Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024StreetstyleSe Min LookTrendiga vårskor

Höjdpunkterna att ha koll på från London Fashion Week AW23

21 feb, 2023 
Höjdpunkterna att ha koll på från London Fashion Week AW23
Bröllopsbonanza hos Richard Quinn, lekfullt och humoristiskt hos JW Anderson och höbalar deluxe hos Simone Rocha – här är de stora snackisarna från Londons modevecka AW23.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
This or that med LoreenBrand logo
This or that med Loreen

De internationella modeveckorna avlöser just nu varandra och det är dags för våra stora designers att presentera sina kollektioner för hösten 2023. Startskottet gick i skiftet mellan januari och februari, då modeblickarna riktades mot Köpenhamn. Modellen som drog ner porslinet, Selams fiskskor och Coperni-vibbarna hos A. Roege Hove var några av höjdpunkterna från grannlandet i väst.

Sedan riktades strålkastarljuset mot New York. Där fick djurrättsfokuset i Collina Stradas kollektion ”Please don’t eat my friends” stor uppmärksamhet, liksom glitterbonanzan hos Rodarte och Proenza Schoulers jubileumsvisning med Chloë Sevigny på catwalken.

Annons
david koma london fashion week
David Koma

Nu blickar vi åt London, för i torsdags inleddes London Fashion Week AW23. I dagarna sex bjuds vi på kollektioner från modehus som JW Anderson, Erdem, Christopher Kane, David Koma och Roksanda.

DE STORA SNACKISARNA FRÅN Londons MODEVECKA AW23

Så, vilka blir veckans stora snackisar? JW Andersons lekfulla design blev en snackis, liksom höbalarna deluxe hos Simone Rocha – och såklart svenska Febens succévisning. Läs mer om veckans (hittills) stora höjdpunkter nedan.

Svenska Febens succévisning

Londonbaserade Feben – född i Nordkorea, med rötter från Etiopien och uppvuxen i Sverige – har arbetat med välkända namn som bland annat Beyoncé och Ashley Graham. Med ett nytt perspektiv på mode- och konstvärlden tar hon nu modevärlden med storm.

Annons
Feben London Fashion Week
Feben London Fashion Week

Och Feben levererade en succévisning när hon intog London Fashion Week under söndagen. AW-kollektionen var tarot-inspirerad och visade detaljrika plagg i starka färger – däribland drömklänningar i rynkat material (vi säger bara wow!), lycraplagg med grafiska prints, fransar och lekfulla accessoarer.

Annons
Feben London Fashion Week

Daniel Lees debutkollektion för Burberry

Den mest efterlängtade visningen under Londons modevecka den här säsongen? Svar: Daniel Lees debutkollektion för Burberry.

Ja, sedan nyheten kom om att Daniel Lee är det brittiska modehusets nya kreativ chef har det varit fem månader av nyfikenhet. Resultatet blev en kollektion med tydlig brittisk karaktär. Burberry-rutan i ny tappning, energiska färgval och lekfulla detaljer. Och givetvis Lees specialitet – accessoarer som skapar reaktioner.

Burberry på London Fashion Week
Annons

Höbalar deluxe hos Simone Rocha

Under lördagen stod Simone Rocha på visningsschemat. Det blev en lekfull visning med det detaljerade hantverket i fokus. Typiska signaturlooks med tyll, spets och rosetter mixades med ett hantverk av raffiastrå. Från maxade stråväskor till hela outfits som påminde om höbalar mötte gästerna på plats.

Simone Rocha London Fashion Week
Simone Rocha London Fashion Week
Annons

Total bröllopsbonanza hos Richard Quinn

Richard Quinns visning fullkomligt blomstrade. Såväl visningslokalen som kollektionen. Men utöver blomster bjöd den Londonbaserade designern även på bröllopsbonanza. Nästan hälften av kollektionen bestod av brudinspirerade looks och svenska modellen Adina Fohlin avslutade visningen i en vacker vit nätkreation bärandes en enorm bukett.

Annons

JW Andersons lekfulla visning

Det är väl inte direkt någon som svimmar av förvåning när vi säger att JW Anderson satsade på lekfullt och humoristiskt till hösten 2023. Tvärtom var allt i sin ordning – med detaljer som tar över. Mest uppmärksamhet i sociala medier fick kanske printet med det manliga könsorganet, men våra blickar riktades också mot byxorna med enorma fickor och skorna med klack formad som ett J och ett W.

Annons
JW Anderson på London Fashion Week
JW Anderson på London Fashion Week

.

JW Anderson på London Fashion Week

.

Foto: Spotlight/Launchmetrics

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons