Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024Se Min LookTrendiga vårskorELLE-galanRöda mattan

Så ser våren och sommaren 2023 ut hos Filippa K

23 jun, 2022 
En första titt på Filippa K ss23.
Fillippa Ks arkiv och tidigare klassiker står som inspiration till våren 2023 – som även är blir första kollektionen med Liisa Kessler vid rodret. Se en första titt här!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Sommarhoroskop 2022Brand logo
Sommarhoroskop 2022

I början av året möttes vi av nyheten att Filippa K tar in en ny kreativ chef för att leda varumärket kreativa team (läs om det här)och nu är debutkollektionen redo att avslöjas. Med Liisa Kessler vid rodret presenterar varumärket nu en första titt på deras spring/summer 2023-kollektion där inspirationen är modehusets alldeles egna arkiv.

Annons

Utgångspunkten för kollektionen var att gå tillbaka till Filippa K:s början på 90-talet och utforska energin och känslorna från varumärkets första tid. Genom att återbesöka de plaggen återupptäckte jag varumärkets tidlösa kraft. Känslan av komfort och rörelsefrihet har alltid varit kärnan i varumärket, och framåt är det viktigt för mig att föra vidare detta arv. Jag ville att kollektionen skulle kännas enkel att bära – lätt, fräsch, okomplicerad och enkel, berättar husets nya keativa chef Liisa Kessler om tankarna för första kollektionen.

Allt vi kan vänta oss från Filippa K våren 2023

Det finns mycket att upptäcka framåt hos Filippa K och det är inte bara en ny logga och estetisk design – även en spring/summer-kollektion fullmatad med uppdaterade drag (och som denna gång presenteras som en stor samling uppdelad i två olika lanseringar, pre och main). Vid en första anblick förs tankarna direkt tillbaka till sent 90-tal och tidigt 00-tal vilket också är en del av inspirationen som hittats i arkivet. Den nostalgiska känslan tar oss igenom kollektionen där vi hittar allt från tidigare Filippa K-ikoner i ny omarbetad tappning till sportiga influenser med skärgårdsstilens signifikanta drag och även en mer dressad kvällsgarderob med svepande lätta klänningar och skarpt skrädderi.

Annons
Annons

Nytt att vänta sig framåt är även att den tidigare separata sportlinjen Soft sport vevas in som en naturlig del i huvudkollektionen (och lanseras även på herr) och accessoarfronten expanderar. Givetvis fortsätter hållbarhetsfokuset som en av varumärkets viktigaste del framåt och visas inte bara genom den tidlösa och varumärkesnära designen utan även genom mer medvetna material och tillverkningsval.

Den första delen av kollektionen landar först i november 2022 men för den som är sugen på att upptäcka mer av vad som komma skall finns hela kampanjen att upptäcka nedan och här hos Filippa K.

Foto: Filippa K

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons