Spå dig i Diors Haute Couture kollektion 2021

25 jan, 2021 
DIORS HAUTE COUTURE KOLLEKTION 2021
Haute Couture-veckan för vår-och sommarsäsongen 2021 har startat. Idag visade Dior upp en kollektion med fokus på spådom och hantverk. Se hela kollektionen här!
Annons
Möt nya tidens filmstjärnor – häng med bakom kulisserna på ELLEs plåtning
Möt nya tidens filmstjärnor – häng med bakom kulisserna på ELLEs plåtning

Hur ser mode egentligen ut när det mixas med spådom? Svaret har vi i Diors kommande haute couture kollektion som visades fram digitalt under eftermiddagen den 25 januari – och det var självaste tarotkorten som stod bakom inspirationen.

Tarotkort och spådom bakom inspirationen

Oavsett om man tror på spådom, profetia eller tarotkort har det sedan Christian Diors tid vid modehuset i slutet på 40-talet varit en av nycklarna framåt för husets inspiration. Inför våren- och sommarens haute couture-kollektion 2021 ville chefsdesigner Maria Grazia Chiuri, i osäkra tider som dessa, utforska världens själ genom tarotens mystiska och pluralistiska skönhet. Detta resulterade i en serie haute-couture klänningar utifrån tarokortens olika karaktärer – låter överprästinnan, kejsarinnan, rättvisan och solen bekant?

"Världens måste läsas upp och ner"

Diors klassiska element som kashmir, organza och sammet återfinns i kollektionen. Även spets, handmålade utsmyckningar, stjärnor, jacquard och fjädrar i 3D-volym utgör en del av den kommande kollektionen. I pressmeddelandet som modehuset skickade ut i samband med den digitala visningen avslutades med Italo Calvinos citat : "Världen måste läsas upp och ner". Ha det i åtanke när du spanar in Diors haute couture-kollektion nedan.

Annons

SE DIORS HAUTE COUTURE-kollektion 2021:

Dior haute couture 2021
Dior haute couture 2021
Dior haute couture 2021
Tartkort: The Hanged Man
Tartkort: Narren
Tarotkort: Rättvisan
Tartokort: Överprestinnan
Tartokort: Magikern
Tartkort: Stjärnan
Tarotkort: Kejsarinnan
Tartkort: Månen
Tartkort: Styrkan
Tartkort: Älskarna
Tartkort: Älskarna
Tarotkort: Måttfullheten
Tarotkort: Djävulen
Tartkort: Solen
Tarotkort: Döden
Tarotkort: Lyckans hjul

Foto: Dior

Annons

LÄS MER:

Annons