Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024Se Min LookTrendiga vårskorELLE-galanRöda mattan

Allt du vill veta om filippa k:s nya kreativa chef

12 jan, 2022 
AvMichelle Lannerhjelm
Lisa Kessler tar över rodret på Filippa k.
Nytt år och vi möts av nya spännande nyheter från den svenska modescenen. Filippa K presenterar en ny kreativ chef som efterträder grundaren Filippa Knutsson. Här är allt du vill veta om nya tillskottet!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
7 saker du vill veta om supermodellen Gisele BündchenBrand logo
7 saker du vill veta om supermodellen Gisele Bündchen

Vi känner igen det svenska modehuset genom de skandinaviska och tidlösa silhuetterna där varumärkets grundare Filippa Knutsson satt avtryck. Nu rivstartar det svenska modehuset 2022 med en ny kreativ chef – nämligen Liisa Kessler som tar över rodret för att leda varumärkets kreativa team, efter att Filippa avgått rollen 2019. Vi känner igen henne som en erfaren designer som startade vid Berlin University of the Arts och nu tillbringat det senaste decenniet i några av Paris främsta modehus – Chloé, Lanvin och Saint Laurent är några av dom.

Kollektioner i ny tappning

Liisa tillför ett internationellt perspektiv till det svenska märket där hon kommer markera en märkbar förändring, men samtidigt bära ett tidlöst och skandinaviskt Filippa K framåt. Med erfarenhet och ett nytt och inspirerande modeuttryck blickar vi mot en bunt av slående kollektioner i ny tappning.

Filippa K:s nya kreativa chef Liisa Kessler.
Filippa K:s nya kreativa chef Liisa Kessler.

– Jag är väldigt exalterad och tacksam över att börja på Filippa K. Filippa Knutsson var en av pionjärerna som etablerade den skandinaviska minimalismens nu ikoniska look redan i början av 90-talet. Hennes vision om en okomplicerad, åtråvärd och en hållbar garderob är lika relevant idag som den var när varumärket grundades. Jag ser fram emot att arbeta på en ny era för huset tillsammans med teamen och föra vidare Filippas arv som hyllar enkelhet, stil, kvalitet och kraften i lätthet, säger Liisa.

Vi väntar med spänning på en första titt på hennes debutkollektion som kommer att presenteras senare i år, närmare bestämt juni 2022. Invänta och håll utkik!

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons