Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024StreetstyleSe Min LookTrendiga vårskor

Dries van Noten avslutar sin modekarriär

19 mar, 2024 
AvCassandra Lindblom Riso
dries van noten
Spotlight/Launchmetrics
Belgiske modeskaparen och designern Dries van Noten avslutar sin modekarriär och lämnar posten som creative director hos modehuset efter 38 år.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Kvinnorna som revolutionerat modehistorienBrand logo
Kvinnorna som revolutionerat modehistorien

Tidigare idag avslöjade modeskaparen och designpionjären Dries van Noten att han lämnar modehuset, döpt efter och grundat av honom själv. Nu vänder han blad och meddelar att han är redo att testa sina vingar på andra håll i livet.

”Tidigt på 80-talet som en ung kille från Antwerp var min dröm att bli en röst inom mode. Under resan, som tog mig till London, Paris och längre därtill, och med hjälp av otaliga stöttande människor, blev drömmen sann. Och nu vill jag skifta mitt fokus mot allt det jag aldrig har haft tid för”, går det att läsa i hans uttalande som han postade på Instagram, tillsammans med en illustration föreställande honom själv och hans hund.

Annons

Han fortsätter genom att förklara sina blandade känslor inför beslutet, och att han har förberett sig på det här under en längre tid.

”Jag känner att det är dags att lämna över till en ny generation talanger för att låta deras visioner komma till liv i varumärket. Jag är helt övertygad att de kommer att göra ett fantastiskt jobb”, fortsätter han.

Dries van Noten AW24
Dries van Noten AW24

65-årige Dries van Noten har en lång och gedigen karriär i bagaget. Sedan han debuterade med sin första kollektion 1986 har han nått närmast ikonstatus i modevärlden. Genom åren har han gjort ständigt avtryck med sina avantgardiska kollektioner som präglats av experimentella, innovativa mönster och tryck, skräddarsydd perfektion samt exklusiva materialval. Hans design har ofta varit synonym med en avvägd mix av feminint och maskulint, där klassiskt sofistikerat och iögonfallande eklektiskt samsats i harmoni.

DRIES VAN NOTENS EFTERTRÄDARE

I sitt uttalande meddelar Dries van Noten att han kommer att fortsätta vara involverad i modehuset, och att de sinom tid kommer gå ut med vem som blir hans efterträdare. Hans sista kollektion presenteras under Paris Fashion Week i juni med vår- och sommarkollektionen för herr 2025.

Se modedesignern Vivienne Westwood genom tidernaBrand logo
Se modedesignern Vivienne Westwood genom tiderna

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons