Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024StreetstyleMilano fashion weekSe Min LookTrendiga vårskor

Matthieu Blazys debutkollektion för Bottega Veneta AW22

28 feb, 2022 
Bottega Veneta AW22.
Italienska modehuset Bottega Venetas nya chefsdesigner Matthieu Blazy har presenterat sin debutkollektion! ELLE ger dig en första blick och 6 höjdpunkter från AW22-visningen.
Annons

Modeveckan i Milano har bjudit på allt från kändisspotting till nya trendsignaturer men en av modeveckans stora höjdpunkt var utan tvekan debutkollektionen av Bottega Venetas nya chefsdesigner. I slutet på 2021 kom nyheten om att den 35-åriga belgiska designern Matthieu Blazy tar över rodret som chefdesigner på det italienska modehuset (läs om allt om det här) och nu är debutkollektionen äntligen presenterad. Här är en fösta blick på vad vi kan vänta oss från Bottega Veneta i höst och framåt!

10 inspirerande vårlooks från stilikonen Hailey BieberBrand logo
10 inspirerande vårlooks från stilikonen Hailey Bieber

Modehusets arv speglas

AW22-visningen öppnade starkt med en look som vid första anblick kan ses som väldigt enkel men egentligen är det en spelning till det italienska modehusets kärna och historiska arv. Den första looken som intog catwalken visade ett enkel vitt linne och blå avslappnad denim. Twisten? Hela looken var gjord i läder, vilket nickar till Bottega Venetas läderarv samtidigt som det pekar mot en mer tidlös framåtblickande design.

Annons
Annons

Skräddade garderobsfavoriter

Som kontrast till tidigare säsongers mer trendfokuserade design hintar AW22-kollektionen om en mer tidlös design där nyckelplagg står i fokus. Den klassiska skjortan visas tidlöst avslappnad tillsammans med lårhöga läderstövlar och en avslappnad silhuett presenteras för den skräddade kostymen.

Annons

Nya former

Debutkollektionen var även en spegling till Matthieu Blazy egna historia och tittar du riktigt noga syns hintar från hans tidigare erfarenheter. En symfoni med nya framåtriktade former mixas med typiska snitt och tekniker från hans tid hos bland annat Maison Martin Margiela och Calvin Klein under Raf Simons, Celine under Phoebe Philo och senast från Bottega Veneta under Daniel Lee. Nu blickar vi bland annat till nya mjukt rundade former och skarpa snitt på klassiskt skrädderi.

Annons
Annons

Kjolfokus

Vardagsgarderoben vs festgarderoben? Blicka till Blazys kollektion för Bottega Veneta och du får båda. En höjdpunkt från kollektionen var utan tvekan segmentet med kjol-looks där en iögonfallande A-linjerad form visades med festliga fransar och klassiskt stickat som perfekt komplement.

Annons
Annons

Lekfull twist

Även en mer lekfull sida plockades fram och det visas tydligt att vi även kan vänta oss oväntade detaljer i framtida kollektioner. Ta span på allt från glittrande paljetter och cutouts till ett vackert detaljerat hantverk!

Accessoarerna

Och accessoarerna då? Som alltid varit en stor del av det italienska modehuset men som under Daniel Lee´s tid fick sig ett rejält uppsving. Tittar vi till Matthieu Blazy debutkollektion behöver vi inte vara oroliga. På skofronten ser vi allt från spännande former till skyhöga platåskor och riktigt lårhöga läderstövlar. Väskor i typisk Bottega Veneta-anda får en ny take och så även clutchen som visas med voluminös kudd-inspirerad form. Och detta är bara början för Blazy´s Bottega.

Annons