Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeOutfits till bröllopMidsommarklänningar

Chanel haute couture visning – en hyllning till Gabrielle Chanels designfilosofi

23 jan, 2024 
AvAmie Chorr
Chanel haute couture visning – en hyllning till Gabrielle Chanels designfilosofi
Chanel haute couture-visning för våren och sommaren 2024 förenar två inflytelserika element som har blivit en integrerad del av Chanels historia. Häng med och låt oss ta del av inspirationskällorna bakom Chanels nya couture-kollektion som presenterades i den franska huvudstaden.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Stilresa: Hunter SchaferBrand logo
Stilresa: Hunter Schafer

Gabrielle Chanel designfilosofi grundade sig i hennes vision om att befria kvinnor från korsetter och den tidens typiska plagg för kvinnor. Hon ville att kvinnor skulle kunna röra och andas fritt, precis som män gjorde i sina kläder.

Chanel haute couture visning – en hyllning till Gabrielle Chanels designfilosofi

Knappar och ETT SEKELS SAMARBETE HYLLAS I KOLLEKTIONEN

På många sätt var hennes arbete en form av kvinnlig frigörelse. I hennes syn på dammode blev knapparna en väsentlig del av hennes design. Detaljer som knappar var det som kunde befria kvinnor från allt som hindrade dem från att röra sig fritt och därför var knapparna en viktig del i designprocessen för Gabrielle Chanel. Hon behandlade knapparna med yttersta respekt, nästan som juveler.

Annons
Knappar var ett viktigt fokus i hennes design.

Det är verkligen något som designern Virginie Viard har inkorporerat i säsongens couture-visning. Hon har tagit juvelknappen och kombinerat den med influenser från dansvärlden. Dans är ett betydelsefullt tema för modehuset som till och med skapar balettkostymer. Ett sekel efter Gabrielle Chanels första balettdesign markerar denna kollektion 100 år av samarbete mellan Chanel och baletten, med färger inspirerade av den franska balettensemblen Ballets Russes.

Annons
Chanel ambassadören Margaret Qualley
Skådespelerskan, Chanel ambassadören och skickliga dansaren Margaret Qualley öppnar föreställningen iförd en krage i tyll, tyllkjol och den klassiska Chanel kavajen med framträdande knappar.

Kollektionen är luftig och förtrollande med tyll, volanger, plisseringar, spets och transparent design i form av korta kjolar, långa klänningar och kreationer prydda med broderier. En feminin kollektion som presenteras över vita balettdräkter med tights och avslutas med moderna klackar.

tyll och fler detaljer från balett framträdande i kollektionen.
Tyllkjol med extra volym
Annons

I vanlig ordning avslutades visningen med en bröllopslook, denna gång en rak miniklänning med voluminösa ärmar i tyll och broderidetaljer.

Annons

Se fler looks från kollektionen här!

Svart look i spets
Lång v-ringad kavaj med accentuerade knappar
Annons
Rosetter som pryder en rosa tyllkjol
Annons
Grön tyllkjol
Klassisk chanel suit
Annons
Rosa melerad tröja
En look helt i rosa spets
Grön look
Croppad rosa kavaj ihop med en rosa kjol
Klänning med ett v-ringat slut och tyll
Klassisk chanel suot med en twist

Foto: Chanel & Launchmetrics.com/spotlight

Annons