Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024Se Min LookTrendiga vårskorELLE-galanRöda mattan

Höjdpunkterna du vill ha koll på från Köpenhamns modevecka AW23

02 feb, 2023 
Snackisar och höjdpunkter från Köpenhamns modevecka aw23
Modellen som drog ner porslinet, Selams fiskskor och Coperni-vibbarna hos A. Roege Hove – här är de stora snackisarna från Köpenhamns modevecka AW23.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Elle stylar: 3 enkla sätt att styla sneakers till vardagsBrand logo
Elle stylar: 3 enkla sätt att styla sneakers till vardags

Innan vårens första tecken ens har visats sig är det dags att rikta blickarna till kommande höstsäsong. Åtminstone i modebilden! Startskottet för de internationella modeveckorna har nämligen gått och det är dags för våra stora designers att presentera sina kollektioner för hösten 2023. Först ut är Copenhagen Fashion Week!

I veckan har det blåst starka inspirationsvindar från grannlandet i väst. Danska designers har tagit över huvudstaden – på visningsschemat har du kunnat se välkända namn som Rabens Saloner, Ganni, Baum und Pferdgarten, Saks Potts, Stine Goya, Gestuz och A. Roege Hove. Men vi har även haft svensk representation på plats i form av Selam Fessahaye! Dessutom har gatorna i Köpenhamn bjudit på massvis av inspirerande streetstyle.

Annons

De stora snackisarna från Köpenhamns modevecka AW23

Så, vad har varit veckans stora snackisar? Modellen som drog ner porslin skapade en hel del engagemang i sociala medier, liksom Selams fiskskor och Coperni-vibbarna hos A. Roege Hove. Läs mer om detta och övriga höjdpunkter från veckan nedan!

Modellen som drog ner porslinet

Ursprungsidén till (Di)visions AW23-visning var Woodstock-festivalen möter Met-galan och kollektionen som, går under namnet ”Dressed for disaster”, är inspirerad av slutet av 90-talet och början av 00-talet.

Platsen var Josty – en av Köpenhamns få kvarvarande historiska hotellrestauranger – och showen bjöd på ett oväntat (och ikoniskt!) avslut när en av modellerna drog ner både porslin och publikens jubel. Kreativt, kul, punkigt – och definitivt en av modeveckans stora snackisar.

A. Roege Hoves ”Coperni och Bella Hadid-vibbar”

Det danska märket A. Roege Hove – med Amalie Røge Hove i spetsen – har gjort sig kända för sina figurnära stickade plagg i stretchiga material som utmanar traditioner med ett modernt förhållningssätt till det originella hantverket. Och visionen är att ständigt presentera kollektioner för alla kroppar.

Annons

Under onsdagen tog de över Köpenhamns modevecka och bjöd på ”Coperni och Bella Hadid-vibbar”. It-märket inledde nämligen sin visning med att klä en av modellerna – direkt på catwalken.

Selam Fessahayes fiskskor

Bland alla danska designers har vi varit extra stolta över modeveckans svenska representation på plats – Selam Fessahaye. Designern är en av finalisterna i årets Zalando Sustainability Award och onsdagens visning var lika magisk som vi hade väntat oss!

Annons

Vi bjöds på ett hantverk med den överdimensionerade silhuetten, iögonfallande mönster och kreativa färgkombinationer i fokus. OCH en överraskande detalj. Tittar man riktigt noga ser man att ett djur har letat sig in på catwalken. Är fiskskon höstens hetaste trend?

Annons

Saks Potts familjevisning på Tivoli

Saks Potts är alltid en av höjdpunkterna under Copenhagen Fashion Week och brukar bjuda på nytänkande casting, inspirerande kollektioner – och storslagna visningslocations. Och AW23 var inget undantag!

Annons

Det danska märket bjöd på en familjefest i Tivolis konsertsal. Tivoli är vanligtvis stängt den här tiden på året, men det hindrade inte Cathrine Saks och Barbara Potts att få tillgång till det.

Visningen kickade igång med ett nästan högtidligt intro av en orkester och på catwalken fick vi se såväl mammor med barn, gravida och pappor, vilket speglar märkets nya satsning med både dam-, barn- och herrsortiment. Nu kan hela familjen gå klädd i Saks Potts!

Annons

Tennisvibbar hos Baum und Pferdgarten

Under namnet ”The Royal Baumgartens” stod Baum und Pferdgarten för en AW-visning med inspiration från filmregissören Wes Andersons ikoniska komedi The Royal Tenenbaums. Men våra blickar drogs extra mycket till en tydlig sportreferens i kollektionen.

Annons

Tennisvibbarna var starka med detaljer som en glittrande tennisbolls-clutch, tennisprints och stickade tennisbollar. I höst glömmer vi allt som har med padel att göra och går tillbaka till tennisen igen. Åtminstone om vi ska tro det danska märket!

Lisa Rinna på Rotate

I torsdags kväll tog Rotate över Köpenhamns modevecka – och feststämningen gick verkligen att TA på. Flera välkända ansikten syntes på catwalken, däribland Melrose place-skådespelaren och Real housewives-deltagaren Lisa Rinna som fick gästerna att jubla när hon gick in till låten I sas made for lovin’ you iklädd en panglook från topp till tå med svart baddräkt, leopardkappa och 80-talsinspirerad frisyr. En kväll att minnas – minst sagt!

Foto: Copenhagen Fashion Week

6 korta och trendiga frisyrer att inspireras av 2023Brand logo
6 korta och trendiga frisyrer att inspireras av 2023

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons