ELLEs modechef: Höstens viktigaste trender 2022

trender hösten 2022

Varsågoda, en försmak på några av höstens viktigaste trender redan nu!
15 augusti, 2022

Trots att hösten är en bit bort så kan vi inte riktigt hålla oss för att spana in vad som komma skall. Scrolla vidare för en smaskig försmak av höstens 5 viktigaste trender!

1. Kroppsillusion

Surrealismen har letat sig in i modet (igen!) och tar sig bland annat uttryck i olika illusioner som vidgar kroppens gränser. Vad är kropp och vad är plagg? Glenn Martens som nyligen blev kreativ chef för Jean Paul Gaultier (utöver sitt arbete för Y/project och Diesel) har tillsammans med designern själv tagit fram höstens kanske hetaste klänning på temat. Alaïa och Loewes Jonathan Anderson är inne på samma spår. Illusionen av kroppen är intressant!

Höstmode ELLE aw22

Loewe.

dammode hösten 2022

Y/project.

2. Ungdomsnostalgi

Det kändes för bara en kort tid sedan som en galen tanke att tro att det skräddade modet någonsin skulle få momentum i modebilden igen, men hösten visar en glimt av ett mer skräddat, personligt och glamouröst mode som både flörtar med kontorsstilen à la Prada och med Copernis high school/Euphoria-drömmar. Louis Vuittons Nicolas Ghesquière kanaliserade även han känslan av ungdom, flyktig och fri, i klänningar med sportiga rugbytröjor och androgynt skrädderi. Slipsen är tillbaka!

höstmode 2022

Louis Vuitton.

Så ser våren och sommaren 2023 ut hos Filippa K

3. Monokromt

Säsongens färgpalett går i rött, rosa och lila (och svart) och gärna i en monokrom look från topp till tå. Satsa på enfärgat och låt det genomsyra allt du bär. Valentino gick så långt som att visa sin höstkollektion i endast helrosa och helsvart.

höstmode

Versace.

mode dam

Valentino.

4. Fantasifulla fuskpälsar

Den lyxiga, glamourösa och åsiktsladdade pälsen tar plats på catwalken i höst. Säsongens främsta ytterplagg är pälsjackan – men givetvis i fuskpäls! Och det är definitivt dags att pälsa på oss igen så snart vinterkylan slår till. Tänk 80-talsglamour – ju större desto bättre!

fuskpäls – höstmode

Coperni.

Kappa fuskpäls mode hösten 2022

Bottega Veneta.

Därför pratar alla om Jacquemus (salta) visning i södra Frankrike

5. Underbart är kort – eller långt

Det pågår en längdkamp den kommande säsongen. Perfekt både för den som känner sig redo att gå vidare från 00-talets kortkorta och för den som vill hänga kvar ett tag till. Den snäva, långa maxikjolen är tillbaka och utmanar sommarens trendiga minikjolar. Kjollängden har historiskt varierat fram och tillbaka under åren – och 2022 får både Miu Mius kortkorta och Saint Laurents långa längder plats.

kjol – höstmode

Saint Laurent.

kort kjol – höstmode 2022

Miu Miu.

VIDEO: Bubblande barbiegirls & poppiga pasteller – så stylar du heta 00-talstrenden
0:46

Efter reklamen: VIDEO: Bubblande barbiegirls & poppiga pasteller – så stylar du heta 00-talstrenden

(0:46)

Slå på ljud