Inspireras av Sofia Richie Grainge – så stylar du den franska jackan

21 aug, 2023 
AvAmie Chorr
Den franska jackan är på tapeten denna höst. Inspireras av Sofia Richie Grainge och bör jackan i höst kombinerat i din personliga stil.
Bouclé-jackan, eller franska jackan som den även kallas, förblir en symbol för elegans och stil. Denna höst är ett utmärkt tillfälle att omfamna den tidlösa jackan och ge den din personliga twist.
Annons
Behind the scenes med Elio Berenett – Årets modell 2023
Behind the scenes med Elio Berenett – Årets modell 2023

När en modetrend lyckas sträcka sig över mer än ett årtionde, vet du att den är något som förtjänar uppmärksamhet. Med 60 år på nacken kan den franska jackan verkligen kallas för tidlös.

Chanels ikoniska franska jacka

Chanels Franska jacka från Autumn/ Winter 2023.
Chanel haute couture AW23

Coco Chanel skapade den första versionen av sin ikoniska bouclé-jacka redan på 1950-talet. Inspirerad av herrkläder kännetecknades den av den karakteristiska kontrasterande kanten, den fyrkantiga passformen och logoknapparna. Och än idag är den en ständig favorit i modehistoriens hall of fame.

Annons

Så stylar du bouclé-jackan

Den franska jackan är perfekt att dra på sig tidig höst. Bär den ihop med raka jeans, en vit t-shirt och vintage cowboyboots för en stilren look med en modern twist.

Eller varför inte köra en hel look i tweed där du matchar den franska jackan med en tillhörande kjol eller byxa – för den klassiska Chanelinspirerande looken. För en mer subtil look: kör på en längre fransk jacka ihop med lösa kostymbyxor och ett par svarta ballerinaskor.

Foto: Instagram & Launcmetrics.com/Spotlight

Annons