Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024Se Min LookTrendiga vårskorELLE-galanRöda mattan

Stilsäkert solskydd – se sommarens snyggaste solhattar

09 jun, 2023 
AvJosefine Kanth
AvSade Borquez
Sommarens smartaste accessoar? En chic solhatt som gör det lätt att ta skydd från solens starka strålar. ELLE listar 9 stycken favoriter som både skyddar och håller stil.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Trendigt sommarmode 2023Brand logo
Trendigt sommarmode 2023

Sommaren är här, semestern börjar närma sig och solen skiner äntligen med den ack så härliga värmen vi alla älskar så mycket. Men trots den härliga boosten av D-vitamin är det nu hög tid att tänka på att hålla knopp och kropp skyddad från allt för mycket solsken. Och blickar vi till modebilden står en specifik accessoar som perfekt skydd mot de starka strålarna. Ja, du gissade rätt. Den rejäla solhatten är accessoaren att inkludera i sommarens SPF-rutin!

Annons

Komplettera din SPF-rutin med en stilsäker ståhatt

Inför varje sommarsäsong syns solhattar i alla möjliga storlekar, mönster och färger ute på catwalken men i år får den ta extra mycket plats. Modehus har valt att sätta solhattar av strå och raffia i rampljuset som det ultimata solskyddet och ledordet är minst sagt ju större – desto bättre!

Jacquemus vill att solhatten ska ha en dramatisk vistelse på solsemestern och väljer solhattar med maxade skärmar som årets design. Max Mara går i liknande spår som Jacquemus med sina maxade skärmar men i mjukare och böjbara drag som utstrålar ett överflöd av lyx och glamour. Blickar vi mot Adam Lippes så presenteras solhattar med djupare och högre huvuddel som skymmer ansiktet nästan helt från det starka UV-ljuset. Hos Ralph Lauren är det den klassiska fedora hatten som vägleder oss in till sommaren. Varianterna är många – och inspirationen desto större!

Annons
Jacquemus SS23
Max Mara SS23
Annons
Adam Lippes SS23.
Ralph Lauren SS23.
Annons

9 stiltrogna stråhattar ATT PACKA NED i SEMESTERVÄSKAN

Solhattar är den eviga sommar accessoaren som tas fram när temperaturen stiger. Ett synligt solskydd som syns överallt under sommarsäsongen – vid poolen, stranden, cafét och promenaden. ELLE har handplockat nio läckra solhattar som varken kompromissar med stil eller säkerhet!

1. Stråhatt, Gant

Äger du ingen solhatt sedan tidigare är den här enkelvävda raffia-hatten ett perfekt val! Som denna från Gant med böjbar skärm, spana in den HÄR. (reklamlänk)

Klicka på bilden för att komma direkt till solhatten.

2. SVART Stråhatt, Malene Birger

Vill du bära en solhatt i en annan klassisk färg än den naturliga stråfärgen finns inget mer stilsäkert än klassiskt svart! Som till exempel denna från By Malene Birger i enkla modell som garanterat toppar alla sommarlooks! Se den HÄR.

Annons
Klicka på bilden för att komma direkt till solhatten.

3. Raffia hatt, Toteme.

Inspireras av modehuset Adam Lippe och välj en solhatt med en högre kulle som utstrålar elegans med en liten twist. Som till exempel denna som finns här hos Toteme.

Klicka på bilden för att komma direkt till solhatten.

4. Stråhatt, Celine by Hedi Slimane

Har du svårt att välja mellan svart och den neutrala stråfärgen? Då är varianten med färgmix det perfekta valet. Som till exempel denna från Celine by Hedi Slimane som finns HÄR.

Annons
Klicka på bilden för att komma direkt till solhatten.

5. Randig stråhatt, Anine Bing

Är en enfärgad solhatt för enformig för din semesterlook? Välj då istället en som kombinerar två färger i något roligare mönster! Spana in den här randiga hatten från Anine Bing.

Klicka på bilden för att komma direkt till solhatten.

6. Stråhatt, By Malina

Den klassiska fedora-modellen är alltid aktuell! Ta en närmare titt på den här tolkningen från By Malina som kommer definitivt bli din nya sommarfavorit! Se den HÄR.

Annons
Klicka på bilden för att komma direkt till solhatten.

7. Stråhatt, Cos

Cos ger dig alternativet att välja en solhatt som varken tar mycket plats i resväskan eller drar till sig alldeles för mycket uppmärksamhet. Spana in den HÄR (länk till hemsidan). (reklamlänk)

Klicka på bilden för att komma direkt till solhatten.

8. Stråhatt i svart, Lindex

Lekfulla håldetaljer livar snabbt upp den enkla solhatten och denna från Lindex är minst sagt något extra! Se mer av den HÄR (länk till hemsidan). (reklamlänk)

Annons
Klicka på bilden för att komma direkt till solhatten.

9. Raffia hatt med maxad skärm, Jacquemus

Sugen på att gå all in? Välj en solhatt med maxad skärmvolym om du vill garantera att du och din iögonfallande semesterlooks står i centrum hela sommaren! Och med den här gör det även enkelt för dina nära och kära att hitta dig ifall ni skulle tappa bort varandra på okänd mark. Ta en närmare titt på den här från Jacquemus.

Klicka på bilden för att komma direkt till solhatten.

.Foto: Spotlight/Launchmetrics

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons