Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024Se Min LookTrendiga vårskorELLE-galanRöda mattan

Klänningen med 60-tals silhuett gör comeback till våren

22 dec, 2023 
AvAmie Chorr
Klänningen med 60-tals silhuett gör comeback till våren.
Nu gör klänningarna från 60-talet comeback och utgör en av vårens hetaste trender. ELLE guidar dig genom trenden!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Vissa silhuetter utmärker sig för ett specifikt årtionde, som pudelkjolar och 50-talet, utsvängda byxor och 70-talet, och naturligtvis shiftklänningar och hängselklänningar under 60-talet. Och det sistnämnda gör nu comeback!

Elle 9 Mars 1967! Modeller i 1960– tals miniklänningar

Shiftklänningar och hängselklänningar fångades ofta på bild på ikoniska kvinnor som Mia Farrow, Jackie Kennedy och till och med Twiggy under detta årtionde. Denna typ av klänning är lätt att känna igen genom sin raka siluett och ofta kortare längd.

Inspireras av 60-tals silhuetten från S/S 24 visningar

Marni SS24.
Marni S/S 24
Miu Miu S/S 24
Annons
Gucci S/S 24
Gucci S/S 24

Den minimalistiska klänningen är ingen främling för oss. Den kommande säsongen är klänningarna och kjolarna inte bara korta, de delar även en liknande siluett som på 1960-talet. Under vår- och sommarvisningarna för 2024 föll vi för den fyrkantiga formen hos Marni, de lyxiga guldtonerna hos Miu Miu, den “knappt-där-längden” hos Michael Kors och den långärmade genomskinliga versionen hos Missoni.

Även om det finns många designers som skapar unika, moderna tolkningar går det ofta att hitta denna typ av klänning i vintagebutiker, där du sedan kan skräddarsy dem efter dina egna preferenser. Och om du äger en klänning som är på snudd på för lång kan det vara väl värt investeringen att ändra den en aning. En minilängd ger denna siluett en ungdomlig prägel.

Annons
Gucci S/S 24
Missoni S/S 24
Missoni S/S 24
Michael kors S/S 24

Det bästa med dessa två stilar när det kommer till styling är att de fungerar lika bra med brogues på sommaren som i lager-på-lager över en långärmad tajt topp, ihopparad med strumpbyxor och Mary Janes på våren. Lager-på-lager-looken funkar även lika bra under vintern, då med ett par strumpbyxor i valfri denier.

Specifikt för denna vår är dock att den korta klänningen verkligen tar huvudrollen. Varje designer bidrar med sitt perspektiv på den klassiska klänningen och oavsett om det är den eleganta, boxiga formen eller den knappt märkbara längden finns något för varje smak och tillfälle. Utforska denna samling av korta klänningar och låt dig inspireras av det bästa från säsongen.

Annons

Tjuvstarta trenden redan nu!

Boozt
Köp klänningen här!Reklamlänk
Monki
Köp klänningen här!Reklamlänk
Monki
Köp klänningen här!Reklamlänk

Foto: Laucnhmetrics.com/spotlight.com & TT

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons