Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024Se Min LookTrendiga vårskorELLE-galanRöda mattan

Hösttrender från Paris modevecka – att bära redan nu

05 mar, 2024 
Hösttrender från Paris modevecka – att bära redan nu
Paris Fashion Week närmar sig sitt slut och en rad starka hösttrender har presenterats! ELLE går igenom 5 trender du kan vänta dig kommande säsong – alla perfekta till våren och något du förmodligen redan har hemma i garderoben!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Vi närmar oss slutet av de internationella modeveckorna som avlutar i inget mindre än modets stad Paris! Under senaste veckan har vi fått ta del av höstens trender enligt de franska modehusen och en rad starka hösttrender har presenterats. ELLE har djupdykt och ger dig en försmak på höstens mode – perfekt att anamma redan nu!

Behind the scenes med Zara LarssonBrand logo
Behind the scenes med Zara Larsson

5 trender du garanterat kommer se hösten 2024

Grön våg

Gröna nyanser som oliv, salvia och mossgrönt kommer att dominera den kommande höstsäsongen! Den franska modeveckan har visat en våg av olika gröna nyanser, från det pigga till det mörka. Rejäla ytterplagg som kappor och capes men även mini (och maxi) klänningar visas i den gröna färgpaletten. Och frågar du oss – en magisk kulör även sommartid!

Annons
Acne Studios
Chloé
Saint Laurent
Isabel Marant

Trendigt transparent

Transparent trendar och har bokstavligt talat synts till på majoriteten av den franska modeveckans visningar. Från skir spets till lätt transparent tyg hos modehus som Chloé, Saint Laurent och Valentino. Fjolårets våg av transparenta kjolar tar alltså nu nästa steg och det skira visas genom allt. Lätta klänningar, linnen, kjolar – you name it!

Annons
Chloé
Saint Laurent
Valentino
Saint Laurent

Upptäck och inspireras av enkla sätt att styla det skira. ELLEs stylingredaktör listar tipsen!

Leopard-bonanza

En klassiker som håller sig stark = leopardmönstrat. Det ikoniska mönstret har minst sagt fått sig en stark comeback under början av 2024 och efter att ha fått en första titt på höstens mode står det klart att det inte kommer att svalna. Snarare tvärtom och ta vid ännu ett snäpp! Kappor, klänningar, kragar, strumpbyxor och även accessoarer tar plats genom det iögonfallande mönstret!

Annons
Dries Van Noten
Alaia
Balenciaga
Isabel Marant

Sugen på att anamma mönstret i vår? Låt ELLEs stylingredaktör Josefine Kanth guida dig med enkla tips och stylinginspiration!

Annons

Boho chic

Det blåser återigen bohemiska (!) vindar i modebilden och det är dags för "boho chic" att göra stilcomeback. Det franska modehuset Chloé med ny kreativ chef vid rodret presenterade en debutkollektion där det romantiska och bohemiska genomsyrade. Även Isabel Marant och Etro visar vägen mot en bohemisk höst. Tänk dig mocka och läder i brunbrända toner, lätta skira klänningar, flätade bälten och höga slappa stövlar!

Chloé
Isabel Marant
Dries Van Noten
Chloé
Annons

Smörgult

Smörgult som nu till våren gör entré som "den nya beiga" plockades även upp i höstens kollektioner. Med andra ord är det en it-kulör som vi kommer att få se mer av. Från topp till tå eller som utstickande accent! Stella McCartney, Hermès, Alaia och Victoria Beckham visar oss vägen.

Stella McCartney
Hermès
Annons
Alaia
Victoria Beckham

Sugen på den ljusgula smöriga nyansen? Se hit och upptäck ELLEs handplockade val!

Foto: Launchmetrics/spotlight, Hermès

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons