Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeOutfits till bröllopMidsommarklänningar

Anna Teurnell blir ny kreativ chef på Filippa K

07 feb, 2024 
AvCassandra Lindblom Riso
ANNA TEURNELL FILIPPA K
Filippa K
Nu står det klart att Arkets tidigare chefsdesigner Anna Teurnell blir kreativ chef på Filippa K. "Ett varumärke som legat mig varmt om hjärtat i decennier", säger hon i en kommentar.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Min look #4 - Verona FarrellBrand logo
Min look #4 - Verona Farrell

För ett par dagar sedan gick Filippa K ut med att kreativa chefen Liisa Kessler lämnar företaget efter lite drygt två år på positionen. Och redan nu står det klart att Anna Teurnell tar över stafettpinnen med ambitionen att utveckla varumärket både globalt och lokalt.

"Jag är så glad över den här möjligheten och exalterad över att få bidra till resan för ett varumärke som har legat mig varmt om hjärtat i flera decennier", säger Anna Teurnell i en kommentar om sitt nya uppdrag.

Annons
Teurn Studios kännetecknas av vassa kostymaxlar och gedigen denimTeurn Studios

Anna Teurnell blir ny kreativ chef på Filippa K

Anna Teurnell har en gedigen bakgrund i modebranschen. I över 20 år har hon jobbat som designer, bland annat på H&M och H&M New Business. Hon kommer senast från rollen som chefsdesigner på Arket och annat på hennes (välfyllda!) cv är att hon har varit delaktig i uppstarten av & Other Stories samt varit kreativ chef på finska Marimekko.

I december 2021 startade hon upp sitt eget modevarumärke, Teurn Studios, vars stil präglas av gedigen denim, vassa kostymaxlar och skräddarsydda läderplagg. I slutet av förra året firade Teurn två år och firade med att lansera en smyckeskollektion.

Annons

"Vi är glada över att välkoma Anna Teurnell som ny kreativ chef på Filippa K. Hennes oöverträffade designexpertis och kunskap om marknaden i kombination med hennes medföödda känsla för tidlös stil passar perfekt med våra kärnvärden", säger Filippa K:s tillförordnade vd Marie Forssenius, om rekryteringen.

Anna tillträder rollen som kreativ chef på Filippa K direkt och detaljer om hennes första kollektion kommer i ett senare skede.

Stilresa: Florence PughBrand logo
Stilresa: Florence Pugh
Annons