Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024StreetstyleSe Min LookTrendiga vårskor

Moderedaktörens 20 favoriter att fynda på mellandagsrean

27 dec, 2023 
AvSandra Bohlin
AvAmie Chorr
ELLE guidar dig igenom allt du måste veta om årets mellandagsrea. När den infaller, vilka butiker som har bäst rabatter och de bästa fynden att klicka hem!
Annons
Min look #7 - Engla LöfBrand logo
Min look #7 - Engla Löf

Julafton har passerat, klapparna är öppnade och kvar återstår den årliga mellandagsrean. Historiskt sett är det en av de mest traditionella reahändelserna i Sverige – men på senare år har den fått konkurrens av Black Friday, Cyber Monday och andra reahögtider som är stora internationellt. Det är ett perfekt tillfälle att unna sig själv något fint eller att handla för det där presentkortet som låg under granen.

När är mellandagsrea 2023?

Mellandagsrean startar enligt tradition 25 december – men nu för tiden är det flera butiker som tjuvstartar och börjar några dagar tidigare. I de fysiska butikerna börjar mellandagsrean den 26 december.

Annons

Hur länge pågår mellandagsrean?

Mellandagsrean pågår generellt dagarna mellan julafton och nyårsafton hos mängder av butiker. Inom allt från mode till smink, hudvård, inredning och teknik. Det är alltså ett perfekt tillfälle att handla sådant som du redan planerat att köpa. Tänk på att köpa med eftertanke, planera vad det är du faktiskt behöver och köp inget som inte står på din lista.

Hur shoppar man smart under mellandagsrean?

Det är såklart inte bra att shoppa utan eftertanke; förhoppningsvis har du redan funderat över vad som saknas i din garderob eller vilka nyckelplagg du vill investera i den här säsongen. Outdoor-plagg, vinterjackor, boots och tidlösa klassiker är perfekt att köpa till ett bättre pris.

Annons

Kläder & skönhet på mellandagsrea 2023

Passa på att uppdatera skönhetsgarderoben med nya favoriter, eller investera i plagg till basgarderoben. Här är onlinebutikerna att hålla extra utkik på när det är dags för rea.

Psst! Längre ner i artiklen listar vi förra årets favoriter från kedjorna, den uppdateras när rean är igång.

Butiker med mode

Butiker med skönhet

Bästa fyndn på mellandagsrean 2023

Modefynd!

Stövletter i mocka

Arket

Boots i mocka med inspiration från både western- och chelsea-stilar. Smal, fyrkantig tå och vinklad klack. Skaft med dragkedja på insidan.

Annons

Axelväska med strass

Arket

Axelväska i strassklädd mesh med reglerbar axelrem i läder. Med magnetstängning och innerficka med dragkedja.

Stickad off shoulder-klänning

HM

En vadlång, figurnära klänning i mjuk, stickad kvalitet med inslag av ull. Klänningen har bara axlar med ribbad, vikt kant upptill. Lång ärm med utställda ärmslut och rakt skuren nederkant med hög slits i ena sidan.

Vadderad väst med huva

HM

En knälång väst i vävd kvalitet med vaddering och quiltade sömmar. Västen har avslappnad passform med praktisk tvåvägsdragkedja fram. Huva med dragsko och framåtvridna sidsömmar med diskreta fickor. Smal, dold resår kring ärmhål och i nederkant. Fodrad.

Annons

Oversize quiltad väska

Cos

Tillverkad av återvunnen skal i en fluffig, överdimensionerad silhuett. Väskan har den tillräckligt med utrymme inuti för att rymma kontorsnödvändigheter, träningskläder och lite till. Har även ett innerfack för att smidigt förvara dina värdesaker.

Pufferjacka

Cos

Denna svarta mellanlånga pufferjacka är designad för kallare dagar med en avslappnad passform som är perfekt för lager-på-lager looks. Quiltad för att hålla värmen inne, den har justerbara midjeknappar, tätt åtsittande ärmslut och en omslutande huva.

Trenchcoat

Cos

Ladda upp inför våren med denna trenchcoat! Dekorerad med färgglada rutor är den skuren i en avslappnad form som gör det enkelt att klä sig i lager-på-lager och har detaljer i utility-stil, såsom den överdimensionerade flikförsedda fickan.

Annons

Randig skjorta

Cos

Oavsett om du väljer att bära den instoppad eller löst är styling möjligheterna för denna randiga skjorta oändliga. Tillverkad av ren bomullspoplin som är naturligt andningsbar.

Kostymset i sammet

Cos

Den klassiska sammetssuiten är en hörnsten i den festliga garderoben. Tillverkad av en lyxig blandning av mullbärssilke är denna svarta kavaj skickligt skräddarsydd med en enkelknäppt stängning och designad med skarpa peak-slag, en enkel slits för att förhindra skrynkling när du sitter. Styla den med de matchande byxorna som är skräddarsydda i en rak modell och designade med snygga pressveck och flera fickor.

Kort kofta med säkerhetsnål detaljer

Versace via Mytheresa

Denna kofta är skapad i en croppad silhuett med långa ärmar och en urringad halsringning. Den iögonfallande stilen hålls samman med en översta knapp och överdimensionerade säkerhetsnålsfästen framtill.

Annons

Beautyfynd!

Match Stix Correcting - Correcting stick

Fenty Beauty via Sephora

Ett långvarigt, lätt-som-luft färgkorrigerande hudfärgsstift som är utformat för att ljusa upp och neutralisera mörka ringar under ögonen och missfärgningar i huden.

Pat McGrath Labs x Bridgerton Blushing Delights - Complexion palette

Path McGrath via Sephora

Den ultimata kindpaletten, med tre rougefärger och en highlighter. Blushing Delights Palette kombinerar en trio av Pat McGrath Lab's första Baked Blushes någonsin med en himmelskt hjärtformad Highlighter och täcker huden med fängslande färg och glasig glans.

Annons

Anastasia Beverly Hills kräm bronzer

Anastasia Beverly Hills via Lyko

Anastasia Beverly Hills Cream Bronzer är en viktlös bronzer i krämformula som ger huden en solkysst glöd samtidigt som den skapar konturer och definition. Cream Bronzer ger naturlig värme till alla hudtoner och blir ett med huden. Den erbjuder en matt, sömlös finish med byggbar definition som inte oxiderar eller kladdar.

Omniblonde hårmask

Lyko

Hydrolyserade vegetabiliska proteiner tränger djupt in i hårstrået och reparerar det effektivt. Gojibär bidrar till att återfukta och vitalisera håret. Solrosextrakt skyddar mot de negativa effekterna av UV-strålar och andra påfrestningar. En blandning av aminosyror förbättrar styrka och glans.

Resistance Serum Therapiste Hair Serum

Kerastase via Bangerhead

Kérastase Sérum Thérapiste är ett hårserum för mycket skadat och behandlat hår. Det reparerar omedelbart hårfibrerna, stärker håret och skyddar det mot skador vid föning och kluvna hårtoppar.

Annons

Specifique Bain Riche Dermo-Calm Shampoo

Kérastase via Bangerhead

Kérastase hypoallergena krämiga schampo riktar sig mot orsakerna till irriterad hårbotten, samtidigt som det ger näring åt torra hårlängder. Hårbotten rengörs medan fuktgivande egenskaper lämnar den lugnande och återfuktad. Torrt hår behandlas också genom att ge hårlängderna näring, så att de får en mjuk känsla.

Acidic Bonding Concentrate Conditioner

Redken via Bangerhead

Redken Acidic Bonding Concentrate Conditioner är Redkens mest koncentrerade all-in-one-formula för en stärkande reparation av alla typer av skadat hår. Detta ytterst rika och närande balsam reparerar håret från fjällskiktet till cortex, ger en stärkande reparation, intensiv vård och skyddar hårfärgen från att avta.

Spa Of The World™ Spa Fit Body Massager

The Body shop via Åhlens

Stärk din hud och stimulera blodcirkulationen med hjälp av vår Spa Fit Massager. Använd i duschen eller för att arbeta in en fuktkräm.

Köp den här!Reklamlänk
Annons

Foto: Launchmetrics.com/spotlight

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons