Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeSommarklänningarOutfits till bröllop

Höjdpunkter från catwalken på Milano Fashion Week SS23

26 sep, 2022 
Höjdpunkter från catwalken på Milano Fashion Week SS23
Kate Moss i jeans av läder, en visning med 68 tvillingpar, skira tyger med spets och pigga vårpasteller. Milano Fashion Week har bjudit på maxade vårvisningar – här är några höjdpunkter från catwalken!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så stylar du vardagsplaggen som höjer din lookBrand logo
Så stylar du vardagsplaggen som höjer din look

Sugen på stil-inspiration? Se hur du stylar vardagsplaggen som höjer din look i videon ovan.

Prada

Kollektionen bjöd på massvis av färg men stämningen och musiken på visningen nästintill dystopisk när Prada visade sin vår- och sommarkollektion för 2023 i Milano under modeveckan. En vacker kollektion med nyckelplagg som i vanlig ordning får oss att jubla. Vi kan räkna med skira nattliknande plagg med bedårande spets och nytänkande varianter av the little black-dress med en twist. Och blommigt print och iögonfallande rosen (som syns titt som tätt i SS23-kollektionerna) var i fokus som detalj!

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons

Sportmax

Med en aning mjukare och feminim känsla än tidigare presenterade Sportmax en vårkollektion fylld av färg. Tänk pigga pasteller i mix med uppiggande knallfärger! Även här stod skira material och ljuvliga spetsdetaljer i fokus.

Annons
Annons
Annons

Gucci

Gråtfest när Gucci visade den italienska modeveckans kanske finaste visning – Twinsburg! Chefsdesignern Michele lekte med tanken på tvillingskap och hela visningen bestod av (håll i dig) hela 68 tvilling-par som till en början gick två identiska visningar (utan att publiken visste) men som sedan förenades i slutet av visningen. Kollektionen i sig bjöd på mycket färg, kreativitet och mönster, där fiktionkaraktären Grizmo syntes på var och varannan modell.

Annons
Annons
Annons

Jil Sander

Under bar himmel och till ett filmiskt men oplanerat regn visades Jil Sanders kollektion för SS23. Trots regnet visades en stilsäker vårkollektion som osade allt från vårkänslor till självsäkerhet och glamour. Fransar, glitter och pigga pasteller är att vänta!

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons

Bottega Veneta

Efter en sensationell debut-visning var förväntningarna höga på Bottega Venetas chefsdesigner Matthieu Blazy när han under Milano Fashion Week skulle presentera sin andra kollektion för det italienska modehuset. Men, han gjorde det igen. Kate Moss, jeans av läder(!) och en otrolig scenografi. Ja, det är en kort sammanfattning av den imponerade visningen som presenterades under lördagskvällen. Visningslokalen i sig var en vacker installation av den 85-åriga italienska designpionjären Gaetano Pesce som förgyllt visningslokalen med ett otroligt(!) golv av glada färger och 400 unika stolar för modegästerna att slå sig ner på. Kollektionen då? Ingen mindre än Kate Moss gick visningen i en look som vid första anblick kan se ut som jeans och en enkel skjorta. Men kommer du ihåg Blazys debutkollektion förra året har du redan koll på att så inte var fallet. Hela looken är nämligen gjord av läder! Utöver det bjöds det även denna gång på nytänkande silhuetter, spännande tekniker och plagg i rörelse. Ta ett span!

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons