2004 drog hon fram samma klänning ur garderoben igen. Den här gången när Coty bjöd in till en gala i New York för att fira hundraårsjubileum. Den här gången var håret utsläppt och diamanterna i öronen utbytta till hoops.

Annons

Billie Eilish

Billie Eilish återanvänder pyjamas-look

Billie Eilish har ofta en hållbarhetsaspekt i val av outfits. Den här skräddarsydda pyjamas-looken från Gucci bar hon för första gången på Billboard Awards 2020. Men det skulle inte bli enda gången.

Billie Eilish återanvänder pyjamas-look

Två år senare, i oktober 2022, såg vi henne bära samma look igen under Environmental Media Association Awards. Den här gången utan hatt.

Annons

Kate Middleton

Kate Middleton återanvänder klänning

Kate Middleton är i kungliga sammanhang väldigt duktig på att återanvända plagg under sina offentliga uppdrag. Så även på röda mattan! Prinsessan av Wales bar den här blommiga wow-klänningen i svart och off shoulder-modell, signerad Alexander McQueen, till BAFTA-galan 2017. Hon matchade med uppsatt hår och maxade örhängen.

Kate Middleton återanvänder klänning

Två år senare fick vi se klänningen igen – fast den här gången i en omgjord version med ärm. Eventet som fick Kate att återanvända klänningen var The National Portrait-galan 2019.

Annons

Gwyneth Paltrow

Gwyneth Paltrow återanvänder kostym från Gucci.

Gwyneth Paltrow matchade den röda mattan iklädd den här sammets-kostymen signerad Gucci på VMA, 1996. Kostymen skapades under modehusets Tom Ford-era och har blivit en av Gwyneths mest uppmärksammade looks genom åren.

Gwyneth Paltrow återanvänder kostym från Gucci.

25 år senare fick vi se henne i en omgjord version av kostymen under Guccis ”Love parade”-visning i Los Angeles 2021.

Annons

Keira Knightley

Keira Knightley återanvänder Chanel-klänning

Första gången vi såg Keira Knightley bära den här ljusrosa tyllklänningen signerad Chanel var under en förfest till Bafta-galan 2008.

Keira Knightley återanvänder Chanel-klänning

Och klänningen verkar vara en av skådespelarens favoriter! För under en välgörenhetsgala 2013 kom hon iklädd samma klänningen igen. Den här gången matchade hon Chanel-drömmen med en transparent, smyckesprydd tröja.

Annons
Keira Knightley återanvänder Chanel-klänning

Men det starkaste beviset på Keiras stora kärlek till klänningen får vi väl ändå vasäga är att hon faktiskt också bar den under sin bröllopsdag, tidigare samma år.

Cate Blanchett

Cate Blanchett återanvänder spetsklänning

Cate Blanchett gjorde entré på Golden Globes röda matta 2014 iklädd den här svarta spetsklänningen signerad Armani Privé.

Annons
Cate Blanchett återanvänder spetsklänning

Fyra år senare kom klänningen till användning igen då hon kom till öppningsceremonin under filmfestivalen i Cannes, 2018.

Tiffany Haddish

Tiffany Haddish återanvänder vit alexander mcqueen-klänning

Den här vita Alexander McQueen-klänningen är uppenbart en favorit hos Tiffany Haddish. Skådespelaren har nämligen burit den vid offentliga tillfällen minst sju gånger – och hon har berättat att klänningen betyder mycket för henne just för att hon har haft den på sig under så många speciella tillfällen. Första gången vi såg den på en röd (rosa) matta var under premiären av filmen Girls trip, 2017.

Annons
Tiffany Haddish återanvänder vit alexander mcqueen-klänning

Här bär hon den under Oscars-galan, 2018, när hon delar ut pris tillsammans med Maya Rudolph.

Laura Dern

Laura Dern återanvänder Armani-klänning

Även Laura Dern har en klänningsfavorit i garderoben som hon återkommer till! Den svarta klänningen, som kommer från Armani Privé och har cut outs vid ringningen, bar Laura första gången under en gala i Los Angeles, 1995.

Annons
Laura Dern återanvänder Armani-klänning

18 år senare, under Oscarsgalans Vanity Fair år 2013, fick vi se skådespelaren bära samma klänning igen.

Laura Dern återanvänder Armani-klänning

Och år 2020 var det – i enlighet med rådande 90-talstrend – dags igen! Tillställningen var densamma men den här gången matchade Laura klänningen med en rosa kavaj hängandes över.

Foto: TT

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons