Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeOutfits till bröllopMidsommarklänningar

Sommarens mest oväntade trend – crocs är it-skorna 2021

27 maj, 2021 
AvCecilia Persson
Modetrend crocs 2021
Sommaren 2021 kommer modeinspirationen från ett något oväntat håll. I skoväg står nämligen de välkända, och kanske ökända, Crocs:en högt upp på trendlistan – tillsammans med strumpor i sandaler.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Trender kommer och går och i modevärlden har vi lärt oss att aldrig säga aldrig. 90-talsplaggen som vi svor på att aldrig mer ha på oss hänger nu återigen längst fram i garderoben, och efter ett drygt decennium med höga midjor ser vi återigen 00-talets låga midja sakta men säkert komma tillbaka

Trots detta finns det ändå några plagg som får oss att lyfta lite extra på ögonbrynen. Ett sådant är Crocs:en, som blev kända som "foppatofflor" efter att det tidigare hockeyproffset Peter Forsberg lanserat dem på den svenska marknaden i mitten av 00-talet. För ett drygt decennium sedan sa Ebba von Sydow till Expressen att "ingen människa med stilkänsla skulle bära den frivilligt" – en ståndpunkt som hon kanske numera har omvärderat?

Redan 2017 skickade Christopher Kane ut Crocs på catwalken och Balenciaga var inte långt efter med sina plasttofflor med platå. Och nu verkar skorna ha tagit steget från catwalk till en bärbar trend; 2021 ser vi nämligen just "foppatofflorna" på allt från modeinfluencers till världsstjärnor. Justin Bieber lanserade till exempel nyligen en kollektion i samarbete med företaget Crocs och sitt eget vaumärke drew house – en kollektion som givetvis snabbt sålde slut.

Annons
justin bieber i lila tofflor från sitt samarbete med Crocs och Drew House

Och det är inte bara den amerikanske artisten som synts i de plastiga tofflorna 2021. Under de senaste månaderna har liknande skor börjat dyka upp i allt fler modeinfluencers flöden.

Annons

Faktum är att Crocsen till och med tog sig hela vägen till Oscarsgalan i år, närmare bestämt ett förgyllt par som bars av musikikonen Questlove tillsammans med en klassisk svart kostym.

DJ:n Questlove på Oscarsgalan 2021

Nyligen syntes den italienska modeikonen och en av de första världskända bloggarna, Chiara "The Blonde Salad" Ferragni i en annan, minst sagt oväntad, kombination: strumpor i sandaler. Just den kombinationen verkar dock inte helt ha slagit igenom (ännu) – i kommentarerna skriver nämligen följare saker som "Jag säger nej till tofflor med strumpor i även om det är du som bär dem" och "Kombinationen är så hemsk att jag inte ens kan titta på den".

Annons

Crocs och foppatofflor sommaren 2021

Är du sugen på att klicka hem ett par Crocs eller liknande varianter från andra märken? De beskrivs ju faktiskt av många som de absolut skönaste skorna – här har vi samlat några varianter som finns ute just nu.

Svarta Crocs

Crocs är det första märket som lanserade tofflorna som det sedan dess har gjorts många kopior på. Här är deras originalmodell i svart. Läs mer och köp här (reklamlänk).

svarta crocs
Klicka på bilden för att komma direkt till skorna.

Vita Crocs med platå

Just den här varianten med en chunky platåsula kallar Crocs för "Bae". Läs mer och köp här (reklamlänk).

Annons
vita crocs bae med platå
Klicka på bilden för att komma direkt till skorna.

Lila crocs med platå

De finns även i en av säsongens mest populära färger, ljuslila. Läs mer och köp här (reklamlänk).

lila crocs bae
Klicka på bilden för att komma direkt till skorna.

Rundade skor i gummi från Bottega Veneta

Det är inte omöjligt att Bottega Veneta hämtade inspiration från foppatofflorna när det tog fram den här modellen, som beskrivs som en träsko i gummi. Läs mer och köp här (reklamlänk).

Annons
beige crocs gummitofflor från bottega veneta
Klicka på bilden för att komma direkt till skorna.

Ljusblå Crocs

Crocs klassiska modell finns i många olika färger, som den här ljusblå nyansen. Läs mer och köp här (reklamlänk).

ljusblå crocs
Klicka på bilden för att komma direkt till skorna.

Flerfärgade Crocs

Den här regnbågsfärgade färgklicken lyser upp vilken sommardag som helst. Läs mer och köp här (reklamlänk).

Annons
Färgglada crocs

SILVRIGA CROCS

De finns även i en metallicfärgad variant. Läs mer och köp här (reklamlänk).

silvriga crocs
Klicka på bilden för att komma direkt till skorna.

Svarta Crocs med fuskpäls

2017 visade Christopher Kane upp pälsprydda foppatofflor på catwalken, och kanske är den här varianten med puskpäls nästa Crocsmodell som slår stort. Läs mer och köp här (reklamlänk).

Annons
fake fur svarta crocs
Klicka på bilden för att komma direkt till skorna.

Lila tofflor från Crocs

Är du inte redo för den klassiska Crocs-modellen riktigt än? Då kanske du kan tjuvstarta med de här lila tofflorna (med eller utan strumpor i) som har de karaktärisktiska lufthålen. Läs mer och köp här (reklamlänk).

lila tofflor från crocs
Klicka på bilden för att komma direkt till skorna.

Se mer:

Nu kan du bli en Editor in streetBrand logo
Nu kan du bli en Editor in street
Annons