8 gånger kändisar har återanvänt samma look på röda mattan

8 gånger kändisar har återanvänt samma look på röda mattan

Det är fortfarande ovanligt att en kändis bär samma outfit två gånger på röda mattan. Men det händer allt mer ofta. Här är några stjärnor som kan konsten att återanvända en gammal favorit!
18 november, 2022
Se 5 kändisar som sällan färgar håret
0:60

Efter reklamen: Se 5 kändisar som sällan färgar håret

(0:60)

Slå på ljud

Att bära samma outfit flera gånger på röda mattan är fortfarande relativt ovanligt. De allra flesta i kändisvärlden tar istället tillfället i akt att hoppa i en ny blåsa eller kostym när det vankas ett nytt, stort event. Därför blir det också ett ännu starkare statement i hållbarhetens tecken när en stjärna faktiskt väljer att gå motströms och återanvända en gammal favorit.

För även om många av gästerna till Oscarsgalan, exklusiva filmpremiärer och Golden globe lånar sina plagg från de stora modehusen – vilket innebär att plaggen faktiskt bärs igen, fast av någon annan – så sänder det utan tvekan ut ett starkt budskap om vikten av att tänka på miljön vid val av kläder, varje gång vi ser samma look flera gånger på kändisvärldens stora fester.

Lindsay Lohan gör comeback med en helt ny stil – spana in

Kändisar som återanvänt en röda mattan-look

I kungligt sammanhang är Kate Middleton väldigt duktig på att återanvända plagg vid offentliga uppdrag, Billie Eilish blev uppmärksammad hösten 2022 då hon entrade röda mattan i en pyjamaslook vi hade sett henne bära två år tidigare och Keira Knightley har en tydlig Chanel-favorit i garderoben som hon inte bara burit på flera kändisevent, utan också senare gift sig i. Spana in nämnda kändisar ovan och några andra stjärnor som har rockat samma outfit flera gånger.

Kate Moss

Den här svarta fjäderklänningen har blivit en av Kate Moss mest kända looks. Hon bar den första gången under filmfestivalen i Cannes, 1998, när hon gick på en filmpremiär med Johnny Depp. Hon matchade med en stram uppsättning och diamantsmycken.

VIDEO: Kate Moss - 7 Saker du vill veta
2:01

Efter reklamen: VIDEO: Kate Moss - 7 Saker du vill veta

(2:01)

Slå på ljud

År 2004 drog hon fram samma klänning ur garderoben igen. Den här gången när Coty bjöd in till en gala i New York för att fira hundraårsjubileum. Den här gången var håret utsläppt och diamanterna i öronen utbytta till hoops.

Billie Eilish

Billie Eilish har ofta en hållbarhetsaspekt i val av outfits. Den här skräddarsydda pyjamas-looken från Gucci bar hon för första gången på Billboard Awards 2020. Men det skulle inte bli enda gången.

Två år senare, i oktober 2022, såg vi henne bära samma look igen under Environmental Media Association Awards. Den här gången utan hatt.

Kate Middleton

Kate Middleton är i kungliga sammanhang väldigt duktig på att återanvända plagg under sina offentliga uppdrag. Så även på röda mattan! Prinsessan av Wales bar den här blommiga wow-klänningen i svart och off shoulder-modell, signerad Alexander McQueen, till BAFTA-galan 2017. Hon matchade med uppsatt hår och maxade örhängen.

Två år senare fick vi se klänningen igen – fast den här gången i en omgjord version med ärm. Eventet som fick Kate att återanvända klänningen var The National Portrait-galan 2019.

11 gånger Kate Middleton har återanvänt en galaklänning på röda mattan

Gwyneth Paltrow

Gwyneth Paltrow matchade den röda mattan iklädd den här sammets-kostymen signerad Gucci på VMA, 1996. Kostymen skapades under modehusets Tom Ford-era och har blivit en av Gwyneths mest uppmärksammade looks genom åren.

25 år senare fick vi se henne i en omgjord version av kostymen under Guccis ”Love parade”-visning i Los Angeles 2021.

Keira Knightley

Första gången vi såg Keira Knightley bära den här ljusrosa tyllklänningen signerad Chanel var under en förfest till Bafta-galan 2008.

Och klänningen verkar vara en av skådespelarens favoriter! För under en välgörenhetsgala 2013 kom hon iklädd samma klänningen igen. Den här gången matchade hon Chanel-drömmen med en transparent, smyckesprydd tröja.

Men det starkaste beviset på Keiras stora kärlek till klänningen får vi väl ändå vasäga är att hon faktiskt också bar den under sin bröllopsdag, tidigare samma år.

Cate Blanchett

Cate Blanchett gjorde entré på Golden Globes röda matta 2014 iklädd den här svarta spetsklänningen signerad Armani Privé.

Fyra år senare kom klänningen till användning igen då hon kom till öppningsceremonin under filmfestivalen i Cannes, 2018.

Tiffany Haddish

Den här vita Alexander McQueen-klänningen är uppenbart en favorit hos Tiffany Haddish. Skådespelaren har nämligen burit den vid offentliga tillfällen minst sju gånger – och hon har berättat att klänningen betyder mycket för henne just för att hon har haft den på sig under så många speciella tillfällen. Första gången vi såg den på en röd (rosa) matta var under premiären av filmen Girls trip, 2017.

Här bär hon den under Oscars-galan, 2018, när hon delar ut pris tillsammans med Maya Rudolph.

Laura Dern

Även Laura Dern har en klänningsfavorit i garderoben som hon återkommer till! Den svarta klänningen, som kommer från Armani Privé och har cut outs vid ringningen, bar Laura första gången under en gala i Los Angeles, 1995.

18 år senare, under Oscarsgalans Vanity Fair år 2013, fick vi se skådespelaren bära samma klänning igen.

Och år 2020 var det – i enlighet med rådande 90-talstrend – dags igen! Tillställningen var densamma men den här gången matchade Laura klänningen med en rosa kavaj hängandes över.

Foto: TT