Förra sommarens mest oväntade trend hänger kvar- Balenciaga x Crocs utvecklar it-skorna 2022

Dags att återigen spana till skon som banat väg in till lyxvaruhusen. Nu släpper Balenciaga återigen en collab med skomärket Crocs. Här får du veta allt om årets modell, färger och stilar.
17 mars, 2022
1:58

Efter reklamen: Jennifer Lopez starkaste stilögonblick genom åren

(1:58)

Mode senaste åren har lärt oss att hat-älskade trender från tidigare decennium är återkommande och denna vår syns främst 90-talet som den stora inspirationen, med allt från den låga midjan till det generellt färgglada modet. Vi ser modehus såsom Stella McCartney, Dries van Noten och Balenciaga fylla sin catwalk med de färgstarka modet. Men även hat-älskade accessoarer gör nu comeback in i modebilden.

Balenciaga x Crocs

Balenciaga x Crocs.

ELLEs ultimata guide – dessa sneakers satsar vi på i vår

Balenciaga släppte sensationell collab 2021 – och nu igen

Vi kan räkna med modehuset Balenciaga för iögonfallande kollektioner med lekfull design och nu välkomnas ännu ett hypat samarbete med skomärket Crocs. Den oväntade trendskon (och tofflan vi alla känner igen) gjorde comeback redan förra säsongen och har minst sagt skapat sig en stadig plats i hjärtat (och garderoben) hos många modeälskare. Vi har sett den karaktäriseras av unika färger, mönster och materialval. Och för att inte tala om de högklackade varianterna som minst sagt var skapat oväntade reaktioner från alla håll och kanter. Det är minst sagt en sko som väcker mycket känslor!

Sommarens mest oväntade trend – Crocs är it-skorna 2021

Årets design är super chunky

Nu är det återigen dags för Balenciaga att slå sig samman med Crocs för ännu ett collab sommaren 2022, årets modell är dock något mer lågmäld och modern än tidigare. Den nya modellen är en modern "take" på den klassiska och välkända Crocs-tofflan men syns nu med uppdaterade drag, bland annat med inspiration från Balenciaga succésneaker ‘Tripple S’ med platformsula.

Tofflan, Crocs Classic Bae Clog, syns nu med öppen tå, stadig platå och i allt från nattsvart och stark grön till vit, gul och rosa. I en del länder runt om i världen kommer även mönstrade varianter med blommiga och abstrakta mönster i fokus. Så frågan är bara om detta blir it-skon även denna säsong? Det återstår att se!

Se mer om Balenciaga x Crocs hos Balenciaga här!